Pentru că eu nu am experiență în lumea iOS-ului, am rugat-o pe Alice să testeze iPhone XS-ul primit de la iStyle și să îmi spună ce părere are. Ea este utilizator de mult timp, a avut doar o mică “rătăcire” către Android acum câțiva ani. Iar vara trecută, când trebuia să aleagă între Samsung S8 și iPhone 8, nu am vrut s-o influențez. Așadar, testăm XS-ul cât se poate de obiectiv, după utilizarea zilnică a unui iPhone 8. Iată părerile ei:
Design și construcție
Putem spune că dimensiunile celor două telefoane sunt apropiate, iPhone XS este puțin mai mare și mai greu. Varianta primită de noi este silver (spate alb, margine stainless steel). Totuși, îmi place mai mult space gray-ul 8-ului, nu se oglindesc lucrurile din jur și nu este așa de alunecos 🙂
Notch-ul a rămas la aceleași dimensiuni, nu m-am simțit încurcată de el.
Cameră foto iPhone XS
Cele două camere principale au următoarele specificații:
- 12 MP, f/1.8, 26mm (wide), 1/2.55″, 1.4µm, OIS, PDAF
- 12 MP, f/2.4, 52mm (telephoto), 1/3.4″, 1.0µm, OIS, PDAF, 2x optical zoom
Fotografiile făcute cu camera de f/1.8 a lui iPhone XS ies mai bine decât cele făcute cu 8 datorită senzorului mai mare, Smart HDR-ului și a puterii mai mari de procesare a telefonului. Trecerea între camere este lină și se face prin zoom, iar zoom-ul digital ajunge la 10x.
Modul portret nu a fost lăudat degeaba. Folosește camera tele, iar adjustable depth control își face treaba bine. La fel ca la P20 Pro, poți modifica depth of field și ulterior:
Portrait poate fi folosit și cu camera frontală, evident:
Nu în ultimul rând, neural engine poate să recunoască obiectele de pe ecran, iar calitatea fotografiilor este mai bună față de cea a fotografiilor făcute cu iPhone 8.
Interfață / iOS 12
În comparație cu iPhone 8, control center s-a mutat dreapta sus, unde este cam greu accesibil pentru stângaci 🙂
Lipsa butonului fizic a dus la nevoia unui swipe up pentru accesarea aplicațiilor deschise, dar m-am obișnuit repede. Și mai repede m-am obișnuit cu Face ID, care și-a făcut treaba mult mai bine decât m-am așteptat. L-am testat și în aplicații: merge cu Revolut, nu merge cu ING.
UPDATE: Am înțeles că merge și cu ING, dar trebuie să îl reconfigurezi.
Altă noutate introdusă de Apple este Screen Time, care îți măsoară timpul petrecut în fiecare aplicație în parte și îți oferă posibilitatea să îți monitorizezi și să îți limitezi folosirea telefonului. Bineînțeles că poți să o ignori, dar scopul final este să ajungi să folosești telefonul mai puțin pentru anumite activități 🙂
O îmbunătățire introdusă in iOS 12 este Grouped notifications. Este mult mai ușor să identifici notificările importante în lock screen, decât să faci mai întâi scroll prin toate cele de WhatsApp 🙂
Hardware și performanță:
Se știe că varianta S a oricărui iPhone aduce îmbunătățiri majore de performanță. Chipsetul A12 Bionic este cel mai puternic de până acum făcut de Apple. Este construit pe tehnologie de 7nm, față de cel anterior, A11, care folosea tehnologia de 10nm. Pe scurt, mult mai multe tranzistoare. Pe lângă CPU (hexa-core) și GPU (4-core) mai puternice, iPhone XS primește și 4GB RAM, spre deosebire de 2GB la iPhone 8 sau 3GB la iPhone X. Sa te tot joci cu augmented reality 🙂
Ecranul Super AMOLED este același ca la iPhone X. În comparație cu iPhone 8 reacționează mai repede și este mai luminos, cum era de așteptat. Iar culorile sunt mai naturale decât la Sony Xperia XZ3 sau Huawei P20 Pro. Ecranul ocupă ~83% din suprafața telefonului, spre deosebire de ~65% la iPhone 8. A whole new world!
Să nu uităm de baterie. Telefonul rezistă o zi la o folosire normală, fără prea mult AR sau prea multă fotografie (neural engine pare să consume destul de mult). Astfel:
Concluzie
Începand cu X, Apple s-a aliniat cu ceilalți mari producători din punctul de vedere al ecranului și al numărului de camere, iar apariția ideei de e-sim la XS încearcă să-l pună pe picior de egalitate și cu telefoanele Dual SIM. Per total, XS este un telefon puternic, cu camere și hardware îmbunătățite, interfață la fel de intuitivă și același ecosistem închis cu care ne-am obișnuit. iPhone XS se ridică la așteptările pe care le aveam înainte să îl testez.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Cat costa acest terminal ?