În ultimul timp parcă toate smartphone-urile care s-au lansat au fost trase la indigo. Mici variațiuni de design, aceleași camere, aceleași accesorii în pachet, același discurs, aceeași strategie.
Xiaomi 14 Ultra însă este primul smartphone al cărui pachet m-a entuziasmat de ceva timp. Și spun asta pentru că… vine cu multe lucruri la pachet. De fapt cu multe lucruri în două pachete.
Majoritatea telefoanelor nici nu mai au adaptor de încărcare în cutie. Xiaomi are un ditamai adaptorul de 90W în pachet și apoi mai are un pachet lângă acel pachet. Iar cel de-al doilea pachet conține un kit de fotografie (care este cadou la precomandă).
Kit-ul de fotografie conține o husă care pare de foarte bună calitate la atingere, iar peste acea husă se poate adăuga un grip pentru camera foto. Ideea nu este nouă. Am mai văzut ceva similar pe vremuri la LG G5 (remember?!) și la Motorola (ei le ziceau Moto Mods). La LG și la Motorola însă parcă erau mai greu de folosit acele accesorii. La Xiaomi pur și simplu conectezi grip-ul pe USB-C și asta este tot.
Grip-ul are buton pentru declanșare, pentru filmare, pentru switch între camere, rotiță pentru zoom și are rol și de power-bank. Mi-a plăcut. M-am jucat un pic cu el. A declanșat repede și tot ansamblul se simțea solid în mână.
Husa mai are însă o șmecherie. Are un slider pe care poți apăsa pentru a adăuga inele în jurul camerei, iar în pachetul foto vin încă 2 inele adaptoare.
Telefonul este… mare și greu. Discul pe care sunt dispuse camerele este enorm, lat cât toată suprafața telefonului și din această cauză telefonul va sta întotdeauna sub un unghi atunci când îl pui pe masă. Nici măcar o husă nu este de ajuns pentru a face telefonul să stea paralel cu biroul.
Display-ul este un LTPO AMOLED de 6.73 inch, ușor curbat pe margini, cu peak de 3000 niți, Dolby Vision, HDR10+ și 120 Hz. La capitolul curiozități, Xiaomi nu a ales să pună Gorilla Glass pe display, ci propria lor soluție, denumită Xiaomi Shield Glass.
Sub capotă este un Snapdragon 8 Gen3, vine cu 16 GB RAM și până la 1 TB spațiu de stocare. Din punct de vedere software, este primul smartphone cu proaspăt lansatul HyperOS al lui Xiaomi.
Sistemul de camere foto este însă adevăratul atu al acestui telefon. Acesta este alcătuit din 4 camere, fiecare de 50 MP, cu următoarele specificații:
- Camera principală (wide) cu senzor de 1 inch, cu diafragmă variabilă între f/1.6 și f/4.0 + PDAF + AF + OIS;
- Camera de zoom 3.2x (tele) cu f/1.8, 75mm + PDAF + OIS;
- Camera de zoom 5x (periscop) cu f/2.5, 120 mm + PDAF + OIS;
- Camera ultrawide cu f/1.8, 12mm + PDAF
Bineînțeles, sistemul de camere este “tunat” de Leica, iar cele șase lentile din alcătuirea lui sunt tot marca Leica. Pe față este o cameră de 32 MP cu f/2.0 și 22mm.
De filmat filmează până la 8k@30fps sau 4k cu 120 fps dacă vreți slow motion.
Alte detalii interesante? Hi-Res Audio și Hi-Res Wireless audio, WiFi 7, USB 3.2 Gen2.
Bateria este de 5000 mAh și cu încărcătorul proprietar de 90W din cutie se încarcă în 33 de minute. Xiaomi oferă și un încărcător wireless rapid, care încarcă telefonul cu 80W în ~46 minute.
Prețul pentru întreg pachetul la eMAG (link) este 7.500 lei, din care se mai scade încă 500 de lei… deci practic 7000 lei pentru telefon, grip, husă și încărcător wireless.
Mie îmi place ideea din spatele telefonului. Nu știu cât de mult aș folosi kit-ul de fotografie, însă telefonul mi-a lăsat o impresie bună, finisajele mi s-au părut de calitate, display-ul era super luminos și vibrant, iar camerele sunt convins că sunt excelente. L-am luat la test și revin cu păreri.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Mie să îmi spui doar atât: ce e conglomeratul ăla de măsline?
E un mănuchi de măsline. Așa cresc măslinele 😀