Review Samsung Galaxy S7 Edge

By | March 28, 2016

Eu am fost dintre cei care s-au bucurat atunci când Samsung s-a orientat spre piața premium cu seria S. Galaxy S6 este un telefon bun și eram tare curios cât de mult vor schimba următorul model, pentru a nu face greșeala altor producători care au lansat generații identice de telefoane. Am primit la review Samsung Galaxy S7 Edge și am avut ocazia să aflu dacă diferențele sunt sau nu semnificative.

review-galaxy-s7-edge-37

Testez acest telefon de vreo 3 săptămâni prin programul Orange Smartphone Testers. Dacă-ți place review-ul dă-i un share și mă ajuți să câștig telefonul.

Haideți să vedem rapid niște repere:

Plusuri:

  • Autonomie bună + wireless charging
  • Rezistent la apă, certificat IP68
  • Cameră foto foarte bună
  • Slot pentru card microSD

Minusuri:

  • Este ușor să atingi fără să vrei ecranul curbat
  • Lipsa unui port infraroșu

Ambalare și accesorii

Samsung a renunțat la cutia albă din două bucăți și seria S7 vine într-o cutie neagră cu închidere magnetică. Nu folosesc cutia atât de des cât să conteze cu adevărat, dar cea nouă îmi place mai mult. O deschizi mai ușor și nu se murdărește atât de mult.

galaxy-s7-edge-5

În interiorul cutiei, singura noutate față de seriile trecute este prezență adaptorului OTG. Pentru poze mai în amănunt citiți articolul de unboxing.

Specificații

Modelul testat de mine a avut următoarele specificații:

  • Display curbat Super AMOLED de 5.5″,  1440 x 2560, 534 ppi, Gorila Glass 4;
  • SoC Exynos 8890 Octa, GPU Mali-T880;
  • 4GB RAM și capacitate internă de stocare de 32 GB + slot card microSD;
  • Cameră foto principală de 12 MP, f/1.7, senzor 1/2.6″, detecție de fază, focalizare laser, OIS;
  • Cameră foto secundară de 5 MP, f/1.7, cu blitz (vă explic mai jos cum);
  • LTE Cat9 450/50 Mbps, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth v4.2, A-GPS + Glonass + BeiDou;
  • Rezistent la apă IP68 timp de 30 de minute sau la maxim 1.5 metri;
  • Senzor de amprente, senzor ritm cardiac, barometru, busolă;
  • Baterie Li-Ion de 3.600 mAh + fast charging (50% în 30 min) + fast wireless charging

Design și construcție

Deși seamănă foarte mult cu S6, ținut în mână eu sunt de părere că se simte total diferit. Degetele nu glisează la fel de ușor ca pe S6, deci nu este atât de alunecos, dar din cauza asta partea din spate atrage foarte multe amprente.

Am mai observat câteva diferențe minore: butonul central de sub display nu mai are rama cromată și logo-ul Samsung de pe spate este mai discret. Un mare plus pentru modulul camerei care nu mai este atât de mult ieșit în afară.

Deși display-ul curbat atrage instant atenția, eu prefer în continuare design-ul lui S6, care are linii mult mai ferme. De exemplu în cazul lui S7, când voiam să fac o poză și îl țineam în mâna stânga cu două degete de rama aproape inexistentă, uneori atingeam fără să vreau pe display și nu mai reacționa când apăsam pe butonul shoot cu degetul de la cealaltă mână.

Interfață

Samsung s-a maturizat mult și în privința interfeței. Ştiu că sunt mulți care se plâng de pictogramele mult prea vioi colorate, dar încă de la seria trecută nu ar mai trebui să fie probleme. Sunt disponibile peste 100 de teme din care fiecare și-o poate selecta pe cea pe care îl atrage.

De asemenea, programele pre-instalate sunt menținute la minim. Nu am găsit printre ele nici măcar aplicația de muzică sau Samsung Knox. Din cei 32 GB, telefonul vine cu aproape 25 GB liberi. M-am uitat prin Galaxy Essentials și d-abia dacă am găsit două aplicații interesante.

Edge Screen devine acum un fel de briceag elvețian. Atunci când telefonul este blocat poate fi folosit pentru ceas, S Health sau pentru notificări rapide pe o singură linie. Când telefonul este deblocat spațiul se dublează și poate fi acum alocat pentru: Apps Edge, Tasks Edge, People Edge, Yahoo! News sau Quick Tools (busolă, lanternă, riglă).

Always On Display este interesant. Mi se pare util pentru că găsești rapid telefonul pe întuneric, însă dacă-l ții pe birou, îți poate distrage atenția deoarece ceasul își modifică poziția la fiecare minut. Pe lângă ceas, mai poți afișa calendarul sau o poză din cele 3 disponibile, însă nu poți alege tu o poză din galerie. Un mic neajuns este că pe ecranul în stand-by nu ți se va afișa și de la cine ai primit un SMS/telefon. Consumul de baterie este într-adevăr irelevant. L-am dezactivat și nu mi se pare că se îmbunătățește autonomia.

