Din 17 iunie emisia de televiziune analogică terestră UHF a încetat (sau cel puțin așa ar fi trebuit) și RADIOCOM a trecut la emisia digitală terestră dar în format DVB-T2. Va mai continua transmisia TVR în format analogic, pe VHF, doar până la 31 decembrie.
Ce înseamnă DVB-T2? Înseamnă că de acum încolo românii, mai ales cei din mediul rural, nu vor mai putea recepționa cele câteva posturi fără a plăti nimic, ca până acum. Așadar, antena de pe casă nu va mai funcționa. Care este soluția? Televizoare noi compatibile DVB-T2, decodoare separate sau un abonament de cablu.
Problema este că în cazul celor cu televizoare pe tub, cu siguranță set top box-ul DVB-T2 nu va fi compatibil. Așa că dacă nu se dorește un abonament de cablu, singura soluție rămâne un televizor nou. Şi aici intră în scenă UTOK, care tocmai a lansat o gamă nouă de televizoare cu tuner DVB-T2.
Dacă nu mă înșel, UTOK U22FHD1 este cel mai ieftin televizor cu DVB-T2 de pe piață (700 lei). Şi ăsta mi se pare cel mai important selling point. Unde mai pui și că este Full HD. Iar pentru cei care vor o diagonală mai mare există UTOK U40FHD, de 101cm, cu aceleași specificații, la 1.400 lei. Ar mai fi încă patru modele, însă nu le-aș recomanda din cauză că nu sunt Full HD. Poate doar cel de 81 de cm pentru cei care sunt dispuși să renunțe la Full HD pentru un ecran mai mare.
Prețurile sunt bune, televizoarele au specificații ok, momentul e bun. Să vedem ce se va întâmpla.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Crezi ca se vor vinde televizoare utok în detrimentul firmelor consacrate în producția de tv-uri? Este tentantă ofertă, dar nu ai un istoric al televizoarelor, nu știi cât de fiabile sunt… Poate dacă venea tv-ul și cu Android mai aveau o șansă…
Uite, de exemplu ultimele modele de Samsung (cele din seria H5xxx) nu au DVB-T2. Eu am luat anul trecut de black Friday un UHD6900 și nici el n-are DVB-T2. Nici măcar cealaltă firmă “românească”, Horizon, n-are încă DVB-T/C 2.