Iată o poveste bizară cu parcarea în București, pe care mi-a povestit-o cineva și ulterior am avut ocazia să o probez și eu.
Ideea este în felul următor. De locurile de parcare marcate cu albastru și de amenzile pentru parcare fără taxă plătită se ocupă Poliția Locală. De parcarea oriunde alt undeva și în alte circumstanțe (de ex: în loc cu staționare sau oprire interzisă, parcare interzisă, pe treceri șamd) se ocupă cei de la Circulație. Cei de la Circulație trebuie să vină, să constate că mașina este parcată neregulamentar și să dea amendă în consecință. Cei de la Locală nu au rol constatator, deci nu pot face asta.
De ce este important acest lucru? Pentru că s-a ajuns la următoarea situație: mașină parcată pe locurile albastre, care nu a achitat taxa, cu amendă în geam. Lângă ea, mașină parcată pe trecere de pietoni, fără să fie sancționată.
Deci cel care a parcat pe locurile albastre și nu a achitat a luat amendă, cel care a parcat ca un nesimțit nu a luat amendă.
De ce? Pentru că Poliția Locală a început să își facă treaba prin unele sectoare, după ce primarii au tăiat în carne vie printre ei. În Sectorul 1 fac scurtă la mână băieții de la Locală completând procese verbale pentru amenzi. Nu au altceva de făcut decât să verifice dacă mașina respectivă a plătit taxa de parcare și dacă nu, să dea amendă. Brigada rutieră însă rămâne așa cum o știm: inutilă.
Și este o situație pe care am observat-o și eu. Mai țineți minte de amenda SF despre care vă povesteam? Unde credeți că este parcată mașina acum? Fix 50 de metri mai încolo de locurile albastre, cu roțile din față aproape pe o trecere de pietoni.
În concluzie, ce ar putea deduce șoferii de aici este că decât să parcheze pe locurile albastre fără să încurce circulația și să riște să ia amendă, mai bine parchează tot pe prima bandă sau mai elegant, pe trecerea de pietoni.
Tare, nu?
Nu pot decât să sper că genul acesta de situații vor arăta, încă o dată, incompetența și neputința antemergătorilor de coloane oficiale de la Rutieră și în timp să pună societatea presiune și pe ei să-și facă treaba. Știu, sună destul de fantezist fraza anterioară. Nici eu nu cred în ea.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Pentru ei nu exista presiune, sunt imuni la asa ceva.
Din pacate atitudinea celor de la Rutiera le permite nesimtitilor sa parcheze/circule/manifeste, asa cum o fac, zi de zi in traficul din Bucuresti.
Nu inteleg de ce nu este trecuta partea cu parcarea in totalitate la politia locala. De fapt stiu de ce nu se vrea – pentru ca nu vor sa ramana cei de la politia rutiera fara obiectul muncii. Asa faceau si cu jandarmii, se certau pe atributii 🙂
Toate sunt cauzate de coruptie…
Nu sunt sigur ca de amenzile pe locurile albastre se ocupa politistii locali, eu am vazut o persoana imbracata in civil cu imprimanta la brau si punand biletele in geam.
Pentru masini parcate pe trecerea de pietoni eu fac sesizare la politia locala si ei vin si pun amenzile in geam, cum cred ca e de mult timp, deci nu stiu de ce zici ca nu s-ar ocupa ei.
Poliția locală sau “echipa de control”, oricare pot da amenzi.
Spun că nu se ocupă cei de la circulație pentru că nu i-am văzut niciodată să dea o amendă de parcare din propria inițiativă. Ah, că-i pui tu la muncă, da, e nasol, că se înregistrează sesizarea și trebuie să muncească. Dar nu așa ar trebui să meargă lucrurile.
Din decembrie 2022 și politia locala poate da amenzi de parcare
https://www.wall-street.ro/articol/Auto/292340/se-modifica-legislatia-rutiera-si-politistii-de-la-locala-vor-putea-amenda-soferii-care-parcheaza-ilegal.html
In sectorul 2 politia locala da amenzi daca a parcat pe trecerea de pietoni sau pe trotuar.