Tesla este o copanie sârbească, deținută de Comtrade Distribution, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse IT de pe piața balcanică. În România sunt distribuitorii pentru GoPro, Trust, Silicon Power, și mai nou, Tesla.
Brandul Tesla nu este doar pentru televizoare. În România mai sunt disponibile unități de aer condiționat și smartphone-uri, iar din toamnă vor fi și frigidere și mașini de spălat. Iată aici toată gama de produse. În mod normal, aș fi făcut niște comentarii pe seama denumirii brandului Tesla. Însă având în vedere că Nikola Tesla a fost sârb, alegerea acestui nume chiar are sens în acest context.
În privința televizoarelor, s-au poziționat ca un “B brand” premium. Asta înseamnă că folosesc paneluri A/A+, iar televizoarele lor sunt produse de aceleași fabrici din China care lucrează și pentru LG sau Samsung. “We are not hiding these facts“, a zis cineva la prezentare.
Linia lor de produse se împarte în trei categorii: seria 3, seria 6 și seria 9. Seriile 3 și 9 le găsiți la eMAG. Iată cum se poziționează gamele:
Despre seria 3 nu ar fi multe de zis, însă TV-urile din seria 9 sunt interesante. Mi-a plăcut că în timpul prezentării au folosit live unul dintre ele, fără teamă că se va bloca (cel de jos). Nu a avut lag și s-a mișcat foarte bine prin meniu.
Sunt “Certified Android”, adică au aprobare din partea Google pentru a folosi Android pe ele. Ieri am aflat și eu că sunt anumite TV-uri care folosesc Android, dar fără să aibă acord din partea Google. Se pare că de anul viitor nu va mai fi posibilă comercializarea celor din urmă.
S901 este 4K, cu decodare HDR, și este disponibil în variante cu diagonală de 43″, 49″ și 55″. Costă între 2.000 și 2.600 lei. Are Android M, cu procesor A53 Quad-Core. WiFi 2.4 GHz + 5 GHz, folosite separat, unul pentru emisie, celălalt pentru recepție, pentru a nu degrada calitatea conținutului 4K. Încă un avantaj ar fi că are Chromecast integrat, în loc de Miracast. Spre deosebire de Miracast, care proiectează tot ecranul telefonului, la Chromecast poți alege ce aplicație de pe telefon să proiectezi pe TV. Asta înseamnă că dacă vrei să te uiți la un clip pe YouTube, nu vei primi pe TV și notificările de pe Messenger.
TV-ul vine și cu un soundbar certificat DTS și Dolby Digital și o a doua telecomandă, cu Bluetooth și trackpad. În România, pentru o perioadă limitată, există un bundle care oferă și o tastatură cadou.
Singura problemă majoră pe care o văd este că nu au slot de card CI/CI+. Eu, de exemplu, eu am un abonament Digital de la RDS și nu folosesc nici set-up box-ul, nici acel card. Dar pentru majoritatea românilor cred că este o problemă. A doua chestie, care mai degrabă este o preferință personală, mi-ar fi plăcut ca standul televizorului să fie central.
Una peste alta, puteți lua în calcul și Tesla dacă vreți să cumpărați un Smart TV cu Android. Se mișcă bine, au WiFI bun, Chromecast by default, vin și cu soundbar și cu tastatură cu Bluetooth. Not bad.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Dau si in teste televizoare?! 🙂
https://www.emag.ro/televizor-smart-android-led-tesla-140-cm-4k-ultra-hd-55s901sus/pd/DKK91JBBM/?X-Search-Id=b1970d448a465bcddaea&X-Product-Id=4678003&X-Search-Page=1&X-Search-Position=3&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view
fara CI sunt praf, si vad ca dupa 1 zi trebuie restartat ca sa functioneze. mai au de lucru din pacate
In ultimi ani s-au facut televizoare din ce in ce mai proaste calitativ cu fiabilitate de 3-4 ani (televizoare de 1000 – 2000 euro). Cautati televizoare cu garantii de la 5 ani in sus, garantia pe 1 an daca va uitati este 10 % din pretul de achizitie.