De când m-am uitat la primele filme SF am visat să dau comenzi vocale dispozitivelor din jur. Google Home este ca un sistem de operare pentru dispozitive smart (prize, becuri, senzori) sau oricare alte gadgeturi de tip IoT. Dacă ai mai mai multe dispozitive smart prin casă și le integrezi în Google Home, vei avea două lucruri de câștigat.
În primul rând nu va mai trebui să folosești câte o aplicație pentru fiecare dispozitiv. Poți da comenzile direct din Google Assistant. Acesta mi se pare cel mai mare câștig. Până acum pe mine nu prea mă încântau chestiile smart, pentru că nu voiam 4 aplicații diferite pentru 5 becuri.
Al doilea avantaj este că poți folosi comanda vocală pentru a porni și opri gadgeturile. Te-ai băgat în pat și vrei să stingi becul? “Ok Google, turn the lights off!”. Vrei să pornești caloriferul sau aeroterma? “Ok Google, turn the heat on!”. Recunoașterea vocală funcționează foarte bine.
Cum adaugi un dispozitiv în Google Home?
În primul rând, trebuie ca acel dispozitiv să suporte integrarea cu Google Home / Google Assistant. Nu toate știu asta, așa că verificați înainte să le cumpărați. De asemenea, limba telefonului trebuie să fie setată pe engleză, iar “OK Google” să fie pornit. După ce ați conectat deja dispozitivele la wifi prin aplicația lor, pentru integrarea în Google Home, pași sunt următorii:
- Ţii apăsat butonul de home pentru a activa Google Assistant;
- În dreapta sus, apeși pe pictograma cu rigla pe fond albastru > More (cele trei puncte) > Settings > Home Control;
- În tab-ul “Devices” apeși pe plus-ul din dreapta jos pentru a adăuga un dispozitiv nou;
De aici încolo ar trebui să se poată descurca oricine. Mai departe trebuie doar să adaugi o poreclă dispozitivului și să-l plasezi într-una dintre camere. Tot ce trebuie să faci de aici încolo este să-ți exersezi engleza și să te uiți pe lista din Google Home înainte de a cumpăra dispozitive, ca să știi care pot fi integrate 🙂
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.