Xiaomi Mix Flip este cel mai nou telefon flip lansat în 2024 și am apucat să-l testez și eu. În principiu am fost impresionat de ce am văzut, este un pliabil de top, cu chipset Snapdragon 8 Gen 3 și care stă foarte bine la capitolul specificații. Nu am descoperit decât două-trei aspecte care nu mi-au plăcut.
Pachetul telefonului este masiv, iar în cutie găsiți nu doar un încărcător de 67W (cu mufă USB-A USB-C) ci și o husă (vedeți pe video). Ca de obicei, pachetul este plin la Xiaomi. Singurul lucru pe care mi l-aș fi dorit la acest capitol ar fi poate un încărcător care să poată folosi un cablu USB-C la USB-C.
Construcția lui Xiaomi Mix Flip este solidă și telefonul se simte premium. Ca formă este doar un pic mai lat și mai gros decât Flip6. Marginile sunt din aluminiu glossy, partea din spate jos a telefonului este mată iar display-ul mic are o formă rotunjită foarte plăcută.
Cele două camere sunt dispuse vertical, nu orizontal ca la celelalte flip-uri. De asemenea, camerele sunt cumva aplicate “pe display”, ceea ce înseamnă că în permanență se vor strânge mici particule pe praf în acea zonă, pe display.
Singurul lucru care nu-mi place la exterior este faptul că marginile glossy alunecă atunci când încerci să-l deschizi și parcă-i mai greu de deschis decât alte flip-uri.
Balamaua este branduită cu logoul LEICA și pare foarte bună, în sensul că o poți deschide la un unghi destul de larg până ca aceasta să se deschidă automat. Reacționează la fel de bine și în privința unghiurilor ascuțite, nu am nimic să-i reproșez. Telefonul se închide perfect și nu rămâne o fantă între cele două părți ale sale. Cuta este în linii normale, nici mai vizibilă nici mai puțin vizibilă decât pe celelalte pliabile.
Display-ul mic este superb. Este un AMOLED de 4 inch, protejat de Xiaomi Shield Glass (deci nu Gorilla Glass), cu rezoluție 1.5k, refresh rate de 120 Hz, HDR 10+ și luminozitate maximă de 3000 niți. Este net superior celui de pe Flip6 și practic el mai bun cover display de pe piață.
Display-ul mare este un LTPO AMOLED pliabil, de 6.86 inch, rezoluție 1,5K, refresh rate de 120 Hz, Dolby Vision și HDR10+, luminozitate maximă de 3000 niți. Singurul lucru care nu mi-a plăcut la display a fost faptul că din fabrică vine calibrat cu culori prea saturate. De regulă nu prea mă deranjează asta, dar la acest telefon am fost nevoit să schimb profilul de culoare, pentru că saturarea era prea agresivă și nenaturală.
Display-ul de cover este foarte bine gândit, iar Xiaomi reușește prin interfața sa să pună în valoare inclusiv spațiul acela mic de sub cameră. Acolo poți avea niște widget-uri de vreme, un ceas analogic sau un lansator rapid pentru ultimele aplicații folosite (am arătat pe video).
Nu merg chiar toate aplicațiile pe display-ul mic, însă parcă ai mai multe decât la Flip6. Poți accesa inclusiv, Facebook, Chrome, Maps, Spotify, YouTube sau Tiktok.
Și la camere Xiaomi Mix Flip excelează. Vorbim despre două camere, ambele cu modul de 50 MP. Cea wide și cea cu zoom 2x. Ca și Razer 50 Ultra, Xiaomi a ales să renunțe la camera ultra-wide și să pună una cu zoom 2x în schimb. Există și un 4x digital, dar pentru mine nu a fost satisfăcător.
Fotografiile sunt în general bune, cu focalizare rapidă, însă deși am setat camera pe profilul Leica Authentic, camera mi-a lăsat impresia că mărește nejustificat contrastul. Pe timp de noapte camera este decentă, deși apare cam multe reflexii pe lentilă.
Altfel, Mix Flip filmează până la 8K cu 24 de cadre per secundă. Nu că ar conta prea mult, dar este singurul din categoria lui care face asta, restul fiind limitate la 4K.
Camera de selfie de tip punch hole este de 32 MP cu f/2.0, însă fiind un flip phone, eu aș folosi întotdeauna camera principală exterioară și pentru selfie-uri. Vedeți mai jos diferența. Prima fotografie este cu camera “de selfie”, cea de-a doua este cu camera principală.
Bateria este una de densitate mare, de 4780 de mAh este ce mai mare din clasă, iar încărcarea la 67W este de vis. Este unul dintre marile atuuri ale acestui telefon din punctul meu de vedere. Are cea mai mare baterie din clasa sa.
Am mai găsit și alte câteva mici compromisuri față de Flip6. Xiaomi Mix Flip are USB C 2.0 și nu 3.2, dar acest lucru este irelevant dacă nu transferați des date mari (de exemplu filmări de 4 GB) pe cablu. Nu are nici încărcare wireless și nici protecție la apă și praf, decideți voi cât de mult contează aceste aspecte la un flip.
În concluzie, Xiaomi Mix Flip este un telefon foarte bun, cu cel mai bun display extern, cea mai mare baterie și cea mai rapidă încărcare din clasa sa. Și camera este foarte buna din punct de vedere tehnic, însă impresia cu care am rămas după utilizarea destul de scurtă este că că cei de la Xiaomi… sau Leica ar trebui să o mai rafineze un pic pe partea de software. Prețul pornește de la 6000 lei pe eMAG (era 6.500 la lansare), însă vine în curând Black Friday. Dacă vreți un flip, acesta este de luat în seamă.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Un review util !