Samsung a lansat trei game noi de televizoare în România. Cele QLED 4K, Cele QLED 8K și două televizoare din seria Lifestyle, denumite The Frame și Serif. Găsiți la eMAG aproape toată gama Samsung QLED 2020.
Da, ați auzit bine, 8K. Acum suntem în punctul în care eram acum 8-9 ani cu 4K. Când au apărut TV-urile 4K toată lumea se plângea că nu există conținut și că nu are rost să-ți iei 4K, iar acum 4K-ul a devenit norma. Așa că ar trebui să ne pregătim de 8K. Pentru început eu mă gândesc să îmi export toate pozele la rezoluție 7,680 x 4,320 de acum încolo.
Gama QLED 8K cuprinde 3 modele, fiecare cu diagonalele ei: QLED700, QLED800 și QLED950. Iar gama QLED 4K cuprinde 5 modele, care pornesc de la diagonale de 43″ (109 cm) până la 85″ (215 cm).
Nu o să vă umplu mintea cu specificații și diagonale, că acelea le putem afla de oriunde. Însă TV-urile noi vin cu câteva funcții care mi se par interesante, și am zis să le discutăm, ca să știți ce sunt când veți citi specificațiile pe eMAG 🙂
Funcții Samsung QLED 2020
MultiView mi se pare cea mai interesantă funcție nouă. Poți să vezi și TV-ul și smartphone-ul în același timp pe ecran. Nu știu încă în ce scenariu ar folosi cineva această funcție, but it’s cool.
TapView este altă chestie care poate fi utilă în funcție de situație. Poți face screen sharing de pe smartphone pe TV atingând telefonul de TV. Cred că ar fi mult mai rapid să faci așa decât să deschizi Bluetooth-ul și să cauți televizorul.
Samsung spune că noile TV-uri se integrează mai bine cu SmartThings, pentru a controla diverse electrocasnice Samsung din casă. În practică, cred că tot de pe telefon vei prefera să le controlezi.
Apropo, asistentul vocal de pe TV-urile Samsung rămâne în continuare Bixby, însă îți poți configura și Alexa sau Google Assistant.
Audio
Pe partea de audio lucrurile sunt destul de interesante. Televizoarele au 2, 4 sau 6 difuzoare în funcție de gamă. Iată cu ce funcții vin:
Object Tracking Sound+ (sau OST+) – Tehnologia asta urmărește subiectul principal de pe ecran și ajustează difuzoarele în funcție de direcția în care se mișcă subiectul. Cred că am mai văzut-o și pe TV-urile Samsung de anul trecut. Pare alternativa Samsung pentru Dolby Atmos.
Active Voice Amplifier – Așa cum îmi place mie să glumesc, prin AVA practic televizorul ridică tonul la tine. But in a good way. Dacă detectează zgomot în cameră, crește automat volumul și adaugă claritate vocilor sau dialogului provenite de la televizor.
Adaptive Sound+ – Încearcă să detecteze scena și cred că mută automat profilul pe “Speech”, “Music” sau “Ambience”, în funcție de ce vede la TV. Funcția asta cred că era de ceva timp, dar d-abia acum am căutat să văd ce face. Mi se pare tare.
Audial Spatial Intelligence – Am mai văzut, mi se pare o chestie foarte utilă. TV-ul analizează camera și poziția în care este pus și își ajustează difuzoarele în funcție de asta. Poate părea un moft, dar urmărind un grup de audiofili am văzut cât de importantă este poziționarea difuzoarelor în cameră. Sunt convins că un TV care stă la 40-50 de cm de perete va suna altfel față de unul care stă lipit de perete.
Design
TV-urile arată bine, ca de obicei. Practic sunt frameless și din cauză că sunt ultra slim (unele ajung la 15 mm grosime), pot fi montate foarte aproape de perete. Iar cu Ambient Mode+ poți să-ți faci poză la perete și să setezi televizorul să afișeze … poza cu peretele. Mi se pare amuzantă chestia asta.
În rest, așa arată The Serif (da, cel de deasupra câinelui este un TV) și The Frame:
Sunt genul de TV-uri folosite mai mult de designeri interiori, pentru case cu design mai extravagant.
Prețuri
Dacă discutăm despre prețuri la lansare, cel mai accesibil este modelul 43Q60RA, care este 2.400 lei la diagonala de 108 cm. Nu-i un preț rău pentru un QLED, și observați că are deja 324 de review-uri. Același model, varianta de 125 de cm, este 3.434 lei.
Cel mai ieftin televizor 8K? Modelul 65Q800T are o diagonală de 163 cm și costă 17.500 lei. De cel mai scump nu am îndrăznit să mă interesez 🙂
Eu unul sunt tare curios cum vor evolua prețurile până de Black Friday. Nu mi-ar sta rău cu un QLED de 125 – 139 cm.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Meserie influentarea asta… 😀 ; Pai de unde e asta cu : “Da, ați auzit bine, 8K. Acum suntem în punctul în care eram acum 8-9 ani cu 4K. Când au apărut TV-urile 4K toată lumea se plângea că nu există conținut și că nu are rost să-ți iei 4K, iar acum 4K-ul a devenit norma. ”
NORMA …cui ? 95% habar nu au habar ce este aia rezolutie si cu ce se mananca, ce sa mai vorbim de …4K ? Lobby-ul asta e bun pt marketing, in rest este zero. In primul rand, daca vorbim de transmisii TV noi -RO- NU AVEM NICI MACAR O TRANSMISIUNE in format 4K ! Abia acum, am inceput sa transmitem full-HD pe cateva canale si DIGI retransmite cateva meciuri din fotbal in 4K si vreo 2 emisiuni sau documentare; in rest…yok !
Si , daca-ti iei un 8K…la ce-ti foloseste ? Doar ca unii isi vand tehnologia viitorului? Eu cred ca, atunci cand vom avea in transmisiunile pe cablu macar 75% din canale in HD ne mai putem gandi spre 4 si 8 K; altfel…sunt doar “figuri” ! E ca la autoturisme…fitze; toti isi iau SUV-uri si limuzine si noi nu avem sosele, mergem cu 50km/h in sate..
Norma mea, norma prietenilor, normă pentru publicul blogului, care știe ce înseamnă rezoluție și care nu folosește televizorul pentru a se uita la Liga I și Antena 3, ci care îl folosește pentru Netflix, YouTube și gaming pe consolă, unde este o abundență de conținut 4K. Dacă așteptăm să treacă televiziunea la transmisie 4K s-ar putea să așteptăm cât așteptăm și pentru autostrada Pitești-Sibiu.
Comparația cu mașinile este aiurea. Îți iei o limuzină pentru că vrei confort și siguranță maxime, chiar și la 50 la oră. Îți iei o mașină bună tocmai pentru că drumurile sunt proaste. Ce ar trebui să facem? Să mergem toți cu Dacia 1310 pentru că la nivelul ăsta ne sunt drumurile?