Chiar acum în Coreea Samsung lansează pliabilele Fold 5, Flip 5, precum și Galaxy Watch6, Watch6 Classic și seria Galaxy Tab S8. Eu am apucat să le văd înainte de lansarea oficială, m-am jucat un pic cu ele și pot să vă spun pe scurt care sunt îmbunătățirile esențiale. Plus prețurile și oferta de precomandă pentru România.
UPDATE: Oferta de precomandă este aici.
Puteți să le vedeți video de mai jos pe scurt, sau să citiți articolul ce urmează, pe larg.
Galaxy Fold 5
Principala noutate la Fold5 este faptul că acum se pliază complet și nu mai rămâne acel gol în zona balamalei. La asta mă refeream când am spus că rezolvă cea mai mare problemă de la generațiile anterioare. Problemă poate e mult spus, dar cu siguranță era un inconvenient. Parcă tot se vede o fantă mică de lumină, dar cu siguranță nu mai este ca înainte. Practic, dacă nu te uiți cu atenție, pare că nu există un gol acolo.
Astfel, Fold5 a devenit mai subțire decât generația anterioară. Fold5 are 13.4 mm grosime în zona balamalei, față de Fold4, care avea 15.8 mm în zona balamalei și 14.2 în cel mai subțire punct. Practic în cel mai gros punct, Fold5 este mai subțire decât era Fold4 în cel mai subțire punct.
Iar acest lucru se simte și mai bine la S Pen Fold edition, adică cel care vine cu o husă și cu S Pen. Pachetul telefon + husă + S Pen este mult mai subțire acum: 20.63 mm față de 28.37 mm înainte. Au reușit să integreze cumva mai bine S Pen-ul în husă și de aici grosimea mai mică.
Apropo de accesorii, iată și această husă interesantă, cu mâner pentru mână. Adițional i se poate monta acel suport din dreapta, care poate face telefonul să stea “în picioare” și în modul portrait.
Altfel, singurul update pe partea de hardware este chipset-ul, care acum este Snapdragon 8 Gen2. Cel puțin din câte mi-am dat eu seama. Același display, aceleași camere, aceeași baterie. Vor mai fi câteva update-uri legate de diverse funcții adăugate din soft, dar acestea au scenarii foarte specifice și sunt câștiguri marginale din punctul meu de vedere.
Din ce știu acum, prețul de pornire va fi 9.399 lei, iar oferta de precomandă include:
- dublarea instantă a capacității de stocare (avantaj de până la 600 lei);
- și până la 750 lei reducere aplicată pe lângă valoarea telefonului dat la buy-back sau ca e-voucher pentru accesorii;
Iată și specificațiile:
Culori: Icy Blue, Phantom Black, Cream (doar în anumite regiuni) și Blue exclusiv pe site-ul samsung.com
Galaxy Flip 5
La Flip5 update-ul este mai vizibil. În primul rând, balamaua nouă reduce grosimea la 15.1 mm, de la 17.1 cât avea Flip4. Credeți-mă, telefonul chiar se simte mult mai bine în mână. E mai subțire, pare cumva mai mic.
Samsung a introdus și pentru Flip 5 tot felul de huse noi. Iată-le:
În al doilea rând, display-ul secundar este acum un display în adevăratul sens al cuvântului, de 3.4 inch. Acum chiar poți face diverse lucruri cu el.
Poți să vezi o notificare completă, să vezi un widget mai mare (de exemplu cel de calendar) să activezi/dezactivezi rapid wifi, date mobile șamd. Poți chiar să vezi și un clip pe YouTube 🙂
Nu merg chiar toate aplicațiile pe display-ul exterior. Deocamdată doar câteva:
Mie însă marele avantaj mi se pare faptul că acum poți folosi display-ul secundar pentru a te încadra atunci când faci fotografii. Practic acum poți lăsa telefonul pe masă și îl poți orienta spre tine cu camerele principale pentru a te încadra într-un selfie. Cam așa:
Altfel, ca și la Fold5, singura îmbunătățire pe hardware este la chipset, care acum este Snapdragon8 Gen2. La Flip 5 sunt însă dezamăgit că bateria a rămas de aceeași capacitate. Practic, Flip 5 are acum cea mai mică baterie din segment și sunt curios ce autonomie va avea noul model având în vedere că acum are și un al doilea display mai generos. Rămâne de văzut.
Prețul oficial va fi de 5.999 lei și vă reamintesc și oferta de precomandă care include:
- dublarea instantă a capacității de stocare;
- până la 750 lei reducere aplicat pe lângă valoarea telefonului dat la buy-back sau ca e-voucher pentru accesorii.
Specificații complete:
Culori: Mint, Graphite, Cream, Lavender (în anumite regiuni) și Green exclusiv pe site-ul samsung.com.
Galaxy Watch6 și Galaxy Watch6 Classic
Nu sunt un fin cunoscător al smart watch-urilor. Am purtat în schimb un Watch5 Pro la rafting și mi-a plăcut foarte mult. Anul acesta nu s-a lansat însă modelul “Pro” ci doar cel simplu și cel clasic. Zvonurile spun că se va lansa și un Pro, dar mai spre toamnă.
Pot să vă confirm însă că Samsung a readus bezelul rotativ pe Watch6 Classic. Și pot să înțeleg de ce mulți utilizatori și l-au dorit. L-am testat pe cel de la Watch6 și merge atât de lin și precis încât te unge pe suflet. Aș cumpăra un Watch6 Classic doar pentru acel bezel.
Așa arată Watch6:
Și iată și Watch6 Classic:
Iată specificațiile complete ale celor două modele:
Prețurile pentru GalaxyWatch6 Classic încep de la 419 EUR, iar pentru GalaxyWatch6 încep de la 319 EUR.
Galaxy Tab S9, Tab S9+ și Tab S9 Ultra
Iată-le, de la mic la mare:
Dintre toate, mie mi se pare că cea mică (Tab S9) este o tabletă ok dacă vreți una cu Android. Celelalte două, deja se apropie de preț de Mac-uri și cred că astfel devin greu de recomandat.
Cel mai bine vă puteți da seama din specificații de diferențele dintre ele:
- Galaxy Tab S9 Ultra începând de la 1,339 EUR;
- Galaxy Tab S9+ începând de la 1,119 EUR;
- Galaxy Tab S9 începând de la 899 EUR.
Un singur lucru a lipsit din gama de produse lansate de Samsung: Buds 3 Pro, pe care eu le așteptam cu nerăbdare. Zvonurile spun însă că vor veni tot prin toamnă.
În concluzie, Flip5 și Fold5 vin cu update-uri minore, dar în aspectele în care contează. Mie mi se pare că odată cu eliminarea acelui gol de la balamale și odată cu subțierea lor, ambele pliabile au devenit mai dezirabile, cel puțin pentru mine. Segmentul de flip-uri a devenit însă mult mai competitiv decât anul trecut, așa că sunt curios cum va performa Flip5 față de concurenți.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.