În primul rând la mulți ani! Să aveți un an nou mai bun, mai liniștit și mai puțin complicat decât 2022.
Pe vremuri făceam la fiecare final de an un top cu descoperiri personale, de la filme și muzică, la gadgeturi, tehnologii, dar și restaurante și mâncăruri. Apoi a venit un 2020 ciudat și parcă odată cu pandemia nu mai era momentul pentru astfel de topuri. Dar înainte să ne apucăm de lucruri serioase pe blog, voiam să fac un scurt recap la 2022. Am început să scriu articolul de anul trecut, dar se pare că n-am mai reușit să-l finalizez printre sarmale și salată de boeuf 🙂
Haideți să vă spun ce mi-a plăcut…
Cea mai mișto experiență (travel)
În anii trecuți aveam categorii pentru “cel mai frumos oraș vizitat”, “cea mai mișto țară” șamd. Anul acesta țara vizitată a fost una singură: Bulgaria. Și am avut o experiență foarte mișto cu un sejur all inclusive la Reina del Mar.
Hotelul era în proporție de 95% populat de Români, însă ne-am simțit foarte bine și nu am avut parte de balcanisme. Plaja curată, mâncarea a fost bună, camerele ok, personalul ok. Recomand.
Altă experiență mișto a fost la rafting pe râul Buzău.
Restaurantul de la care am comandat cel mai des
There can be only one. Le Bab via Tazz. Le Bab este un restaurant foarte mișto, deschis în Londra inițial și apoi a venit și în România. De altfel am scris despre ei și în 2021. când am mâncat excelent la un restaurant de-al lor din Centrul Vechi.
“The first Le Bab opened in Soho, London in 2015, founded by chefs from some of the world’s leading Michelin starred restaurants. Inspired by Romania’s world class produce and Bucharest’s rapidly evolving culinary scene, we collaborated with dear friends to open a new Le Bab concept here in 2019. We’re now serving up great food, great drinks and good vibes across three unique locations.”
Au niște sandwich-uri de pui excelente, cu dressing-uri diferite. Nouă ne plac cele cu muștar și miere dar mai ales cel cu gust de condimente coreene. Le comandăm de fiecare dată când sunt la promoție 1+1 gratis pe Tazz. Vi le recomand cu căldură.
Pe locul doi ar fi Samsara, via Bolt Food. Samsara este un restaurant cu mâncăruri vegetariene și vegane.
Da, nici mie nu-mi vine să cred că sunt pe locul 2 în top, dar cam tot ce am mâncat de acolo a fost bun. Am descoperit un cheeseburger vegetarian (Double Cheesy Burger) cu cartofi dulci alături care este super bun pe care l-am comandat de multe ori. Am mâncat și un “pulled pork” burger cu jackfruit și a fost și el gustos. Și popcorn de conopidă. Cred că le-am încercat tot meniul (eu nefiind fan preparate vegetariene sau vegane).
Am fi comandat mai des, însă din păcate nu sunt foarte constanți. Nu sunt mereu disponibili pe Bolt sau Tazz, altă dată au pus cartofi normali în loc de cartofii dulci șamd.
Dacă-i găsiți available, încercați-i totuși, chiar dacă nu vă place mâncarea vegetariană.
Pe trei ar fi Mace by Joseph Hadad.
Tot pe Tazz, au periodic 1+1 la “Unique Pita Box”. Practic sunt 4 variante diferite de doner-uri, care au gusturi foarte interesante.
Hadad are mâncare foarte bună. Mai bună decât alți chefi care se dau în spectacol mai mare pe la televizor. Anul acesta sper să vizităm Mace și să mâncăm acolo.
Cel mai bun preparat mâncat?
Friptură de vită Wagyu de la Meat Revolution via Freshful, făcută în casă.
