Review Motorola Razr 60 Ultra – Flip phone full options cu lemn și piele

By | April 24, 2025

Motorola tocmai ce a lansat Razr 60 și Razr 60 Ultra. Eu îl am pe cel din urmă, care este un telefon flip cel puțin inedit și cred că-i un smartphone care este de interes chiar și pentru cei care nu caută un flip.

razr 60 ultra review

Razr 60 ultra are finisaj de stejar, husă de piele cu mâner, buton de AI dedicat și specificații de flagship, chiar dacă este un flip phone. Haideți să vă arăt tot ce știe să facă acest telefon.

Abonează-te la canalul meu –>

Design-ul este inedit

În primul rând, la capitolul design nu putem să nu remarc acest finisaj care este… inedit. Culoarea se numește Pantone Mountain Trail, așa că dacă aveți astfel de parchet prin casă, puteți lau un Razr 60 Ultra pentru a le asorta.

păreri razr 60 ultra

Ce pot să spun… este cu siguranță interesant. Mie nici nu îmi place în mod special, nici nu îmi displace. Vouă cum vi se pare acest finisaj de lemn? Vă place sau vi se pare kitch?

Oricum, chiar dacă nu vă place, nu-i problemă 🙂 Motorola include în pachet și o husă de piele, în aceeași culoare maronie, dar fără finisaj cu lemn de data aceasta.

razr 60 ultra cutie

Husa aceasta de piele. Au și alte huse care sunt chiar din Alcantara, o premieră pe un telefon. Este exact același material ca cel folosit la interiorul mașinilor și are două particularități. Husa are un miros subtil la care cred că identific note de vanilie. Mirosul se mai estompează cu timpul, dar mie mi-a adus aminte de curelele de cauciuc de la ceasurile Hublot și îmi dă senzația de calitate, de lux chiar.

În al doilea rând, husa are un mare… mâner. Am mai văzut husele de la Flip6 care au un mic inel, dar acesta-i un mâner în toată regula. Mâner care mi se pare chiar binevenit. Eu i-am găsit trei avantaje.

husă razr 60 ultra motorola

Primul ar fi că telefonul este foarte comod de scos din buzunarul blugilor direct apucat de mâner. Apoi, bineînțeles, îl poți agăța undeva în cuier pentru a-ți face poze. Practic este un nou scenariu de folosire atașat telefonului. Și nu în ultimul rând, poți folosi mânerul pe post de stand.

motorola razr 60 ultra

Revenind la aspectul telefonului, este forma clasică de flip, cu un cover screen mare și cu decupaj în el pentru cele două camere. Ce are nou însă este butonul de “Moto AI”, poziționat pe partea stângă.

Razr 60 ultra are și protecție IP48, ceea ce înseamnă că rezistă la o bălăcire timp de 30 de minute la maxim 1.5 metri sub apă.

Display-urile lui Razr 60 Ultra sunt punctele forte

Cel intern este un AMOLED de diagonală 7”, rezoluție 2992 x 1224 pixeli și rată de refresh de 165 Hz cu Dolby Vision și HDR10+ și cu luminozitate maximă de 4000 de niți. Cel puțin până acum, este cea mai mare valoare întâlnită de mine la un display. Este un display de calitate, cu culori bune, care nu are absolut nicio problemă inclusiv în lumina puternică a soarelui. Cuta aceea de la mijloc este aproape insesizabilă și deja mi se pare că nu mai este un subiect de discuție. Nu cred că mai deranjeze pe cineva.

display razr 60 ultra

Așa cum este de așteptat de la un flip din 2025, se închide perfect plat, fără se vadă vreo fantă între cele două display-uri.

Display-ul extern este și el unul la care nu s-au făcut compromisuri. Este un AMOLED, de 4” (rezoluție 1272 x 1080), cu refresh rate de 165 Hz, primul din lume protejat de Gorilla Glass Ceramic. Luminozitatea sa urcă până la un maxim de 2400 niți.

display cover razr 60 ultra

Și cel mai important lucru la acest display este că rulează orice aplicație pe el: Google Maps, Gmail, Messenger, eMAG, YouTube, HomeBank. Nu am găsit nicio aplicație care să facă figuri din cauza lui, ba chiar din contră, experiența este foarte bună.

Procesorul este binecunoscutul Snapdragon 8 Elite, cel mai bun de pe piață la momentul actual, pe care-l regăsim și pe S25 Ultra și pe toate flagship-urile.

Trei camere de 50 MP

Razr 60 Ultra aste flip-ul cu cel mai avansat sistem de camere de piață. Toate cele trei camere ale sale au senzor de 50 de MP.

Modulul principal este alcătuit din camera wide pentru fotografii de zi cu zi, iar camera ultra-wide responsabilă și pentru macro are și ea tot 50 de MP, cu un unghi de 122 de grade.

camere razr 60 ultra

Camerele scot fotografii bune, echilibrate, cu reproducere bună a culorilor, cu dynamic range bun, expuse corect și cu focalizare rapidă. Inclusiv în lumina redusă de la interior, fotografiile nu ies mișcate.
Și pe timp de noapte, Razr 60 Ultra se descurcă foarte bine.

Camera frontală este și ea tot de 50 MP, deci practic indiferent de camera folosită, fotografiile vor ieși de calitate.

Filmarea pentru camerele principale este până la 8K și 30 de cadre pe secundă sau 4K la 60 de cadre cu Dolby Vision. Pe față se poate filma la un maxim de 4K și 60 de cadre.

Din punctul meu de vedere, dacă vreți un telefon flip care să nu vină cu compromisuri la capitolul camere, Razr 60 Ultra este acesta.

