De fapt, sunt dezamăgit de cum evoluează noțiunea de Smart TV. Toată lumea își face propriul sistem de operare pentru televizor și nimeni nu este interesat să facă aplicații pentru fiecare platformă în parte.
Google își încearcă din nou norocul cu Android TV, după ce în 2010 a avut un eșec monumental cu Google TV. Atunci era vorba despre un dispozitiv ciudățel produs de Sony care se conecta la TV și putea rula aplicații web-based. Acum, dacă înțeleg bine, este vorba despre un setup box. Ciudat, având în vedere că mai au și Chromecast. În continuare văd o problemă cu adopția dispozitivului la scală largă, dezvoltarea de aplicații și cu conținutul.
Până acum s-au făcut toate combinațiile posibile. TV-uri cu interfață proprie, TV-uri cu interfață proprie și setup box-uri cu Android pe ele, monitoare care rulează Android în dual boot. Dar nu s-a făcut tocmai combinația firească. TV-uri scoase direct de către producători cu Android pe ele. Exact așa cum se întâmplă acum cu telefoanele cu Android.
Philips a anunțat ceva la Mobile World Congress. Dar mi se pare că lucrurile nu se mișcă destul de repede. Hai Philips, că vreau să am și eu motiv să schimb TV-ul vechi de 10 ani. Și vreau să îl schimb tot cu un Philips.
Sursă: The Verge
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Lg e lider in domeniu, si din ce stiu noile lor smart tv sunt bazate pe Linux si merge muult mai bine decat actualele.