Saptămâna trecută Logitech a terminat la egalitate cu Razer, ambii cu procentaj de 38%. Eu am fost unul dintre cei (doi) care au votat Roccat.
Buun, și acum să iasă scântei. Vreau să știu ce alegere ați face în privința dispozitivelor care nasc din ce în ce mai mulți artiști auto-proclamați pe facebook. Cred că fiecare dintre noi are în cercul de prieteni cel puțin o persoană cu o pagină de facebook care are o denumire pompoasă de genul: “InsertName Insert LastName Photography”.
Aș vrea să știu deopotrivă părerea celor care încă nu au un aparat, dar și a celor care sunt veterani. Şi știu că am cunoștințe de ambele părți ale baricadei. Nu vă gândiți neapărat la un tip de aparat, gândiți-vă la firmă per total. Ce ați alege?
Nikon – Are o comunitate mai închegată în România (vezi Nikonisti), dar în general mi se par mai scumpe produsele lor.
Canon – Este liderul mondial, mi se pare că au prețuri mai mici. Habar n-am să identific aparatele în gama lor.
[poll id=”13″]
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Trebuia sa adaugi in lista si sapunierele, idioten kamera 🙂
Păi sundajul se referă la toată linia lor de produse, deci sunt incluse și săpunierele 😀
referitor la dSLRuri eu văd problema așa:
– dpdv tehnic CaNikon sunt cam tot pe acolo; Sony a venit tare din spate. Pentru anumite aplicații Pentax oferă mai multe.
– prin afară, peste tot unde am ajuns am observat doar scule Canon la evenimente importante/oficiale la fotografii acreditați.
– partea care n-o zic prea mulți e că dSLRurile nu trebuie schimbate așa de des. Dacă ești o persoana care mai știi fotografie, MegaPixelii mulți nu (prea) contează. Sunt doar pt marketing și ai nevoie pentru crop, în caz că nu știi ce să faci. Am un Canon din 2008 gama de mijloc (xxD) care și acum îmi satisface nevoile. Singura chestie care m-ar tenta să fac upgrade e sensibilitatea ISO mult ridicata de pe modelele mai noi. La ISO 100, ziua, eu nu vad diferență.
– în gama dSLR, după aparat, contează enorm obiectivele – care și alea vin în clase și categorii. Evident, ce e bun e al dracului de scump, dar și merită. Până nu demult, Canon era soluția aleasă pentru că aveau obiective de calitate superioară celor de la Nikon (zic de cele scumpe).
– în RO, Nikon se vinde mai bine pentru că au marketing mai bun și volum mai mare de vânzare, lucru care permite prețuri mai bune. Dacă ai în plan și nu te deranjează să achiziționezi obiective SH – Nikon ar trebui să fie soluția optimă, pentru că ai de unde alege. Din păcate marea majoritate a obiectivelor SH de Nikon, disponibile pe la anunțuri in RO sunt obiectivele de kit, cele mai ieftine de care toți vor să scape.
– după ce alegi un brand anume, nu poți decât să continui cu el, mai ales după ce bagi 1000€ / obiectiv. Deci alegerea trebuie făcută nu doar pe baza prețului inițial de achiziție.
– urmăresc “piața” de ceva vreme, iar părerea mea subiectivă e că Nikon a fost cel care a început să canibalizeze piața, aruncând pe piața X modele, în fiecare an, toate cu îmbunătățiri minore fața de precedentul model. Evident, Canon nu s-au lăsat mai prejos, de aici inviazia dSLRurilor.
– uite aici cum “torc” canon-urile http://www.crossfire.ro/2013/07/sunete-declansare-dslr-canon/
– in lume, popularitatea celor 2 a fost masurata si produs un infografic http://www.crossfire.ro/2013/04/cresterea-popularitatii-canon-si-nikon-infografic/
Ştiam articolul tău cu infograficul, mi-a plăcut. Chestia cu sunetele de declanșare n-o știam, mi-a plăcut și mai mult.
Mersi pentru că ți-ai făcut timp să postezi un comment atât de elaborat. Ești destul de echidistant, îmi place asta. Fiind un comment așa de complet, eu nu prea am ce adăuga, dar știu pe cineva care ar putea să contribuie la discuție 😀
Pingback: revoblog.ro | Sondajul de Sâmbătă: Ce cadou vă doriți de Crăciun?