Baterie Razr 60 Ultra

Bateria lui Razr 60 Ultra este de 4.700 mAh, deci, din nou, printre cele mai mari de pe piața flip-urilor. Doar Magic V Flip are cu 100 mAh mai mult, dar acela este și mai mare ca dimensiuni. Motorola stă cel mai bine la viteza de încărcare. Prin TurboPower se poate încărca la fir pe 68W și wireless la 30W. Suportă inclusiv reverse wireless.

Interfață curată și un AI aproximativ

Razr 60 Ultra vine cu o variantă foarte curată de Android 15 cu intervenții doar minore din partea Motorola și cu toate acestea nu oferă decât 3 ani de update-uri majore de Android și 4 de securitate. Nu c-ar exista flip-uri cu mai mult de atât, însă au începută să apară flagship-uri și midrange-uri cu 6-7 ani de update-uri majore.

În fine. Noutățile sunt legate de Moto AI. Ce știe să facă AI-ul lui Motorola? Are niște funcții mai subtile precum filtre integrate în cameră sau un AI audio zoom, care încearcă să izoleze persoana care vorbește de zgomot de fundal.

Are și funcții mai vizibile, care se activează odată cu apăsarea butonului din lateral stânga. Aici sunt câteva sub-categorii, precum “Catch me up”, în care încearcă să facă un sumar al notificărilor, “Pay attention”, care-i un fel de recorder care face minuta întâlnirilor, “Remember this”, care-i un fel de agendă pentru fotografii, smartphone-uri și texte importante și “Magic Canvas”, care poate crea imagini cu AI. Doar că AI-ul Motorola este disponibil doar în 2-3 limbi, limba română nefiind una dintre ele. Așa că utilitatea acestor funcții este extrem de limitată. Nu am reușit să testez nici măcar “Magic Canvas”, deoarece telefonul nu era lansat oficial în momentul acestui review.

AI razr 60 ultra

Din fericire, cei de la Motorola spun că în luna mai vor lansa Moto AI 2.0, care va avea mai multe capabilități, iar din luna iunie va fi adaptat și pentru limba română. Până atunci însă, butonul de Moto AI nu poate fi reconfigurat pentru a accesa rapid alt asistent AI.

Partea bună este însă că pe Razr 60 Ultra sunt disponibile toate funcțiile AI de la Google. De la Circle to Search, până la Gemini cu varianta Live, care apare atunci când ții apăsat pe butonul de power.

Un lucru care nu îmi place la interfața este lipsa unei aplicații proprii de galerii. Razr 60 Ultra se bazează pe aplicația de galerie de la Google, care mi se pare simplistă, înceată, și căreia îi lipsesc multe funcții. De exemplu deocamdată nu am găsit posibilitatea de a șterge un element dintr-o fotografie.

Concluzia la acest capitol este că cel puțin deocamdată, Moto AI este cu mult în urmă AI-ului de la Samsung de exemplu.

Preț Razr 60 Ultra

Prețul recomandat pentru RAZR 60 ultra în varianta cu 16 Giga de RAM și 512 GB stocare este de 6499 lei. In perioada 25 aprilie – 8 mai se găsește exclusiv in oferta Vodafone cu discount de pana la 350 euro si serviciul de streaming MAX 3 luni inclus, la abonament nou sau reînnoirea celui actual.

Specificații complete și concluzie

  • Dimensiuni: 171.5 x 74 x 7.3 mm;
  • Dimensiuni pliat: 88.1 x 74 x 15.7 mm;
  • Greutate: 199 grame;
  • Protecție IP48 – rezistență 30 de minute la 1.5 metri sub apă;
  • Display mare: LTPO AMOLED de 7″, (rezoluție 2992 x 1224 pixeli), Dolby Vision, refresh de 165 Hz, 10 bit, HDR10+, luminozitate maximă 4000 niți;
  • Display cover: pOLED de 4″, (rezoluție 1272 x 1080), 165 Hz, 10 bit, HDR10+, Gorilla Glass Ceramic, luminozitate maximă 2.400 niți;
  • Chipset Snapdragon 8 Elite;
  • Variante cu 256+8 sau 12 GB RAM sau 512+16 GB RAM;
  • Cameră foto principală de 50 MP, f/1.8, 24mm (wide)1/1.95″, 0.8µm, dual pixel PDAF, OIS;
  • Cameră foto ultra-wide de 50 MP, f/2.0, cu PDAF, unghi de 122 grade;
  • Filmare maxim 8K la 30 fps;
  • Cameră frontală 50 MP, f/2.0, cu filmare maxim 4K 60 fps;
  • Baterie 4700 mAh, încărcare rapidă la 68W, wireless la 30W, reverse wirless la 5W;
  • Android 15 cu 3 + 3 ani de upgrade-uri;
  • Preț recomandat la lansare: 6.499 lei

În concluzie, acesta a fost Razr 60 Ultra. Din punctul meu de vedere este cel mai performant flip pe care îl puteți cumpăra în acest moment. Are display superb, camere bune, baterie mare, chipset de top, interfață curată și un oarecare AI, care promite să fie mai bun.


Discover more from revoblog.ro

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Review Motorola Razr 60 Ultra – Flip phone full options cu lemn și piele

    1. Georgescu FLorian

      Really? Ceas scump, nu gluma. Acum ca l-am vazut in prezentare, arata mai bine pe mana ta, nu-s mar fan al acestui tip de ceasuri.
      De ce nu ai si articole despre ceasuri? Stiu ca esti pasionat.

Spune-ți și tu părerea: