Orange Smart Home este o soluție prin care poți avea grijă de casa ta de la distanță. Cu ajutorul unor senzori și al unei aplicații poți primi notificări în caz de efracție, incendiu sau inundație. Deocamdată este în fază beta, însă pentru că a fost pe fază, un cititor al blogului are ocazia să-l testeze și mi-a trimis câteva impresii.
Din câte am înțeles, ridici pachetul din Orange Shop iar apoi primești un mail cu instrucțiunile. Iată cum arată toate componentele sistemului:
Sus este unitatea centrală iar jos, de la stânga la dreapta: senzorul anti-efracție (cele două bucățele lunguiețe), senzor care detectează lumină, mișcare sau temperatură, detectorul de fum, detectorul pentru inundație și camera video.
Mihai, căruia îi mulțumesc pentru relatare, a găsit un scenariu foarte sănătos pentru a le integra pe toate în jurul casei:
“Configurarea dispozitivului central mi s-a parut la fel de ușoară ca și instalarea, indicațiile prezente în pagina web fiind suficiente pentru a înțelege ce am de făcut. Am creat încăperi cu denumiri personalizate și am atribuit senzorii sau camera locurilor respective din câteva click-uri.
Întreg sistemul a picat la fix. Chiar vroiam să monitorizez câțiva factori și senzorii cu care vine mă ajută foarte mult. Stau la casa și am câteva echipamente care chiar ar trebui monitorizate în vederea evitarii unor dezastre. De exemplu în priza inteligentă am conectat hidroforul care aduce apă în toată casa, iar în baie, în locul în care se strânge de regulă apă în caz de inundație am instalat senzorul de inundație. Am creat un scenariu ca în cazul în care senzorul detecteaza inundație să dea comanda de oprire prizei inteligente. în acest fel imi oprește alimentarea cu apă și evită un dezastru.
Senzorul de fum este instalat în camera tehnică unde se afla și centrala termică și are două roluri. în primul rând cel de detector de fum, iar în al doilea am setat un scenariu să mă anunțe când temperatura din cameră depașește 20 gr, temperatura care din experiență, dacă este depașită Înseamna că centrala este setata mult peste nevoile casei și riscă să atinga temperaturi periculoase în cazan.
Camera era setată implicit să inregistreze în cazul în care este declansat oricare din senzori. Aici mi s-ar fi parut normal să poti seta să înregistreze doar când este declanșat senzorul din raza ei vizuala. Altfel mi se pare inutilă înregistrarea când este declanșat detectorul de fum, de exemplu. De asemenea mi s-ar parea utile mai multe camere de supraveghere de mai multe tipuri (interior, exterior).
Cu ocazia creării userului guest am aflat ca poate fi creat un cont Orange chiar și de către o persoană care nu este utilizatorul al serviciilor Orange. Soția mea are abonament de la un alt operator, dar i-am creat user cu acel numar de telefon. Instructiunile pe care le primește persoana invitată sunt ușor de Înțeles și urmărit și și-a făcut cont în câteva secunde.
Atât pe userul meu cât și pe al soției notificările vin aproape instant. La mine atât pe mail cât și pe telefon, iar soția le primește doar pe mail (probabil pentru că nu este abonat Orange). cât suntem la serviciu las activ modul “Plecat”, iar când intram în casă senzorii de miscare și de ușă raporteaza imediat intrusii. 🙂”
Eu deja am o cameră video de supraveghere și plănuiesc să mai cumpăr încă una. Sunt curios cum va fi cu Orange Smart Home. Sper să se lanseze la un preț la care să-mi fie mai comod să cumpăr tot sistemul direct, decât să mă ambiționez să îmi construiesc singur propriul centru de comandă.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Pingback: Două luni cu Orange Smart Home | hoinaru.ro
Bună ziua!
Orange smart home nu mai funcționează, mă refer la platforma și soft.
Oare ai descoperit ceva similar? Să pot folosii aparatura acesta pe o alta aplicație?
Mulțumesc!