Xiaomi a avut un mega-eveniment regional de lansare a seriei Redmi Note 13 în România, unde au fost prezenți invitați din România, Grecia, Bulgaria, Serbia și chiar și Polonia. În gamă sunt 5 smartphone-uri cu specificații diferite, două perechi de căști cu un raport calitate-preț excelent și un smartwatch cu un aspect destul de familiar, dar cu preț foarte prietenos. Haideți să discutăm pe rând despre device-uri.
Redmi Note 13
Încep cu varianta de bază, pentru că pe aceasta o am eu întâmplător la mine, în culoarea Midnight Black.
Îmi place design-ul, este foarte curat și simetric, telefonul se simte foarte bine în mână și vine cu certificare IP54.
Display-ul este un AMOLED de 6.67″, cu Gorilla Glass 3, refresh rate de 120 Hz și luminozitate super ok, de 1800 niți. Deși este un entry level mid-range, display-ul mi se pare de flagship.Sistemul de camere este unul triplu, cu o cameră principală de 108 MP, alături de una ultra-wide de 8 MP și una macro de 2 MP. Am făcut câteva fotografii și au ieșit bune, expuse corect, cu culori reproduse bine. Urmează să-l testez în mai multe condiții.
Iată și același cadru fotografiat cu 0.6x, 1x, 2x și 3x:
Din punct de vedere hardware, are un Snapdragon 685, iar varianta pe care o am eu are 8 GB RAM și 256 GB capacitate de stocare. I-aș da un plus și la conectivitate. Poate fi folosit în modul Dual SIM sau cu un SIM + un card SD, are infraroșu, chiar și mufă jack (și dual speakers).
Iar un alt punct forte este bateria de 5.000 mAh și încărcători rapid de 33W în cutie.
Apropo, în era în care toți se înghesuie să scoată cât mai multe din cutie, Redmi Note 13 vine cu folie aplicată pe display, iar în cutie este telefonul, cablul Type-C, adaptorul de 33W și o husă.
Prețul este excelent pentru specificațiile pe care le oferă. Costă 1.099 lei, iar dacă îl comandați acum, Xiaomi oferă cadou și un Smart Band 8.
Redmi Note 13 5G
Varianta 5G este un pic diferită ca design, dar și la câteva specificații.
Majoritatea specificațiilor sunt aceleași (cameră, baterie). Display-ul este același, însă de este protejat de Gorilla Glass 5. Procesorul de această dată este un MediaTek Dimensity 6080, iar o ultimă diferență ciudată este faptul că Redmi Note 13 5G nu are dual speakers.
Costă 1.399 lei, cu același Xiaomi Smart Band 8 cadou.
Redmi Note 13 Pro
Redmi Note 13 Pro are un display AMOLED de aceeași dimensiune, 6.67″, Gorilla Glass 5, cu refresh rate adaptiv, însă cu o luminozitate de 1300 niți.
Procesorul este un MediaTek Helio G99-Ultra pe 6 nm, alături de configurații 8+256 GB și 12 +512GB. Bateria este tot de 5.000 mAh, însă are încărcare rapidă la 67W. Varianta Pro are și posibilitatea de a extinde spațiul de stocare până la 1 TB, spre deosebire de cea Pro 5G.
Marele update față de variantele simple este camera foto principală de 200 MP. Celelalte două camere rămân la fel.
Costă 1.699 lei, cu Xiaomi Smart band 8 cadou.
Redmi Note 13 Pro 5G
Varianta 5G a Redmi Note 13 Pro vine cu un display upgradat de la rezoluție FHD la 1.5K, 12 biți, luminozitate de 1800 niți, Gorilla Glass Victus și Dolby Vision.
Sistemul de camere rămâne același, însă procesorul este un Snapdragon 7s Gen2 pe 4nm, iar bateria crește până la 5.100 mAh.
Costă 1.999 lei, cu Redmi Watch 3 cadou.
Redmi Note 13 Pro+ 5G
Vârful de gamă vine cu bezel ultra-slim, display curbat CrystalRes AMOLED de 120Hz, cu 1800 niți luminozitate, Gorilla Glass Victus și Dolby Vision.
Sistemul de camere este tot cel de 200 MP, iar procesorul este un MediaTek Dimensity 7200-ultra pe 4nm. Vine cu 8+256GB RAM sau 12+512GB RAM.
Bateria este de 5.000 mAh, însă încărcarea se face la 120W. Se încarcă la 100% în doar 19 minute. Îmi imaginez că la acea putere se încarcă și restul dispozitivelor din cameră când bagi Note 13 Pro+ în priză 🙂
Nu în ultimul rând, carcasa are protecție IP68 aici, o caracteristică nu foarte des întâlnită în lumea midrange-urilor.
Costă 2.399 lei, cu Redmi Watch 3 cadou.
Redmi Watch 4
După cum spuneam, un smartwatch care arată destul de familiar. Are carcasă din aluminiu, rezistă la 5 ATM, display AMOLED de 1.97″, senzor pletismograf și autonomie de 20 de zile.
M-am jucat un pic cu el și mi-a plăcut foarte mult cum se mișcă acea coroană rotativă. E destul de precisă atunci când vrei să faci o selecție în meniu.
Căști Redmi Buds 5 și Redmi Buds 5 Pro
Redmi Buds 5 vin cu active noise cancelling până la 46 dB, transparency modes, protecție IP54 și până la 40 de ore autonomie. Au Bluetooth 5.3 și Google Fast Pair.
La 229 lei mi se par best buy pentru cei care doresc niște căști pentru cei care caută ceva cu ANC.
Redmi Buds 5 Pro sunt varianta mai avansată. Au ANC până la 52 dB, răspuns în frecvență mai bun, două difuzoare (un tweeter și unul pentru bass), protecție IP54 și un sistem triplu de microfoane.
Căștile sunt mai rotunjite și cutia mi se pare că arată mai bine, cu o imitație de piele în partea de jos.
Costă 399 lei, un preț care mi se pare foarte competitiv pentru ceea ce oferă.
În concluzie, Xiaomi lansează pe piață o mulțime de device-uri cu specificații foarte bune și cu prețuri excelente. Mie unul mi se pare chiar remarcabil faptul că au reușit să pună un display AMOLED adaptiv de 120 Hz pe un smartphone de 1.100 lei. Pentru fiecare smartphone în parte specificațiile sunt întotdeauna mai bune decât ceea ce te-ai aștepta să primești pentru suma respectivă. Toate device-urile noi împreună cu promoțiile pentru lansare le găsiți aici. Sau la Orange, Vodafone, Telekom, Digi, Altex, eMAG și Flanco, bineînțeles.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
parca imi pare rau ca acum 2 saptamani am luat un samsung a34 prietenei mele. 1400 de lei. slab rau pe langa note pro, dar na cine a stiut..
Am comandat și eu un Note 13 Pro.