Ce altceva mi-a mai plăcut? Mici îmbunătățiri ca funcționalitate. Acum poți adăuga un pin din 4 cifre în caz că nu îți recunoaște amprenta. Înainte nu mergea decât cu o parolă mai lungă și era incomod. Şi așa cum anticipam înainte, S Health știe acum când ai dormit.

Preformanță și Autonomie

Despre autonomie am detaliat în acest articol, inclusiv despre wireless charging. Sunt foarte mulțumit, l-am încărcat o dată la o zi și jumătate – două. Se încălzește la încărcat, nu vă speriați, este normal.

incarcare-wireless-s7-8

Performanță? Deși nu știu ce relevanță mai au astfel de teste, este pentru prima dată când un dispozitiv de la Samsung o ia pe coajă în Antutu. Iată câteva date:

Display și cameră foto

Aici voiam să ajung. Display-ul are niște culori foarte frumoase, eu sunt oricum genul care preferă OLED-ul în detrimentul LCD. Mi s-a părut un pic mai bun decât la S6, în sensul că în lumină puternică acesta nu-și pierde din saturație, așa cum se întâmplă la S6. Nu i-aș da notă maximă pentru că nu are acel “night mode” despre care am auzit eu pe la alți producători, care elimină lumina albastră pentru a obosi mai puțin ochii.

review-galaxy-s7-edge-34

Camera foto este senzațională. În primul rând folosește pentru focalizare o tehnologie numită “dual pixel”, care presupune angrenarea mult mai multor pixeli pentru a focaliza. Pe modul manual am reușit chiar să-i văd în acțiune:

screenshot-galaxy-s7-edge-32

Are deschiderea diafragmei mai largă (f/1.7) iar cantitatea de lumină care cade pe senzor este cu 56% mai multă decât cea care cade pe senzorul lui S6. Asta înseamnă poze mai puțin mișcate în lumină slabă. Şi chestia asta se simte în practică, veți vedea mai jos. Iar deschiderea mai largă a diafragmei poate ajuta de exemplu atunci când faci o poză peste masă la restaurant. Dacă deschiderea este mai mare, nu va trebui să te dai atât de mult în spate.

Îmi aduc aminte că nu am simțit vreo îmbunătățire între camera lui Note 3 și Galaxy S5, însă acum diferența dintre S6 și S7 este ca de la cer la pământ. Iată o comparație între cinci scene (prima poză din serie este făcută cu S7, următoarea cu S6):

În prima poză se observă cel mai bine dynamic range-ul mai mare al lui S7 și expunerea corectă. S6 a sub-expus și nu am avut cum să aduc poza la același rezultat. Dacă ridicam expunerea dispăreau ramele subțiri ale geamurilor din stânga, dacă o micșoram cât să apară ramele, se întuneca toată scena. În cea de-a doua poză puteți observa că în acele condiții de iluminare, subiecții în mișcare sunt puțin mișcați în cea de-a doua poză. În poza cu Jerry’s Pizza am expus la minimum. Din nou, camera lui S7 surprinde mai multe detalii și nu este așa de întunecoasă. În ultima poză se vede diferența de bleeding între lumina becurilor din prima poză și cea din a doua poză. Iată și alte poze:

Şi la camera frontală am găsit ceva interesant. Dacă activezi “blițul”, înainte să facă poza, ecranul telefonului devine complet alb luminându-ți astfel fața.

În afară de asta mai avem modurile clasice de la Galaxy S6 (Pro, Selective focus, Panorama, Video collage, Live Broadcast, Slow motion, Virtual shot, Food și Hyperlapse). Camera este într-adevăr ireproșăbilă și este un mare progres față de versiunea precedentă.

Concluzie

Galaxy S7 Edge este fără discuții un pas consistent înainte. În primul rând l-aș cumpăra pentru că are un ecran mai mare decât S6/S7, baterie cu 600 mAh mai mare decât cea de pe S7 și cu 1.000 mAh mai mare decât pe S6 și cameră mult mai bună. Pe lângă asta, și rezistența la apă și slotul pentru card microSD îți oferă un oarecare confort psihologic. Dacă ar fi să aleg un motiv pentru care încă mai stau pe gânduri, ar fi ecranul curbat. Deși arată bine, îl prefer pe cel clasic, motiv pentru care d-abia aștept să văd cum va arăta Note 6.

Acest articol face parte dintr Orange Smartphone Testers. O campanie în care mai mulți bloggeri ce testează telefonul pentru trei săptămâni au șansa de a-l câștiga la finalul perioadei. Așa că dacă vrei să mă ajuți să fiu cu un pas în fața celorlalți, orice share contează 🙂


Discover more from revoblog.ro

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Review Samsung Galaxy S7 Edge

  1. Test

    Ai dat cu mucii in fasole grav. Pai ori e snapdragon ori e exynos. Modelul pe care l-ai testat.

    Reply
  2. Revo Post author

    Am corectat, era Exynos, de altfel se vede și în screenshot-urile de mai jos. Apreciez că ai citit cu atenție articolul.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: