Deschidere Wendy’s România. Prețuri, meniu și cum mi s-a părut mâncarea

By | April 24, 2025

Wendy’s România a deschis astăzi restaurantul din Mega Mall, primul din București și al doilea din România (mai este unul în Mall Moldova).

Wendy's România mega Mall

Am fost și eu astăzi la deschidere. Am văzut meniul, am fotografiat prețurile, am gustat din preparate, iar în acest articol vă voi spune cum mi s-a părut. Să începem cu meniu + prețuri:

Prețuri Wendy's România

Prețuri Wendy's Mega Mall

Prețuri Wendys

Observați că deși meniul este relativ mic, au preparate destul de diverse. Vedeta lor este “Baconator”, care-i un burger cu două chiftele de carne și mult bacon. Au și burgeri simplu, dubli sau tripli, un alt burger denumit “Double Stack” și cam acestea sunt burgerii de vită. Au și preparate din pui, cum ar fi sandwich-uri clasice cu pui prăjit simplu sau picant, wrap-uri, dar și nuggets sau strips. Prețurile mi se par ok. Costă 29 lei un Baconator sau 40 lei la meniu cu totul (cu băuturi din gama Coca-Cola, nu Pepsi, apropo). Sandwich-urile de pui pornesc de la 16.50 lei, iar cartofii sunt între 6 și 10 lei, în funcție de dimensiunea porției. Un alt preparat cu care se mândresc ei este Frosty-ul, care-i un fel de combinație între milk-shake și înghețată.

Ce are diferit Wendy’s față de alte restaurante

Wendy’s România spune că atât carnea de vită cât și carnea de pui provin 100% din România și sunt proaspete, necongelate. Nu am motiv să cred că nu este așa. Încă un lucru interesant este faptul că Wendy’s nu prepare mâncarea de dinainte. Se apucă să asambleze burgerul după ce primesc comanda. De altfel, se vede destul de bine în interiorul bucătăriei lor:

Wendy's Bucătărie

De asemenea, o particularitate a lor este faptul că fac chiftelele de burgeri pătrate, nu rotunde. Nu am întrebat de ce. În plus, îmi place că împachetează burgerii în folie din aceasta care îi ține calzi.

burgeri Wendy's

Un lucru pe care Wendy’s l-a făcut în România și nu l-a făcut în altă țară este “personalizarea” ambalajelor. Ambalajele sunt concepute și produse 100% în România. Observați bluza fetiței și motivul tradițional românesc din jurul logo-ului.

cartofi prăjiți wendy's

Ce am încercat, ce mi-a plăcut, ce nu

Să vă spun și ce am încercat de la ei, ce mi-a plăcut și ce nu. Am început cu un Baconator, care arată cam așa:

baconator românia

De aici se observă mai bine chiftelele pătrățoase și ingredientele. Conține două chiftele de carne, bacon din belșug, brânză și un sos tot pe bază de brânză cred.

Baconator Wendy'sDin punctul meu de vedere, burgerul este excelent. Gustos, sărat și foarte sățios. Am nimerit chiar un exemplar la care chiftelele erau un pic rozalii în interior, dar n-aș garanta că sunt toate așa. Gustul de carne se simte bine, e natural, chifteaua nu-i supra-condimentată, chifla nu este foarte dulce și este pufoasă, dar nu sfărâmicioasă. Nu aș recomanda însă Baconatorul oricui, pentru că până la urmă este destul de multă carne. Ca dimensiuni, cred că m-aș sătura dintr-un meniu cu Baconator + cartofi.

Cartofii sunt foarte foarte buni apropo:

Sunt din cei prăjiți în coajă și sunt congelați. Wendy’s nici nu pretinde că ar fi proaspeți, însă sunt foarte buni. Din punctul meu de vedere se duc direct pe locul 1 în topul celor de la fast food-uri.

Am încercat și un burger clasic, simplu:

Acesta-i mult mai echilibrat. Are chifteaua de burger, salată verde, roșie, castraveți murați, ceapă, brânză și maioneză. Simți că mai mănânci și altceva în afară de carne.

Wendy's burger simpluDacă-i ceva ce îi pot reproșa este că rondelele de ceapă au fost un pic cam groase și parcă au acoperit din restul gusturilor. De asemenea, este măricel, dar nu cred că m-aș sătura din unul simplu. Probabil aș merge pe unul dublu + meniu.

În final, am testat și puțin dintr-un Frosty:

Frosty Wendy's

I was not impressed ca să zic așa. Este efectiv gustul de înghețată care a început să se topească. Nimic special.

Cum este față de Wendy’s din America?

Iată ceva ce nu mă așteptam să spun. Am fost la Wendy’s de două ori pe parcursul vacanței din Statele Unite și pot să spun cu mâna pe inimă că Wendy’s din România este net superior față de ce am mâncat în State. Am încercat un Baconator și de acolo și pot să spun că cel din România a avut un gust mult mai bun. De fapt totul a fost mai bun în România, inclusiv cartofii.

Concluzia mea este că voi mai reveni la Wendy’s, în special pentru Baconator și pentru cartofi, însă vreau să încerc și preparatele de pui. Sper să le meargă bine, pentru că la lansare spuneau că vor să investească 200 de milioane de dolari în România și să creeze 5000 de locuri de muncă.


Discover more from revoblog.ro

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: