Ca de obicei, specificațiile au “apărut” pe net înainte să fie introdus în show-ul Unpacked.
- Display: 5.1″ AMOLED – 1080p
- Procesor: 2.5 GHz quad-core – Snapdragon 800
- Memorie internă: vor exista variante cu 16GB respectiv 32GB
- Memorie: 2GB RAM – nu 3! Ce dezamăgire, deci tot Note 3 rămâne cel mai dotat telefon.
- Cameră foto & video: 16 MP, filmare 4K
- Baterie: 2800 mAh
- Cititor de amprente și senzor pentru măsurarea pulsului
- Android 4.4.2
- Va fi disponibil în 4 culori
Telefonul este în continuare din plastic policarbonat care imită metalul. Butonul central de sub display va funcționa și ca cititor de amprente, rămâne de văzut cât de mult funcționează. Din câte știu, majoritatea utilizatorilor de iPhone țin dezactivată funcția de recunoaștere a amprentei. Așa că eu consider asta un moft. Sub butonul central se află mufa de încărcare rapidă (USB 3.0). Mă bucur că de această dată i-au făcut și un “dop”, nu ca la Note 3. E o mufă mare și intră mult praf pe acolo.
Telefonul este certificat IP67, ceea ce înseamnă că va rezista la o scăpare în apă și la praf. Cu praful pe telefon nu pot să spun că am avut vreodată problemă, în ceea ce privește rezistența la apă, va fi probabil rezistent la stropiri accidentale. Asta nu înseamnă că poți să-l ții în juma de zi sub apă.
Carcasa din spate are un model cu un fel de plastic perforat iar camera iese un pic în afară. Nu prea îmi încântă câmpul vizual partea din spate a telefonului.
Se laudă cu cea mai rapidă cameră din lume, face o poză în 0.3s. Şi cu o tehnologie nouă de focalizare, selectivă. În sensul că poți face o poză unui subiect cu un fundal. După ce ai făcut poza poți selecta dacă vrei să fie focalizată pe subiect sau pe fundal. În stilul Lytro. Interesant.
Ultra Power Saving Mode – Iată ceva cu adevărat inovativ și util. Când a mai rămas puțină baterie ecranul telefonului se face alb-negru și cu 10% baterie poate rezista până la 24 ore. În felul ăsta, SGS5 se adresează și oamenilor care pun mai mult accent pe phone decât pe smart.
Heart Rate Senzor – “world premiere” – nimic interesant. Se bazează pe lumina generată de bliț pentru a citi pulsul. Am și eu o aplicație pe telefon pe care o folosesc de câteva luni, mare premieră.
Concluzie: Galaxy S5 nu este o mare îmbunătățire față de S4, însă mi se pare un pas mai mare decât cel de la S3 la S4. Funcția de monitorizare a pulsului va ajuta în vânzări – deși nu este o mare inovație, la fel și camera foarte bună cu focalizare selectivă, dar și modul de economisere al energie.
Samsung spune că telefonul va fi disponibil începând cu Aprilie.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Pingback: Noutăți din prima zi de #MWC2014 | revoblog.ro
Nimic nou sub soare. Probabil s-au convins ca 2gb sunt suficienti si trebuie sa fii mare maestru sa ii umpli cu aplicatii pe fundal.
Tu din aia 3gb RAM cat ai reusit sa ocupi cel mai mult ?
Da, sunt suficienți. Dar mă bucur că încă pot să mă mai bucur cu cel mai dotat telefon de pe piață (la rami cel puțin).
În momentul de față, cu toate bălăriile deschise, am 1.5G ocupați din 2.4 available (probabil restul de 0.6 sunt rezolvați pentru OS)
Ce sa alegi Samsung galaxy S5? Un super telefon – “nava amiral” a celor de la Samsung sau un Allview Viper S – amblele proaspat lansate saptaman trecuta.
Sincer eu aleg Viperul S – de doua ori mai ieftin si cu dual SIM. Am avut un S4 si sincer nu isi face banii, de foarte putine ori l-am folosit la specificatiile lui maxime, deci pt mine nu se motiveaza sa imi iau un S5!
Pe scurt 800 euro vs 300 euro? Voi ce ati alege sincer?
Văd că te ocupi cu fotografia, ar fi o idee să faci câte o poză cu ambele telefoane înainte să iei o decizie. Aici s-ar putea să se facă diferența. S5 sigura are o cameră excelentă.