Nu mi-a păsat niciodată de wagyu pentru că mi se părea un moft și eram sigur că nu se va ridica la nivelul pretențiilor. Mi-a fost frică să comand la restaurant pentru că nu mi s-a întâmplat de puține ori să comand friptură de vită și să nu fie făcută așa cum mi-ar fi plăcut mie. Pe de altă parte, nici acasă nu voiam să fac pentru că mi se părea un cut scump și nu voiam s-o stric. Doar că după ce anul trecut am gătit atât de multă vită încât să fiu foarte încrezător pe temperatura tigăii șamd, am zis să încerc și un Wagyu, că era ofertă la Freshful. Iată așadar o poveste motivațională despre cum prin perseverență și exercițiu îți poți depăși limitele 😛
Wagyu este renumită pentru că rasa respectivă de vită oferă carne foarte marmorată. Astfel, când este preparată termic, grăsimea se topește și împănează bine carnea. Ei bine, după ce am gustat-o pot spune că se ridică la nivelul așteptărilor. Grăsimea nu doar că frăgezește toată carnea, dar îi dă și un gust mult mai intens de grătar/ars. Și era atât de fragedă încât se topea în gură. La un moment, după ce am preparat-o și am pus-o pe talerul de lemn, dat am apucat greșit cuțitul și am tăiat bucata de carne cu partea cuțitului care nu era ascuțit. Atât de fragedă este carnea.
Cel mai interesant restaurant
În 2022 nu am luat de multe ori masa în restaurant, din cauza timpului limitat. Așadar nu aș putea să-mi dau cu părerea despre un “cel mai bun restaurant”. Am fost însă pe final de an la Benihana la un live cooking show și mi-a plăcut.
Voiam de mult să merg la Benihana și tot amânam. Mâncarea este bună atât cât trebuie să fie, iar show-ul este ok. Combinația dintre cele două face însă vizita să fie foarte plăcută.
Problema este că odată ce ai văzut show-ul, nu prea mai ai motive să te întorci.
Prin 2022 am fost de multe ori și la Sera Eden. Au mâncare bună, dar fără preparate despre care să zici: “omg, numai aici poți mânca acest lucru”. Mă enervează însă că nu vând și băuturi carbogazoase iar pe final de vară era mult prea aglomerat totul, iar sistemul lor “stai la o coadă pentru mâncare” și apoi “stai la altă coadă pentru băutură” nu mai dădea randament. Simțeam că stau mai mult la coadă decât la masă.
Am mai fost și la Fork Ana Tower și la Grai. Bune, dar nu am rămas cu ceva anume în minte. Posibil să revin la Fork pentru oysters.
Ce am băut și ce mi-a plăcut?
Lista extinsă cu ce am băut în 2022 o găsiți aici. Dacă ar fi să aleg după cantitate, în 2022 am consumat muult prea multe sticle de Havana Club Spiced.
În 2022 am băut multe cocktail-uri. Like really multe. Cel mai bun cocktail băut în 2022 a fost Dark n Stormy. Ne-au corupt Radu & Matilda să bem odată și mai departe, în acest cocktail s-au dus multe sticle din acel Havana Club despre care spuneam. Dark n stormy se face cu rom, bere de ghimbir (merge și root beer), gheață și lime. E mișto să mai schimbi Cuba Libre și cu altceva 🙂
La categoria vinuri, Purcari Rose rămâne în continuare pe primul loc ca volum. La categoria “vinuri titrate”, am mai băut o sticlă de Anima de la Aurelia Vișinescu, pe care nu-l recomand. Nici Smerenie de la Crama Oprișor nu m-a dat pe spate. Am băut însă din nou Petit Sophie de la Gitana și a fost excepțional. Mai băusem unul, dar cred că am ținut prea mult sticla pe balcon și nu mai era așa aromat.
Whiskey-wise, am desfăcut o sticlă de Caol Illa de 12, care mi-a plăcut. Este un whiskey afumat, undeva pe jumătate ca “afumătură” față de preferatul meu, Ardbeg de 10. Pe final de an am băut și 2/5 flavour-uri de Carpathian Single Malt. Mai am un flavour (variantă? sau cum i se zice?) acasă, aștept să-l gust și pe acela, ca să fac un articol separat.
Bere-wise, mi-a plăcut Zăganu Red Winter Ale. Dacă o găsiți, să o încercați. Este un Red Ale cu un gust care aduce foarte mult a beri belgiene. Foarte bună, sper să mai găsesc și sper să o mai fabrice și la anul.
Cam atât din recap-ul personal travel & food. Alcătuind acest top am constatat că anul trecut am scris prea puțin din tot ce mi-aș fi dorit să scriu.
Urmează acum partea a doua a topurilor, cu gadget-uri și tehnologii.
Voi? Ce ați vizitat? Ce ați mâncat? Ce ați băut? Ce v-a plăcut?
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Samsara nu cred ca mai exista in Bucuresti, din pacate.