După ce am testat TP-Link NC200, camera video wireless de supraveghere, am vrut să testez și varianta superioară, TP-Link NC220, care include și senzor infraroșu pentru înregistrare pe timp de noapte. Iată specificațiile, am bolduit plusurile față de modelul anterior:
- Conectare WiFi 300 Mbps + buton WPS
- Detecție mișcare cu alerte prin e-mail sau FTP
- Microfon – înregistrare audio
- Aplicație Android/iOS – vizualizare de la distanță
- Senzor CMOS 1/4″, filmare 640×480, 0.3 MP, f/2.8 – 3.85 mm.
- Infraroșu pentru filmare pe timp de noapte
- Detecție sunet cu alerte prin e-mail sau FTP.
- Extindere acoperire WiFi
La nivelul aspectului, singura diferență față de NC200 este că aceasta are ornamentul din jurul camerei rotund, nu dreptunghiular. Sub acel plastic ornamental se găsesc și șase diode infraroșu care se aprind pe timp de noapte.
La capitolul construcție aș mai avea de adăugat că acum sunt 100% convins că este și rezistentă. Asta pentru că într-o noapte camera a căzut de acolo de unde o poziționasem. Adică s-a aruncat de la vreo doi metri, direct pe gresie. Nu știu de ce, pur și simplu a decis că vrea să ne facă o surpriză pe la 2.00 am. Dar măcar acum sunt sigur că este solidă.
Trec pestre unboxing, instalare, configurarea alertelor și montare pe perete. Citiți articolul precedent dacă vreți să știți mai multe, procedeul este identic.
Filmarea pe timp de noapte
Senzorul camerei filmează la aceeași calitate ca cel al lui NC200 însă poate funcționa în condiții de iluminare minimă de 0.5 lucși. Asta înseamnă că filmează în beznă, fără să aibă nevoie de vreo lumină de veghe. Poate fi configurată prin intermediul aplicație de mobil dacă să facă trecerea automat sau să rămână mereu pe un singur mod (fie cel de zi, fie cel de noapte). Iată cum filmează:
Am observat că spre deosebire de NC200, nu mai înregistrează sunetul cu acei paraziți enervanți la volum maxim. Tot sunt prezenți, dar nu afectează cu nimic și probabil că nici nu i-aș fi sesizat dacă n-aș fi fost atent.
Pozele făcute sunt la fel ca la modelul precedent, dar acum am inclus câteva făcute în întuneric:
Alerte sonore
În software-ul camerei am găsit și posibilitatea de a configura și primi alerte atunci când este depășit un anumit prag sonor. În prima zi am lăsat pragul pe “quiet home” și am primit la notificări de era să rămân fară baterie la telefon. În a doua zi m-am învățat minte și am trecut la “hair dryer”. Funcția mi se pare foarte utilă pentru cei care vor să monitorizeze un nou-născut care se trezește noaptea și plânge.
Wireless Extender
Funcția de extindere a acoperirii mi se pare foarte utilă. Noi ținem routerul în sufragerie și nu bate foarte bine până în ultimul dormitor, acolo unde dormim. Am făcut setările în aproximativ 30 de secunde și semnalul s-a îmbunătățit. Nu mi-a trecut prin cap să fac și niște teste de viteză, dar telefonul parcă se mișca sensibil mai vioi.
Concluzie & Preț
TP-Link NC220 costă cu aproximativ 100 de lei mai mult decât primul model testat. Părerea mea este că senzorul infraroșu și capacitatea de a extinde acoperirea WiFi fac toți banii și justifică diferența. Acestea fiind spuse, mărturisesc că am adăugat-o în wishlist și aștept momentul prielnic să o cumpăr. Aș fi cumpărat-o deja, dar am văzut că la un moment dat i-a scăzut prețul la 205 lei la eMAG și acum sper că poate revine din nou la acest preț.
Verifică preț – eMAG Verifică preț – evoMAG Verifică preț – PC Garage
Plusuri:
- Preț foarte bun
- Wireless extender
- Reconectare automată la WiFi
- Fir de alminetare generos
- Ușor de configurat
Minusuri:
- Interfața web de configurare nu merge pe Chrome
- Nu poate trimite și video prin e-mail
- Tot nu există posibilitatea de a opri detecția mișcării din aplicația Android
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Salut, am o intrebare, cum ai facut filmarea? Am luat si eu un nc220 si am reusit sa il fac sa imi dea doar poze pe mail si ftp, filmele cum pot sa le salvez?
Am descarcat TP-LINK Camera Control si nu imi vede camera, desii este conectata in retea…
Salut, nu poate trimite filme pe mail, ar fi oricum prea mari ca dimensiune. Filme fie înregistrezi manual prin aplicația de pe smartphone, fie o setezi să înregistreze printr-un DDNS. TP-Link Camera Control oricum nu face mare lucru, este mai mult pentru vizualizare. Ai mai multe posibilități dacă te conectezi la cameră prin IP și o administrezi așa.
te rog spune-mi la ce distanta de camera erai cind ai filmat pe intuneric. se pare ca sint mai multe opinii nefavorabile despre filmarea pe intuneric. M-ar interesa sa aflu cit de bine filmeaza pe intuneric la o distanta de aprox 4,5-5 m in interorul unei incaperi intunecate.
Salut, mie mi se pare că ar fi destul de greu să distingi ceva de la 5 m chiar și pe zi cu o cameră normală. Adică ok, vezi persoana, dar nu vezi trăsăturile faciale. Eu eram la 1 metru atunci când am filmat pe întuneric, poate mai puțin.
ok, multumesc mult. Intre timp m-au sunat cei de la tp-link si a rezultat ca ce urmaresc eu nu se poate face cu camere tp-link. Scopul meu era sa folosesc cca 5-6 camere care sa salveze filmarea pe un NAS si sa pot sa fiu alertat, iar daca nu pot sa ma conectez imediat ce primesc alerta, sa pot vedea ulterior pe NAS. Se pare ca nu am sanse sa conectez atitea camere. Practic se poate instala o camera ca poti sa vezi ce face copilul sau sotul cu bona tailandeza..:)