În primul rând, nu mă așteptam ca Logitech să fie atât de mari în zona de echipamente pentru birouri și conferințe. În al doilea rând, nu mă așteptam să aibă o linie atât de mare de produse. Doar că după ce am văzut câte produse au, nu am mai fost surprins când am aflat că sunt numărul 1 ca market share pe piața echipamentelor de videoconferință. 71% din companiile Fortune 500 folosesc folosesc Logitech și 1 din 3 săli de ședință folosesc echipamente Logitech.
În al treilea rând, nu mă așteptam să mi se pară “cool” niște soluții pentru birou. Adică atunci când aud “aparatură de birou”, eu mă gândesc doar la niște webcam-uri cu rezoluție tristă, la niște mouși și la niște căști din acelea de call centere. Doar că nu. Logitech are o suită întreagă de dispozitive interesante, unele dintre ele de care habar nu aveam. Și șmecheria este că Logitech s-a prins că munca nu mai este doar de la birou 100%, așa că și-a gândit o linie de produse pentru muncă hibridă.
Să începem cu un produs care mi s-a părut foarte cool, chiar pe această idee de muncă hibridă/birou de acasă:
Logitech MeetUp2
MeetUp2 este un fel de webcam cu soundbar la pachet. Îl pui pe masă sau deasupra monitorului, îl conectezi la laptop prin USB și știe el să urmărească cu camera persoana care vorbește, să mute camera către altă persoană care începe să vorbească, să facă noise canceling, să reducă ecoul șamd. Eu m-am gândit instant că dacă îl iei pentru casă, când nu ești în ședințe, poți să-l folosești ca pe soundbar ca să asculți muzică 🙂
Rally Bar
Nu vrei să vii cu laptopul în sala de ședințe? Există o soluție și pentru așa ceva. Logitech îi zice Rally Bar Huddle. E tot în stilul MeetUp2, doar că Rally Bar Huddle are soft pe el și are preinstalat principalele aplicații de videocall (Zoom, Teams, Google Meet). Are unghi de 120 de grade, rezoluție 4K, 5 microfoane cu AI noise supression, iar prin intermediul softului cu AI, device-ul știe să îi identifice pe cei din sala de ședință și să facă un “grid view” cu fețele tuturor. Au și varianta Rally Bar Mini, pentru săli mai mici, iar Rally Bar este vârful de gamă, care este pentru săli mai mari, are zoom optic 5x, people count, auto-framing șamd.
Nu în ultimul rând, Rally Bar Plus este varianta modulară, alcătuită dintr-un webcam, două difuzoare și până la 7 difuzoare care se pot amplasa în sala de ședință.
Logitech Tap
Gama Logitech Tap este alcătuită din niște controllere (să le zicem tablete), care se pun pe mesele din sălile de ședințe sau pe perete. Logitech Tap simplu se mufează prin Ethernet, are un display touch de 10.1″ și prin intermediul microfonului, utilizatorii pot participa la ședințe. Ca și celelalte, vine cu Teams, Zoom și Google Meet preinstalate. Logitech Tap IP oferă aceleași posibilități, dar cu alimentare PoE. Au inclusiv o tabletă care se pune pe perete pentru a ajuta la rezervarea sălilor de ședințe (Tap Scheduler).
Iar pentru sălile de ședințe care au echipamente mai vechi (de exemplu camere web mai vechi), Logitech are un miniPC care să le integreze. RoomMate se numește.
Logitech Scribe
Logitech Scribe este soluția lor pentru flipchart-uri, care poate transmite conținutul flipchart-ului prin videocall.
Logitech Sight
Logitech Sight este o cameră turn, cu unghi de 315 grade, pe care o poți pune pe masă în centrul sălii de ședință, iar ea știe să identifice persoanele din sală, să direcționeze unul din cele 7 microfoane către fiecare și să împartă imaginea principală într-un grid în care să pună fiecare participant de la ședință. De asemenea, ea se poate folosi și împreună cu Rally Bar-uri.
Logi Dock
Am văzut și un fel de docking station-uri interesante. Logi Dock seamănă mai mult cu o boxă bluetooth mai mare, dar are o mulțime de porturi. Se pot conecta la el până la 5 periferice, 2 monitoare, și poate încărca și laptopul cu 100W. Difuzorul și microfoanele sunt utile pentru conferințe, evident.
Iar Logi Dock Flex funcționează pe același principiu, dar are și un display integrat. E un fel de combinație între un docking station și Logitech Tap, care ajuta la rezervarea sălilor de ședință.
Webcam-uri și căști
Și în final am ajuns și la device-urile despre care credeam eu că va fi prezentarea de fapt: căști și webcam-uri. În realitate acestea au fost menționate doar în treacăt. Pe webcam-uri există gama Brio, care oferă 8 variante, de la cel mai accesibil (Brio 105), până la MX Brio 705 care-i un super webcam 4K, cu autofocus avansat.
Pentru căști există gama Zone, care are de toate, de la căști convenționale cu fir și microfon, până la căști wireless și chiar earbuds.
De tastaturi și mouși nici nu s-a mai vorbit. Bănuiesc că este de la sine înțeles că au de toate 🙂
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.