Am vrut să mă uit la evenimentul de lansare pentru iPhone 6 doar că n-am putut pentru că aveam instalat orice altceva decât Safari. Așa că mi-am adus aminte că oricum nu scrisesem despre ultimele telefoane lansate de Samsung la IFA Berlin. Vorbim acum despre Note-uri și lăsăm iPhone-ul pentru altă dată.
Galaxy Note 4
Specificații:
Display 5.7″ – Super AMOLED – 2K – Gorilla Glass 3
Memorie: 32 GB interni + 3 GB RAM
Cameră: 16 MP principală + 3.7 MP secundară, video 4K, OIS
Procesor: Quad-Core 2.7 Ghz – Snapdragon 805
Baterie: 3.220 mAh
Cititor de amprente, detector de puls
Display-ul noului telefon este o idee curbat (2.5 D Glass). Au fost un pic penibili prezentatorii când au încercat să-i găsească justificarea display-ului 2K. “De acum poți vedea bine chiar și în condiții sub-optime de iluminare!”. Pe bune? Asta se cam putea de pe vremea lui Nokia 3310, serios.
Noul dispozitiv este insesizabil mai mic, mai subțire și mai ușor. Carcasa din spate imită în continuare pielea și va fi disponibilă în 4 culori. Nu mai are USB 3.0 ca Note 3 ci USB 2.0, nu se știe de ce, nu au vorbit despre asta. Au bătut monedă pe faptul că durata de viață a bateriei a fost îmbunătățită cu 7.5%. Facepalm. Util mi s-a părut în schimb Ultra Saving Mode, cum are și Galaxy S5. Şi Fast Charge, care încarcă telefonul de la 0 la 50% în 30 minute. Lui Note 3 îi ia cam multicel să se încarce.
Au îmbunătățit precizia S Pen-ului și au mai adăugat câteva funcții. Eu nu prea folosesc S Pen-ul așa că nu m-au impresionat aici. Nici multi window n-am folosit mai deloc pe al meu. Interesant mi s-a părut Snap Note, o funcție prin care faci poze la text urmând ca ulterior să le poți schimba unghiul de vizionare sau culoarea fundalului. Ajută la transformarea unei poze cu text în ceva lizibil, dar exista deja.
N-au vorbit deloc despre camera din spate, doar despre cea din față. Poți pune degetul pe senzorul cardiac pentru a face un selfie. Nu s-a vorbit despre modul în care funcționează cititorul de amprente. Dacă e la fel ca la Galaxy S5, e inutil. Eu sunt dezamăgit că nu l-au făcut și rezistent la apă (IP67). Ştiu că ar fi fost greu din cauza S Pen-ului. Dar parcă Samsung se lăuda că inovează sau ceva de genul ăsta.
Samsung a făcut un parteneriat cu Swarovski pentru huse cu cristale și cu Mont Blanc pentru un pix care funcționează și ca stylus. Mă gândesc că ar fi amuzant să uiți că ești pe “modul pix” și să-i tragi o linie diagonală pe ecran telefonului.
Concluzia mea este că Note 4 este un telefon bun, însă că nu merită pentru nimic în lume să-ți schimbi Note 3-ul sau Galaxy S5-ul pentru el. Şi mai am o reținere. Samsung a pus foarte mult accent pe interfață, însă când va apărea Android L, sunt convins că nimic nu va mai merge așa de bine cum au gândit ei.
Galaxy Note Edge
Galaxy Note Edge a fost lansat în paralel cu Note 4 și este practic același telefon, doar că pe o margine mai mare un display rotunjit. Este vorba de două ecrane diferite și nu unul singur care să aibă o zonă separată. Eu sunt bucuros că Samsung s-a gândit să inoveze, dar în contextul actual nu mi se pare ceva util. Ei spun că pe display-ul secundar apar cele mai folosite aplicații și că poate fi folosit ca butoane media pentru filme sau pentru cameră.
Eu spun că nu am nevoie de un display în plus pentru așa ceva, mă descurcam și până acum. Iar acea margine rotunjită face telefonul mai susceptibil la un dezastru în caz că îl scapi.
Dacă va fi adus în România, va rămâne un telefon pe care îl vor cumpăra cei care vor să pară un pic diferiți. Se vor lăuda vreo 2 luni cu display-ul lor rotunjit și apoi vor trebui să cumpere altceva care să-i facă să pară interesanți.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Oricum nu mergea nici cu Safari in Windows. A mers doar pe Mac sau iPhone si era cu voice-over in Chineza si s-a intrerupt din 2 in 2 secunde :))
Cat despre Note si stylus, daca nu dau disable la softkeys atunci cand folosesti stylusul, e total inutil. Eu nu-l puteam folosi pentru ca mereu apasam pe Back cu palma.
Păi crezi că n-am instalat și eu Safari? Mai mult asta m-a enervat, că n-a mers nici așa.
Eu reușesc să-l folosesc și fără să dau disable la softkeys, dar îl folosesc mult prea rar ca să conteze.
Pingback: Lansarea Note 4 și Gear S în România | revoblog.ro