Mio Mivia Essential 350 este prima brățară de fitness lansată de Mio, cei care inițial produceau navigații GPS pentru mașini, iar acum produc dash cam-uri foarte bune. Inițial am vrut s-o testez pentru că folosește o tehnologie nouă de măsurare a pulsului, însă ulterior am găsit alte lucruri mai interesante la ea.
Specificații:
- Display monocrom – 0.48″
- Măsurare a pulsului cu tehnologie EMD
- Rezistență la apă IPX7
- Monitorizare pași + somn
- Greutate: 25 gr
- Autonomie: ~ 7 zile
Ambalare & Accesorii
Ambalajul este destul de simplu, iar în interior, în afară de brățară și încărcător, nu mai găsim decât manualele de utilizare. Încărcătorul se conectează prin USB la PC și se prinde magnetic pe spatele brățării.
Design & Construcție
Brățara este dintr-o singură bucată, nu are un beacon detașabil ca Xiaomi Mi Band. Se prinde cu cataramă pe mână, cum se prind și ceasurile. Cauciucul sau siliconul din care este confecționată cureaua este foarte moale și confortabil, însă cureaua mi se pare un pic cam lată.
M-am bucurat că are și un mic display monocrom, care poate afișa diverse informații. Brățara are un singur buton lateral cu care se comută între aceste funcții.
Funcții & Interfață
Brățara afișează următoarele informații: numărul de pași, kilometri, calorii arse, ora, pulsul, numărul de ore dormite și gradul de încărcare al bateriei. Din păcate, brățara nu este în stare să detecteze când te culci sau când te trezești, trebuie să apeși tu pe buton ca să o bagi în sleep mode. Nu știu cine ar ține minte să facă asta zilnic.
Ca să fiu sincer, mă așteptam la mai mult. De exemplu nu o poți seta să vibreze atunci când primești apeluri sau SMS-uri pe telefon. Nici măcar nu o poți seta să vibreze dimineața ca să te trezească.
Marele atuu pe care Mio a mizat la această brățară este măsurarea pulsului printr-un sistem NASA EMD. EMD vine de la Empirical Mode Decomposition, o tehnolgie care într-adevăr este inventată de NASA. Este de fapt un algoritm care folosește transformata Hilbert Huang (HHT) pentru a descompune un semnal în așa numite funcții de mod intrinsec (IMF). Dacă sunteți pasionați de transformate Fourier și Wavelet, citiți mai multe aici.
Pe scurt, această tehnologie ar trebui să măsoare pulsul rapid și precis. Însă în practică, de câte ori ai avut nevoie să îți știi pulsul cu atât de mare precizie? Exact. Niciodată.
De fapt, eu am apreciat alte două funcții la ea. Prima îți arată care este vârsta ta “psihologică”, vârsta sistemului nervos central (ANS). Așa cum era de așteptat, după standardele lor, sunt mult mai bătrân. Pe lângă asta, mi-au plăcut exercițiile de antrenare a respirației. Inițial le-am privit cu un aer de superioritate, fără să văd o provocare în a respira. Însă după primul set de exerciții, mă înroșisem atât de tare încât mi-era frică să nu leșin.
Încă un lucru care cred că ar trebui îmbunătățit este interfața aplicației, care așa portocalie și colorată cum este acum, pare la nivelul anului 2010.
Autonomia a fost cam 7 zile, deși producătorul indică 5 zile. Probabil că dacă o folosești un pic mai intens, scade și la 5 zile. Încărcarea cred că durează în jur de două ore.
Concluzie & Preț
Salut inițiativa, însă Mio mai are de lucrat la acest capitol. Ca formă, au nimerit-o. Pentru mine așa trebuie să arate brățara de fitness ideală: cât mai mică, și cu un display monocrom pe care nu vreau să fie afișat cine-știe-ce. I-ar trebui însă autonomie mai mare, un senzor care să măsoare automat când adormi și posibilitatea de a seta vibrații pentru alarmă și notificări. Nu cred că tehnologia NASA EMD este principalul atuu al lui Mio MiVia 350, mi-a plăcut mai mult funcția de măsurare ANS sau cea de antrenare a respirației.
O găsiți la eMAG, însă 440 lei este un preț foarte piperat pentru ce știe să facă. Totuși, mă aștept să tot fie oferte pentru ea. De exemplu chiar și acum este la reducere.
Dacă ești interesat de asemenea dispozitive, eu am mai testat câteva. Poți găsi mai jos articolele:
- Xiaomi Mi Band – Cea mai ieftină brățară
- Jawbone UP24 – Accesoriul distinctiv
- Samsung Gear Fit – Ceas sau brățară?
- Microsoft Band – Hands on rapid
- Vector Watch – Design și autonomie
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Pe când un review pentru Xiaomi Mi Band 2?
Salut, eu am rămas la Mi Band 1 datorită autonomiei. Dar dacă există interes, am vreo 2-3 prieteni care și-au cumpărat-o, cred că aș putea să le-o cer lor 🙂
Salut. Am cumparat sotiei de curand mivia 350. Deocamdata suntem la stadiul de proba. Am remarcat ca notificarile privind apelurile si sms-urile apar pentru cateva clipe, doar la momentul primirii lor, apoi dispar, daca nu esti atent nu stii de ele. Vibratii nu are la asa ceva, ar fi fost util. Mai are unele bug-uri si la soft, dar fiind primul lor produs de acest fel, ma gandesc ca vor fi remediate la update-ul ce urmeaza. Ca si design nimic de spus, arata super ok. Urmeaza sa probam si autonomia. De asemenea sunt curios cum stie sa “citeasca” banda de alergare. Toate cele bune.
Salut și mulțumesc pentru completări! Să o poarte sănătoasă! 🙂
Bratara s-a stricat. Nu mai vede pulsul orice varianta am incercat : restart, reinstalare aplicatie…
Sunt in cele 14 zile de retur.
Salut! Bratara este OK, dar software-ul lasa de dorit. Se deconecteaza constant de la 3 telefoane diferite. M-am conectat atat cu facebook-ul cat si cu un cont mivia. Cred ca o sa o returnez.
salut am pierdut cablu de incarcare ,oare unde gasesc altul sa cumpar