Upgrade de laptop: SSD Kingston Fury Renegade

By | June 17, 2024

Laptopul de acum are vreo 4 ani. Și pentru că sunt indecis dacă să-l schimb sau nu (la toamnă), am zis ca măcar să-i mai fac un upgrade la SSD (aveam unul de 500 GB).

Noul SSD este un Kingston Fury Renegade 2 TB. Este pe PCIe 4.0 cu controller 4×4 NVMe și atinge viteze de până la 7300 MB/s citire și 7000 MB/s scriere. Vitezele acestea fiind testate de utilizatori, nu chestii teoretice de neatins.

Eu l-am vrut pentru că montându-l într-un laptop (slim, de gaming), aveam nevoie de un SSD cu un heatsink bun, ca să nu se prăjească.

Este un pic overkill pentru laptopul meu, dar este futureproof. În caz că fac upgrade la laptop și nu trec pe Macbook, o să păstrez SSD-ul.

BTW, dacă-mi place ceva la SSD-uri, pe lângă faptul că nu au părți în mișcare și deci sunt mai fiabile decât HDD-urile, îmi place și acest form factor minuscul. Înainte era mai greu să scoți un HDD de 3.5 inch din PC și să îl pui într-un laptop. Acum poți să pui SSD-ul din laptop pe desktop și invers. Sau chiar în PS5 la o adică. Omenirea a avansat!

Spuneam în primul paragraf că-s indecis dacă să fac upgrade sau nu. Teoretic laptopul merge bine, practic, dacă-l mai las un pic trece de acel prag psihologic peste care nu-l mai cumpără nimeni.

Așa că nu știu dacă la toamnă, de Black Friday, să fac switch-ul către un MacBook sau să aștept și anul viitor să apară laptopurile cu procesoare cu NPU dedicat pentru AI. Și poate să apară și aplicațiile de Windows care să folosească NPU-urile de pe procesoarele noi.

 

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Upgrade de laptop: SSD Kingston Fury Renegade

  1. Dan Pavelescu

    Am si eu unul, de alta capacitate (Kingston FURY Renegade Gen.4, 500GB, NVMe, M.2. )
    L-am plimbat prin 3 scule diferite, se incinge ca la balamuc (si nici nu am loc pentru radiator). E bun iarna, il plasezi langa calorifer.

    Reply
  2. 7even

    Pe macbook nu ai unde sa il pui, poate doar sa iei un enclosure si sa il folosesti ca drive extern.

    Reply
  3. Andrei I

    Am si eu unu in laptop, un in PS5 😀 si sunt multumit de ele…

    De BF mi-am luat laptop nou si am descoperit ca nu am voie sa mut SSD-ul in el chiar eu, ci trebuie sa le dau alora de la Depanero 110 de lei pentru o operatiune de 10 minute, daca nu cumva au mai marit preturile intre timp… incredibil.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: