Top 3 metode eficiente de a protesta împotriva scumpirilor de carburanți

By | June 21, 2022

O să încep din start prin a spune din start că protestele cu “alimentăm de 1 leu” sunt inutile. Asta pentru că până la 60% din prețul unui litru de carburant sunt taxe și accize plătite către stat.

De-asta benzina e scumpă, d-asta nu o să îi scadă niciodată prețul. Și din cauza asta alimentele de la noi sunt la fel de scumpe ca în țările din Vest, deși la noi salariile sunt mai mici. Pentru că te costă dublu să aduci un produs din afară în România față de orice altă țară care e în UE. O dată că stai la vamă și pierzi mai mult timp din că nu suntem în Schengen. A doua la mână că nu avem șosele și infrastructură și din cauza asta pierzi timp și pe drum și consumi și mai mult carburant. Și a treia la mână că după ce că faci mai mult pe drum, mai plătești și benzina mai scump.

Dacă oamenii de rând ar înțelege asta, ar muta protestul din fața pompelor în fața Guvernului. Că acolo ar trebui să fie de fapt.

Așadar, având în vedere cele de mai sus, iată “top 3 metode de a protesta eficient împotriva scumpirii carburanților”

Locul 1

Da, șoc! Așa poți fi cel mai eficient în protestul tău. Le arăți că nu te fac ei pe tine cu 9 lei litrul de benzină și mergi cu bicicleta. În afară de mersul pe jos, este cel mai ieftin mijloc de transport. Bonus 1: te menții în formă. Bonus 2: bicicleta din poză e produsă în România, deci ajuți economia pe altă parte. Și da, au și pe albastru.

Bine, bine, dar n-avem piste, e cald, transpirăm pe bicicletă, nu e frumos. Ok, ok. I present to you …

Locul 2

Trotinetă electrică!!! Nu depui niciun efort, apeși pe buton și te deplasezi. Trebuie doar să fii atent la gropi.

Le găsiți cu prețuri pornind de la 1.500 lei. Acum câțiva ani erau căutate cele de la Ninebot și de la Xiaomi. Acum sunt o mulțime de variante. Cea din poză e de la e-twow, o firmă românească. Vreo 2.500 lei, autonomie 30 km cu o încărcare.

Ok, dar dacă plouă?! Sau dacă mai ai de cărat ceva după tine? Nu știu, niște sacoșe, un pasager. Ce te faci?

Ei bine …

Locul 3

Ia ui’ ce frumoasă e! Cea mai accesibilă mașină electrică. Tocmai i-au schimbat sigla. Nu te plouă în ea, nu te bate vântul, ai și căldură iarna și aer condiționat vara.

Costă vreo 11-12.000 cu voucher rabla. Autonomie între 150 și 200 de km, depinde cât de groasă ai talpa. Cost încărcare între gratis și 60 de lei, depinde cât de mult te grăbești. Și te descurci cu ea la bloc, pot să vă confirm. Eu merg de 7 luni cu ea și încă n-am plătit nimic.

Și partea amuzantă este că nici măcar aceste “metode” de mai sus nu ar avea vreun mare rezultat. Presupunând prin absurd că toată lumea va merge pe biciclete de mâine, transportatorii tot cu motorină vor alimenta. Ei n-au cum să nu alimenteze și n-au cum să care marfa din tir pe biciclete.

Așa că să ne relaxăm un pic cu protestele. Că guvernul nu-și va lua principala sursă de venit de la gură din cauză că undeva, departe de ei, unii fac cozi și pierd timpul într-o benzinărie ca să alimenteze de un leu.


Discover more from revoblog.ro

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

8 comentarii la “Top 3 metode eficiente de a protesta împotriva scumpirilor de carburanți

