Nu înțeleg strategia Ford de a transforma modele celebre în SUV-uri

By | July 12, 2024

Ford Puma a fost un coupe care acum s-a transformat în SUV. Să zicem că aici numele are o mică justificare. Modelul nou mai păstrează formele rotunjite ale modelului inițial și parcă seamănă puțin.

De Ford Mustang știți deja. Un model emblematic din istoria Americii. Modelul coupe care a democratizat motorul V8 și care acum este (și) un SUV electric.

Mustang-ul electric mi se pare că n-are absolut nicio legătură cu modelul inițial, nici ca asemănare, nici ca filozofie. Efectiv zero lucruri în comun.

Acum Ford Capri. Un coupe fastback care pe vremuri a fost Mustang-ul Europei de vest este acum lansat drept un SUV coupe electric.

Nu înțeleg această strategie. Cu Puma a fost cât de cât ok, că modelul inițial n-a fost vreun mare hit.

Dar cu Mustang și cu Capri lucrurile stau diferite. Probabil că Ford crede că se leagă de un nume celebru pentru a crea buzz și pentru a vinde un model nou.

În realitate eu cred că de fapt îi enervează pe cei îndrăgostiți de brandurile Mustang și Capri. Nu cred că este vreun client care să fi avut un Mustang V8 prin ’70-’80 și care acum să zică: “hai că-mi iau un Mustang electric de dragul vremurilor de mult apuse…”. Nici copii acelor clienți, care au crescut cu postere cu Mustang pe perete nu cred că sunt în target.

În același timp cred că Ford creează și așteptări mari pentru cei care acum cumpără un Mustang Mach-e sau un Capri și care poate vor fi dezamăgiți că mașina nu este așa de sportivă/spectaculoasă pe cum se așteptau ei. Mi se pare că Ford pur și simplu își face un deserviciu reciclând nume celebre.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: