Principiile net neutrality spun că tot traficul de pe internet ar trebui tratat în mod egal de către providerul de net, și că acesta nu are voie să te taxeze sau să-ți limiteze accesul către anumite site-uri/aplicații.
În SUA a fost mult timp o bătălie între cei care susțineau Net Neutrality și cei care susțineau că acest principiu ar trebui abolit. În principiu cei care își doreau desființarea lui erau ISP-urile, care voiau să facă mai mulți bani, cerând bani de la utilizatori sau de la companii pentru a le mări viteza pentru anumite aplicații.
Din păcate FCC a votat ieri pentru renunțarea la Net Neutrality. Și s-au mai întâmplat niște chestii nasoale. De exemplu au dat ISP-urilor dreptul să vândă toate datele pe care le colectează de la utilizatori. Cu alte cuvinte, oricine va putea știe ce faci tu pe internet în America. Explicația e mai jos:
Când am văzut știrile m-am gândit instant că și la ei se întâmplă lucrurile la fel ca la noi. Obama a fost un apărător al neutralității, însă când a venit Trump cu administrația lui, s-a dus totul pe copcă. The Verge sunt atât de supărati încât au făcut o listă cu membri din Congres care au votat pentru legea legată de vânzarea datelor, și cu ce beneficii au avut de pe urma operatorilor.
Mi se pare amuzant că în timp ce EU se bate cu GDPR, americanii relaxează acest legi. Acum să vedem ce ecou va avea în Europa, că și la noi au existat tentative de renunțare la Net Neutrality.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.