Citisem pe undeva că durează până la 10-15 ani pentru a dezvolta alergie la ambrozie. Cu alte cuvinte, dacă nu sunteți alergici acum la ambrozie, asta nu înseamnă de fapt decât că nu sunteți alergici încă. Nu este o garanție că pe viitor nu veți fi. Și la cât de multă nepăsare este în țara noastră pe subiect, avem toate premisele ca peste 5-10 ani să tușim cu toții de la ambrozie.
Eu inițial nu eram alergic, însă din păcate Alice este. În perioada de sfârșit de august până târziu prin septembrie și poate chiar început de octombrie este crunt pentru ea. Totul începe cu strănut și mâncărime de ochi, iar apoi se duce către tuse care nu se mai oprește. Au fost ani în care nopți la rând nu a putut dormi din cauză că tușea. Au fost ani în care plecam afară din țară prin septembrie din cauza aceasta. Acesta este și motivul pentru care cumpărat purificator.
Practic în această perioadă încearcă să stea cât mai mult în casă. Dacă deschide geamul, începe să strănute, Cum iese afară, cum începe să strănute. Uneori și o simplă adiere de vânt aduce la pachet cu ea un strănut.
Eu inițial nu aveam nimic, but guess what. În week-end am fost la o nuntă în aer liber. După vreo oră Alice a început să strănute. După încă vreo 2 ore am început și eu să strănut, mai timid decât ea, dar tot așa, parcă mă gâdila ceva pe nas. Pare că începe și la mine.
Acum suntem la Iași. Strănutăm amândoi și ne mănâncă ochii.
Mulțumim, România! <3
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
In final solutia e sa schimbi tara, ca tara nu se va schimba
Pe la 40 de ani am inceput si eu sa fiu tot asa alergic la ambrozie. Juniorul era de pe la 16 ani si am urmat reteta lui. Un Aerius si era totul minunat in acea zi.
El a scapat plecand din tara. Mereu cand revine la noi, vara prin august in vacanta, trebuie sa reia medicatia sa scape de stranut si lacrimat. Cum zicea mai sus Andrei I , tara nu se schimba din pacate. Legile nu se aplica constant.
La mine la birou este teren mult in spate. La strada cladiri langa cladiri. In spate teren care asteapta vanzarea si constructia de hale. Dar pana atunci an de an cultura de ambrozie 🙁
Noi am facut un site pe care oamenii pot raporta prezenta plantei – http://www.hartaambroziei.ro.
E usor de folosit, odata marcata o zona sunt preluate automat adresa exacta, locatia, primaria raspunzatoare etc., iar apoi cu un singur click pot fi altertate prin petitie primaria, Garda National de Mediu si prefectura.
Asa am reusit sa pune in miscare multe primarii, insa e nevoie de mai mult implicare din partea tuturor.