Wendy’s, fast food-ul renumit pentru Baconator, vine în România

By | July 11, 2024

Eu sunt surprins de vestea că Wendy’s vine în România. Credeam că după McDonald’s, KFC, Burger King și Popeye’s, piața este full. Eh, iată că cei de la Wendy’s cred că mai este loc.

Conform Economica, după ce în 2021 a intrat pe piața din UK, anul acesta compania a anunțat semnarea de acorduri cu francizați din Irlanda și România. Mai ciudat este că deși au peste 7000 de restaurante deschise în lume, în Europa nu sunt prezenți decât în UK și Georgia (din 2013). Iar în curând în Irlanda și România. Total atipic modul de dezvoltare.

Wendy’s sunt renumiți în State pentru burgerii pătrați pe care-i fac, dar și pentru un burger denumit “Baconator”. Așa cum îi sugerează și numele, burgerul este The Terminator pentru colesterol :)) Are peste 1000 kcal și… bineînțeles că l-am mâncat și eu când am fost în State. Cam așa arăta:

Două chiftele de burger, bacon afumat din belșug, cheddar și cam atât. Moartea colesterolului. Ca să fiu sincer nu m-a dat pe spate, ci chiar m-a convins că un burger mai echilibrat, cu un pic de salată, roșie și murături este mult mai gustos.

Oricum, mă bucur că Wendy’s vine în România pentru că lanțurile americane pare că au prețurile din ce în ce mai ridicate. Și în același timp… întotdeauna am preferat să dau un ban în plus și să iau un burger “gourmet” de la Vivo, Modelier sau Mario’s Osteria.

Ce-i drept, credeam că mulțimea de restaurante din România care fac burgeri excelenți ar fi trebuit să facă mai sceptice lanțurile din afară, dar se pare că nu este cazul. Apetitul românilor pentru burgeri bate orice.

În concluzie, din 2025 vom avea și Wendy’s în România.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Wendy’s, fast food-ul renumit pentru Baconator, vine în România

  1. Pavel

    Când s-a deschis Popeye’s în Băneasa, vreo două săptămâni cozile erau imense. Imense la prorpiu. Nu aveai loc de cei care stăteau la coadă. Acum bate vântul la Popeye’s. Nici la Burger King de la Băneasa nu e mare bătaie.

    A, să nu uit de Taco Bell din Băneasa. Ferească ce era și acolo la deschidere. Acum să zic că e clientelă, dar nimic de speriat.

    Într-adevăr MC și KFC sunt mai tot timpul aglomerate. Așa că s-ar putea să fie doar un mit că e bătaie pe fastfooduri. KFC și MC au acaparat piața, ceilalți intră dar nu rup gura târgului.

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, știu și de Popeye’s și de Taco Bell. La Taco Bell chiar am fost invitat la party-ul de deschidere 🙂 Mi-a plăcut foarte mult Taco Bell până când au eliminat puiul hot pe care puteai să-l pui în Crunchwrap, iar apoi nici sos picat nu mai adăugau la wrap, ci ți-l dădeau separat. Dar au în continuarea niște cartofi foarte buni.
      La Popeye’s îmi place foarte mult Chicken Slaw Sandwich, dar am un Le Bab peste drum…
      Aș mânca în continuare și de la Taco Bell și de la Popeye’s, dar nu mai ajung așa des prin mall și mă simt jepcărit când în aplicațiile de delivery le văd produsele la suprapreț. La Burger King însă recunosc că nu prea am mai mâncat din cauză că m-am “spurcat” la burgeri de la Vivo și de la alții.

    2. Pavel

      Din păcate, cam singurul loc unde aș putea mânca când sunt de la birou e mallul din Băneasa. Am renunțat în ultima vreme cam cât pot la fastfood. Foarte rar niște crispy de la KFC și tot foarte rar un burger de la BK pentru cartofii lor angry care sunt pfuaiaiai. :))

      Da la Popeye’s nu cred că am mâncat anul ăsta. De la MC și Taco sigur nu am mâncat.

      N-am mâncat niciodată la Le Bab, tre să ajung neapărat că prea e lăudat. 😀

Spune-ți și tu părerea: