Pentru că nu sunt un băutor de cafea, am zis să-mi umplu diminețile folosind Panasonic MJ-L500, un storcător de fructe cu melc și cu presare la rece. În mintea mea diminețile aveau să devină ca acele momente de serenitate în care ești în vacanță și iei micul dejun la hotel.
Evident că somnul a reușit să învingă și acest plan, așa că am băut suc de portocale doar seara. Dar după experiență măcar vă pot spun cum funcționează un astfel de storcător.
În primul rând, am găsit în cutie foarte multe părți componente. Cam atâtea:
Pentru a-l ansambla prima dată, am crezut că trebuie să mă înscriu la cursurile vreunei facultăți de mecanică. Dar după ce am reușit, mi-am dat seama că storcătorul este construit în așa fel încât să nu poată fi montat greșit. Apropo, melcul care face presarea este foarte greu, construit din oțel. Deci nu cred că va ceda vreodată.
Principiul de funcționare este destul de simplu. Bucățile de fructe sunt introduse prin tubul din partea superioară iar melcul le zdrobește. Sucul și pulpa se strâng într-o sită, care periodic este “ștearsă” de o perie de cauciuc. Ce trece prin sită este suc, ce nu, este pulpă și se duce pe alt traseu. La sfârșit de linie, sucul și pulpa sunt strânse în containere separate.
Avantajul unui stocător de fructe cu presare la rece este că nu încălzește sucul. Mie mi-a plăcut foarte mult să scot câteva portocale reci din frigider și să obțin un suc răcoritor. De asemenea, pentru cei cărora le plac slushy-urile (habar n-am cum le zice în română), Panasonic MJ-L500 poate fi folosit și pentru fructe și legume înghețate.
Am obținut două pahare de suc (~400 ml) din trei portocale sau din două grapefruit-uri mai mari. După presare pulpa rămâne destul de uscată. Din punctul meu de vedere, storcătorul are un randament foarte bun. Singurul lucru care nu-mi place este că fructele trebuiesc tăiate pentru a încăpea prin tubul subțire de sus.
Din ce am mai citit, am văzut că majoritatea persoanelor spun despre el că-i silențios. Mie nu mi s-a părut așa de timid, dar în acest caz nu aș vrea să știu cum sună celelalte storcătoare.
Pentru curățare, Panasonic a pus și o perie în pachet. Şi curățarea nu trebuie neglijată, pentru că sucul de citrice devine lipicios. Totuși, eu l-aș recomanda persoanelor care au o mașină de spălat vase.
În concluzie, dacă vreți un pahar de suc rece, Panasonic MJ-L500 își face treaba foarte bine. Separă foarte bine sucul de pulpă, iar singurul inconvenint pe care l-am găsit este că fructele trebuiesc tăiate ca să intre în tub. Îl găsiți la eMAG, PC Garage și evoMAG, în jurul a 600 de lei.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Dacă m-aș lua după reclama că primesc de 2 ori diferența(!), evident de la Altex, și la care storcătorul este 649.94 lei, teoretic m-aș căpăta cu 102.88 lei dacă iau în considerare oferta de la pcGarage cu 598.50 lei. N-am putut vedea prețul de la eMag, pentru că nu vrea nicicum să se deschidă… Chiar așa !
Apropos de sucuri, chiar eram în căutarea unui storcător cu melc, pentru că turbo-mega-giga-blenderul care îl am face “spumă de suc de fructe” și mai puțin… “suc” de fructe. Poftă bună !
Eu am unul orizontal.Dublu ca pret si e destul de silentios.Am avut si storcator vertical nu Panasonic, alta marca si facea un zgomot ca un Boeing la V1.L-am returnat la magazin pentru ca s-a defectat dupa 10-15 utilizari.Cuva aceea care preia sucul si-a pierdut rapid etanseitatea si nu s-a rezolvat decat cu OPC-ul dupa vreo doua luni prin service.Si aia alti destepti l-au “reparat” cu…silicon sanitar.
Au mai scazut preturile; ce inseamna competitia – eu am unul luat acum vreo 5-6 ani de la Hurom (cei care au ‘inventat’ produsul) si cred ca am dat cam dublu pe el fata de Panasonicul de mai sus.