  1. Nicolae Simion

    Dar la faptul că nu se mai produce nimic în țară, nu numai alimente, nici măcar energie electrică pentru necesitățile primare, nu pentru Spring, v-ați gândit?
    Deci nu trebuie să cărăm tot ce avem nevoie de afară și în plus, numai cu transport auto.
    Dacă ați fi înțeles asta, ați fi mutat subiectul postării la adevărata cauză a crizelor de tot felul, toate la ordin, pe principiul “nicio zi fără criză”, fie ea sanitară, financiară, climatică sau ce-or mai scorni ăștia care vor doar să strângă banii din piață prin asta și să ne țină ocupați, să nu ne vină idei.
    De protestat protestăm degeaba, atât timp cât nu conștientizăm asta și ne lăsăm ușor manipulați, nefiind uniți în lupta împotriva adevăratei cauze a răului, pierzându-ne în spectacole ieftine, care nu rezolvă nimic și ne fac rău tot nouă.
    PS: Protest în fața Guvernului? “Că acolo ar trebui să fie de fapt”! Nu cred, guvernul n-are nicio putere, e doar la guvernare, nu și la putere! Guvernare la ordin! Nici asta n-ați înțeles?

    Reply
    1. Nicolae Simion

      Adevărata cauză a răului? Natura umană! Lăcomia celor 1%, care dețin 99% din bogățiile planetei și se cred stăpânii planetei. Pentru ceilalți 99%, considerați sclavi, e suficientă puțină pâine și mult circ pentru a fi ținuți ocupați. Dictează o minoritate, deci “democrația” e o vrăjeală. Și în loc să conștientizăm asta și să fim uniți împotriva răului, foarte bine organizat, noi ne lăsăm manipulați și… mergem să cumpărăm carburant de 1 leu. Gata, am rezolvat problema…

    2. Revo Post author

      Păi și cum putem fi uniți împotriva răului? Ce putem face concret? Cum putem noi să schimbăm natura umană și să nu mai fim lacomi?

  2. Adi

    Nu am vazut nicăieri, pe nimeni, să spună, argumentat, care este cauza scumpirii carburantului. Toată lumea dă vina pe autorități. Stiu că nu voi fi popular. Mai ales în fata celor care vor proteste în piață. Dar chiar nu are nimeni curajul să spună că nu guvernul, nu parlamentul, nu Iohannis sunt de vină pentru aceste preturi? Nu, nu am vreo simpatie. Nu, nu sunt membru de partid. Nu, nu lucrez la stat. Da, toți cei enumerați au o mulțime de păcate, de defecte. Dar chiar nu vrea nimeni sa înțeleagă sau să aibă curaj sa spună lucruri care nu sunt populare?
    P.S. Normal, foarte bune metodele propuse. Doar că nu găsești azi o mașină electrică la un preț decent și disponibilă intr-un termen rezonabil. Altfel, nu găsesc soluție să duc copilul la grădiniță cu trotineta sau bicicleta.
    Și mă tot gândesc cum să ajung în Grecia altfel decât pe benzina/motorina.

    Reply
    1. vlad

      Grecia se pisa pe noi si ne lasa liberi infractorii, si voi tot acolo mergeti sa cheltuiti bani.

      Nu-s de vina usl si sifonierul, cei care i-au votat sunt de vina.

    2. Revo Post author

      Păi cauza este multiplă. În primul rând societatea și-a revenit din pandemie mai repede decât se așteptau analiștii. În pandemie nu s-a mai extras atât de mult petrol, nu s-au mai rafinat atâtea produse petroliere, iar acum a apărut o nevoie urgentă și rapidă de combustibili fosili. Drept urmare cererea mare a determinat creșterea prețului.
      Și cireașa de pe tort este Putin, care a simțit această instabilitate și a zis să șantajeze și să profite. Rusia este un mare producător de combustibili fosili. Acum dacă Vestul (și SUA) nu mai cumpără de la Rusia, mai rămâne de cumpărat doar din Orientul Mijlociu, iar acolo arabii au simțit că sunt singura soluție și fac speculă mărind prețurile.
      Ok, dacă discutăm de nuanțe, nu poți spune că Guvernul nu este de vină pentru prețuri, dar poți spune că e de vină că nu face nimic ca să le stopeze. Și nu face nimic pentru că sunt bani ușor de încasat.
      P.S: Știi ce mișto se ajunge în Grecia cu barca? 🙂 Am prieteni care pleacă în fiecare an din Constanța cu barca.

  3. Ovidiu

    România și Bulgaria au avut anul trecut cele mai mici prețuri din UE pentru bunuri și servicii, cu 44% sub media europeană. Cele mai ieftine alimente, tot în România.
    – Sursa Biziday, 21 iunie 2022

    Reply

Spune-ți și tu părerea: