Un an mai târziu, Sony A7III tot nu are concurență

By | June 20, 2019

Mi se pare interesant cum brandurile care până acum 4-5 ani erau o autoritate în domeniul camerelor foto (ex: Canon, Nikon) nu sunt în stare să vină cu o soluție viabilă pentru mirorless-uri. Iar brandurile care până acum nu erau top of mind pentru camere foto acum sunt pe val cu mirorless-uri (ex: Sony, Panasonic, Olympus).

sony a7III

a7 a fost a fost primul mirorless full-frame de la Sony, lansat în 2013, pe care cred că japonezii nu l-au scos nici acum din producție. Sony a7R III, varianta cu rezoluție mai mare, s-a lansat în 2017 2018. Sony a7III , care este modelul mai “balanced”, s-a lansat anul trecut. Prin aprilie a ajuns în România.

Printre punctele forte pe care cei de la Sony le-au evidențiat în momentul lansării lui a7 III se numără: ISO 100 – 51200, care se poate extinde până la 204800 pentru imagini statice, Dynamic Range cu 15 trepte, sistem auto-focus cu 693 puncte de focalizare, 425 puncte de contrast și Eye AF (auto focalizare pe ochii subiectului), stabilizare optică in-body pe 5 axe, și bineînțeles, senzorul de imagine Exmor R CMOS, cu 24.2 MP și iluminare din spate, 14 bit RAW, care vine și cu procesorul nou de imagine numit BIONZ X.

Sony a7 Mark III

Am fost și eu la lansare atunci și știu că m-a impresionat funcția Eye AF, care urmărea super-precis ochii subiectului, și autonomia, care este practic la fel ca la un DSLR (700 de cadre). Are și hibe: de exemplu acel display pe care Sony se chinuie să nu-l facă rabatabil în orice poziție.

Dar, fast forward, anul acesta au lansat și granzii alternativele. Nikon a scos pe piață Z6/7, iar Canon a scos EOS RP. Cel de la Canon este chiar interesant, pentru că este cel mai mic și mai ușor full frame produs vreodată. Totuși, la un an de la lansare, Sony a7 III se vinde în Japonia mai bine decât alternativele de la Canon și Nikon combinate.

sursă: bcnretail.com via PetaPixel

Conform graficului de mai sus, Sony a7 III are 42% cotă de piață. Canon EOS RP, Canon EOS R și Nikon Z6 sunt următoarele pe podium, însă au 14%, 12% și 9% cotă. Deci combinat, tot nu ajung din urmă Sony a7III.

Sigur, am putea să dezbatem faptul că Nikon și Canon sunt lansate mai târziu, dar avantajul lui Sony tot este foarte mare. Cred că așa va rămâne clasamentul și la nivel mondial.

Și mă uit și pe la evenimentele de la noi. Poate nu le recunosc eu pe celelalte prea bine, dar dacă nu au un DSLR clasic la gât, fotografii sigur au un Sony a7III.

Dacă mă întrebați pe mine, asta înseamnă să lansezi la timp un produs dorit (și bun, evident). În timp ce Nikon și Canon visau, Sony și-a făcut temele.


Discover more from revoblog.ro

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Un an mai târziu, Sony A7III tot nu are concurență

  1. Marius Cucu

    Am testat si eu acum ceva timp A7iii ca mai apoi sa il iau. Nu e deloc perfect, are multe hibe, dar e cel mai bun allaround, cu tehnologia cea mai ok, pe modele ieftine. Dar sunt ferm convins ca lucurrile se vor schimba, deja intra toti pe zona de mirrorless si incepe sa fie concurenta.

    Reply
    1. Revo Post author

      Deja intră toți, dar Sony a lansat în 2013. Sunt convins că acum au deja a7 IV-ul pregătit, pe care îl vor lansa după ce mai face concurența un pas major.

  2. vali

    Virbiti numai tampenii sa va aflati in treaba, Sony A7III a fost lansat pe 27.02.2018 nu in 2013, iar de rest nici nu mai are sens sa comentez, numai tampenii.

    Reply
    1. Revo Post author

      Salut, Vali! Îți mulțumesc pentru feeback-ul deosebit de politicos. Mă bucur că ți-ai răpit puțin din timpul tău prețios pentru a-ți arăta aprecierea pentru un articol. Dacă ești fotograf, sunt convins că și tu te bucuri la fel când primești un astfel de feedback pentru fotografiile tale. De altfel, corectura ta este esențială pentru subiectul articolului. A fost un typo acolo în al doilea paragraf, 2017 în loc de 2018. Știu că e greu de înțeles, pentru că ție nu ți se întâmplă niciodată să greșești, dar să știi că unora li se mai întâmplă. În rest, putem vorbi și despre celelalte “tâmpenii” dacă vrei.

Spune-ți și tu părerea: