Seria Galaxy A de la Samsung este o gamă de smartphone-uri construite în așa fel încât să fie pe placul cât mai multor utilizatori, indiferent de bugetul de care dispun. Galaxy A51, care face parte din seria A de anul trecut, a fost cel mai bine vândut telefon cu Android în prima jumătate a lui 2020. Așa că seria A este foarte importantă pentru Samsung, iar anul acesta trebuiau să ridice nivelul față de anul trecut. Și eu cred că au făcut-o. În line-up-ul de anul acesta avem parte de 6 dispozitive: Galaxy A02, Galaxy A12, Galaxy A32 5G, Galaxy A52, Galaxy A52 5G și Galaxy A72.
Și update-urile modelelor nu sunt doar la nivel de nume, ci vin cu niște funcții excelente, care să justifice update-ul. Iată ce mi-a atras mie atenția:
1) Design-ul și display-ul
În primul rând îmi place la nebunie design-ul din două motive. Primul este finisajul mat, pe care nu se văd amprentele mai deloc. Am mai auzit povești pe jumătate adevărate legate de lipsa amprentelor de pe spate, dar dintre toate telefoane, cele din noua serie Galaxy A mi se pare că filtrează cel mai bine amprentele. Am fost surprins să constat că după ce m-am jucat cu ele și le-am pus pe masă, nu a trebuit să le șterg cu o lavetă pentru a le face o fotografie:
Al doilea lucru pe care l-am sesizat imediat a fost cât de puțin ieșit în afară este modulul camerei. Lucru care per total îi dă întregului telefon un feeling de foarte ușor și subțire. Iată camera bump-ul:
Display-ul este deja consacratul Super AMOLED de la Samsung, doar că luminozitatea i-a crescut la 800 de niți. Pe lângă asta, Samsung a plusat și la capitolul refresh rate. La Galaxy A32, Galaxy A52 și A72 refresh rate-ul a crescut de la 60 Hz, în timp ce la Galaxy A52 5G a crescut la 120 Hz.
2) Camera quad cu OIS
Samsung a avut întotdeauna camere bune. Camera de la noua generație a primit și ea un update major. Nu doar la nivel de senzor, ci și prin faptul că au adăugat stabilizare optică la A52 și A72. Asta ajută la fotografii mai clare pe timp de zi și la timp de expunere mai mare pe timp de noapte, deci fotografii mai luminoase cu Night Mode. Galaxy A72 are chiar și zoom optic 3x, în premieră pentru seria A. În rest, are și celelalte funcții pe care le apreciez, precum un Scene Optimizer foarte bine calibrat și o stabilizare foarte bună pe partea de video (Super Steady). Și pentru că seria Galaxy A se adresează și generației tinere, Samsung a pus și un Fun Mode, în parteneriat cu Snapchat. Adică filtre integrate nativ în aplicația de cameră. Să fie.
3) Sunet mai bun
Noile modele au două difuzoare acum, unul în partea de sus, lângă punch hole-ul de cameră, unul în partea de jos, lângă microfon. Asta se traduce în —> virtual surround. Și sunet cu 43% mai puternic. Și nu numai atât. Vin și cu Dolby Atmos pentru 3D surround. Iar pentru nostalgici, toate modelele din seria Galaxy A vin și cu jack audio pentru căști cu fir. Eu testez însă niște Buds Pro acum și nu știu de ce ar mai vrea cineva să revină la căști cu fir 🙂
4) Autonomie mai bună
Samsung spune că și A52 și A72 vor avea autonomie de două zile, asta deși refresh rate-ul display-urilor a fost crescut față de modelele precedente. How is that possible? Prin Adaptive Power saving, o șmecherie la care pur și simplu sunt uimit că nu s-a gândit nimeni până acum. Ce face acest Adaptive Power Saving mai exact? În primul rând îți învață programul zilnic și în al doilea rând … pune telefonul pe Power Saving în timpul nopții. Am un Galaxy A72 pe mână și d-abia aștept să-l compar cu Note 20 și S21 la autonomie.
5) Interfață
Eu unul rămân un fan al One UI și după ce am testat recent mai multe interfețe, cred că One UI este cea mai bună interfață pentru Android. Și crede-mă, nu vrei să ai o interfață sub-optimă cuplată la un smartphone midrange. De regulă aici se văd diferențele între Samsung și restul. La ceilalți am văzut tot felul de glitch-uri, dubioșenii și meniuri traduse prost în limba română. Cel puțin pentru mine One UI are tot ce-mi trebuie: dark mode care să nu fie agresiv cu toate aplicațiile, do not disturb customizabil, Eye comfort shield, integrare ușoară cu tot ecosistemul Samsung și cea mai recentă descoperire – SmartThings, prin care pot controla toate gadgeturile smart din casă și prin care pot localiza Smart Tag-ul (adică cheile de la mașină 🙂 ).
Și mai sunt și alte bonusuri la noua serie Galaxy A, cum ar fi rezistența la apă IP67, slot pentru card de memorie până la 1 TB și de ce nu … încărcător în cutie 🙂 În fine, cele de mai sus fac din modele din Galaxy A o idee foarte bună atât pentru adolescenți, cât și pentru părinți de adolescenți. Dacă vreți un midrange bun și de încredere, care să nu dea gaură în bancă, trebuie să le luați în considerare.
Articol realizat în colaborare cu Samsung România.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.