Review Neffos C5 Max – primul telefon de la TP-Link

By | November 14, 2016

În august, TP-Link și-a schimbat identitatea vizuală și a intrat pe piața de smartphone-uri prin brandul Neffos, care conține trei modele: C5, C5 Max și C5L. Eu m-am jucat timp de o lună cu un Neffos C5 Max, în speranța că într-un final va apărea în oferta unui magazin de la noi. Deocamdată, nici măcar GSM Arena nu a auzit de Neffos.

Specificații Neffos C5 Max

  • Dual SIM;
  • Display 5.5″ IPS cu 403 ppi;
  • Procesor octa-core 1.3 GHz, Mediatek MT6753 + 2 GB RAM;
  • Memorie internă de 16 GB + card MicroSD (până la 32 GB) independent de cele 2 SIM-uri;
  • Cameră principală de 13 MP și secundară de 5 MP;
  • Baterie 3045 mAh;
  • Android 5.1

Telefonul este cel mai bun din serie, însă per total este un telefon mid range. Puteți vedea pe site-ul Neffos o comparație cu celelalte două modele.

Ambalare & Accesorii

Are în cutie tot ce te-ai aștepta să găsești: cablu USB, căști și adaptor de rețea, care încarcă cu 2A.

Design & Construcție

Telefonul chiar mi se pare că arată bine, mai ales în varianta de culoare Pearl White. Butoanele de volum și de power sunt pe aceeași parte, sus jack audio, jos portul microUSB. Pe partea frontală nu are butoane fizice.

Spatele este un pic curbat, capacul este detașabil, iar pe baterie scrie “do not disassemble the battery!”. Totuși cred că dacă te mănâncă șurubelnița, o poți scoate ușor.

Interfață Neffos C5 Max

TP-Link a intervenit foarte puțin asupra interfeței. Telefonul este aproape Android pur, iar uitându-te prin meniul de setări îți poți da ușor seama de asta. Ceasul, tastatura, camera, toate sunt cele standard de la Google. Nu știu dacă acesta este planul TP-Link sau pur și simplu au grăbit telefonul pe piață și nu au mai avut timp de floricele, însă îi felicit. Altor producători le-a luat vreo 5-6 ani ca să realizeze că noi preferăm intervențiile cât mai puține asupra softului.

La interfață nu mi-a plăcut doar că nu are app drawer și că nu poți redimenisiona pictogramele în așa fel încât să poți pune 5 pe un rând.

Din păcate, telefonul a venit cu Android 5.1 și așa a rămas. Apreciez faptul că TP-Link lasă interfața cât mai aproape de original, dar aceasta este doar jumătate din poveste. Ar trebui să ofere și update-uri la timp.

Cameră foto

Camera foto este slabă, așa că nu am insistat prea mult la acest capitol. În lumină bună face poze ok, în lumină slabă nu prea se descurcă.

Hardware & Performanță

Nu am întâmpinat nicio problemă navigând prin meniu, însă aplicația de Facebook l-a mai făcut câteodată să gâfâie. Am jucat și un pic de Pokemon GO și în principiu s-a descurcat dar la animațiile mai complexe se vedea că se chinuie.

Bateria m-a ținut o zi cu două SIM-uri în permanență active.  Se încarcă în două ore, însă în timpul încărcării nu scrie cât timp mai este până bateria va fi full.

Concluzie

Design-ul telefonului mi-a plăcut cel mai mult, iar cel de-al doilea plus vine pentru Android-ul nealterat. Însă după cum spuneam, aceasta este doar jumătate de poveste. Mi-aș fi dorit Android 6.0, update-uri rapide și o cameră mai bună.

Prețul recomandat la lansare a fost 899 lei însă acum nu îl găsesc pe nicăieri. Dacă până la urmă va apărea în oferta vreunui magazin, sper ca prețul să fie mai mic, pentru că la 900 lei nu poate concura cu un Samsung de același preț.

Şi în final, nu trebuie să uităm că aceste trei telefoane reprezintă prima încercare pentru TP-Link. Eu zic că pot face o figură frumoasă.


Discover more from revoblog.ro

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Review Neffos C5 Max – primul telefon de la TP-Link

  1. Mihai

    Este un telefon care nu iese cu nimic in evidenta, nici macar cu pretul asa ca nu ma astept sa aiba succes. Daca tot vor sa intre pe piata in loc de trei telefoane banale cred ca era mai indicat sa investeasca intr-un singur telefon care sa iasa in evidenta.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: