Serviciul de închiriat trotinete Lime a făcut o schimbare destul de importantă, pe care eu o consider foarte bine venită. Concret, nu mai trebuie să adaugi din avans un credit de 10, 50 sau 100 de lei pentru a le folosi serviciul.
De acum este de ajuns să înrolezi cardul în aplicație și poți porni la drum cu trotineta. La finalul cursei îți retrag banii de pe card așa cum se întâmplă și cu Uber sau alt serviciu de ride-sharing. Aveți însă grijă ce card înscrieți în aplicație. Eu am avut neplăceri cu cardul Revolut, pe care aplicația Lime îl vede în lire.
Și au mai făcut o schimbare. Se pare că au mărit “zona de acoperire”. Așa că dacă înainte nu erați în zonă, puteți să mai verificați o dată aplicația.
De la prima cursă și până acum se pare că le-am folosit serviciul de vreo 5 ori. Cumva, trotinetele de la Lime sunt mereu în drum, spre deosebire de Wolf-e, care sunt prea puține, și de Flow, care au “parcări” mai mult în fața clădirilor de birouri.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Cred ca ar trebui sa invatam cum functioneaza Revolut daca tot avem si suferim de el. Nu aplicatie Lime vede cardul in lire ci Revolut vede ca faci o plata catre LimeUK in lire. E perfect normal sa faca asa.
Sau am putea să citim acel articol din link, în care scrie că deși cardul Revolut a fost înlocuit în aplicație cu unul ING, aplicația tot în lire vede contul. În fine, de fapt n-am pretenția să citească toată lumea toate articolele de pe acest blog, dar măcar să nu ne grăbim să suferim gratuit dacă nu știm toate datele problemei.
Si eu am patit fix la fel am adaugat un card Revolut in comnul Lime si am platit pe o cursa de 15 lei ,,, 21 lei sa platit in lire sterline
Da, le-am scris la suport clienți și se pare că nu există un mod de a trece din lire în lei. Va trebui șters contul și creat unul nou.
Viorel, mai verifica odata aplicatia Revolut. Aia ce ai vazut tu 21 lei a fost un temporary hold luat initial cand ai deblocat trotineta, la final cand ai parcat ti-a restituit diferenta si a ramas debitat din cont fix cat ai consumat.
Nu este niciun dezavantaj ca aplicatia vede contul in Lire. Revolut are un curs de schimb avantajos si ajungi sa platesti, cu tot cu conversie, fix la fel sau chiar mai putin decat suma indicata la finalul cursei.
Eu am facut o cursa de 7.8 Lei (in aplicatia limes) iar din revolut mi-a debitat 1.45Lire (7.79 Lei)
Este un dezavantaj dacă adaugi credit în wallet. Setat pe lei, îți dă 5 lei bonus la 50 de lei, ceva de genul ăsta. Setat pe lire nu primești bonus decât o liră dacă încarci cu 20.
in LEI: 3 lei bonus la 60 lei incarcati –> 1 leu bonus / 20 lei incarcati
in LIRE: 1 lira la 20 Lire incarcate (~5 lei la 100 lei incarcati) –> 1 leu bonus / 20 lei incarcati
raportul bonus/suma adaugata in wallet este acelasi 🙂
singurul dezavantaj daca vrei este ca suma minima de incarcare este 5 Lire (~25 lei) vs 15 Lei
oricum mi se pare mic bonusul si prefer sa nu adaug deloc si sa ma taxeze la sfarsit per cursa, fix cat face.
Cel mai maaare dezavantaj este ca ori mergi pe strada (unde este oarecum periculos) ori pe trotuare care sunt praf si iti zgaltaie creierii in cap :)))
Am mers pe un trotuar cu piatra cubica am zis ca-mi sar masalele…nu au niciun fel de amortizare trotinetele astea de la LimeS… sau poate am nimerit eu una busita, nu stiu.
Nu, așa sunt cam toate trotinetele electrice. Au roțile mici iar tu te sprijini cumva direct în roți. Eu evit piatra cubică. Prefer să merg pe lângă ea unde este piatră cubică.