Review Huawei P20 Pro – a ajuns Huawei la maturitate?

By | May 10, 2018

HTC aproape că a dispărut, LG se chinuie în anonimitate, Sony nu înțelege că oamenii nu mai vor același design din 2010 iar Google nu este în stare să pună Pixel-uri în magazine. Așa că de la cine să mai avem speranțe să țină piept lui Samsung? Huawei P20 Pro este din punctul meu de vedere telefonul care ar trebui să le facă alegerea grea celor care se gândeau să cumpere un Samsung S9+. L-am testat în programul Orange Smartphone Tester și m-am străduit să fac un review cât mai ușor de citit, în care să punctez doar lucrurile esențiale. N-am insistat pe specificații și benchmark-uri. Așadar…review Huawei P20 Pro

Plusuri:

  • Cameră foto excelentă;
  • Autonomie impresionantă;
  • Recunoaștere facială rapidă și fără LED enervant

Minusuri:

  • Nu are slot microSD;
  • Interfața putea fi mai intuitivă;

Ambalare și accesorii

Huawei a pus de toate în cutia lui P20 Pro: telefonul, manuale de utilizare, adaptorul de rețea (foarte mare), cablul de date USB-A la USB Type-C, căștile cu mufă USB Type-C, adaptorul pentru căști. Chiar și o husă pentru telefon, care avea deja și folie montată pe display. Un singur lucru mi-ar fi plăcut să mai găsesc: un mic adaptor de la microUSB la USB Type-C, care mi se pare foarte util.

cutie Huawei P20 Pro

Design și construcție

Prima senzație a fost “băi ce mare este”. Apoi m-am uitat pe dimensiuni și am realizat că este mai mic decât S9+. Eu l-am primit în culoarea Midnight Blue, care variază între un bleu și albastru-marin, în funcție de cum bate lumina. Mi-a plăcut că nu este așa de stridentă precum Twilight, care arată de parcă un cameleon ar fi luat LSD.

Pe partea frontală Huawei a ales să-i facă o scobitură pentru senzori și camera foto și să lase senzorul de amprente integrat în butonul central de jos. Pentru mine acel breton a fost un pic enervant, pentru că fix pe acolo obișnuiam să dau swipe în jos pentru bara de notificări. Și parcă ar mai fi mers două butoane jos, dacă tot au ales să păstreze acea bară. De reținut însă că LED-ul care folosește la face unlock nu este atât de agresiv ca la Samsung S9+.

Pe partea din spate camera monocromă este la nivelul carcasei, în timp ce camerele duale sunt un pic ieșite în afară. Pe muchia de jos are difuzoarele de-o parte și de alta a mufei de încărcare, pe muchia din stânga se introduc cele două cartele SIM (nu are și slot SD), iar în partea dreaptă are cele două butoane de volum și cel de power.

Cameră foto

Pentru acest capitol, vă invit să citiți articolul în detaliu. Pe scurt, mi se pare că senzorul mare oferă un câștig mult mai consistent decât cine-știe-ce diafragmă variabilă sau alte giumbușlucuri. Pozele în lumină slabă ies foarte bine, AI-ul își face treaba cum trebuie, iar zoom-ul 3x/5x este de mare ajutor.

Interfață

Nu sunt un fan al interfeței de la Huawei, așa că i-am tot găsit nod în papură. Nu-mi plac pictogramele, care mi se pare că amintesc de un design mai vechi. Nu mi-a plăcut că nu poți seta butonul de back în partea dreaptă. N-am reușit să dezactivez ecranul cu “Google Now”. N-am știut cum să fac App Drawer-ul sa fie pe orizontală și nu pe verticală. În afară de cameră, nu s-a simțit prezența AI-ului prin meniuri. Am primit doar o sugestie că ar fi bine să mai adaug o amprentă pe lângă cea existentă. Altfel, are toate funcțiile de care ai nevoie, inclusiv câteva gesturi. Dar dacă vorbim de interfață, rămân însă un fan al imaginilor frumoase care apar aleator pe lockscreen.

Hardware și performanță

Huawei P20 Pro nu face niciun compromis la hardware. Display-ul are culori vii și este foarte luminos, sunetul prin difuzoare este puternic și clar, sunetul la căști la fel, are chiar și Dolby Atmos. Convorbirile s-au auzit clar și nu au fost probleme la modul de utilizare cu două SIM-uri. Autonomia este surprizătoare. În modul “Dual SIM” rezistă cel puțin o zi. Și l-am folosit destul de intens. I-aș da nota 10 la capitolul autonomie.

Concluzie

S9+ are două camere, Huawei P20 are trei camere. Samsung are zoom 2x, Huawei i-a pus zoom 5x. Se simte rivalitatea aici. Totuși, dacă luăm în considerare și prețul (850 € la liber, la Orange), este prima dată când aș recomanda Huawei-ul în loc de Samsung. Și pe bună dreptate, camera foto chiar face diferența, nu-i doar marketing. Huawei a ajuns la maturitate, cel puțin în privința asta. Singurul lucru care nu m-a mulțumit pe deplin a fost interfața. Dacă aș putea, aș alege un telefon cu camerele lui Huawei P20 Pro și cu interfața de la Samsung 🙂

Iată si răspunsul întrebărilor de aici:

  • Dada – Sunetul este puternic și clar în video-uri, dar nimic ieșit din comun, este în linie cu celelalte flagship-uri. Nu mi s-a întâmplat să acopăr difuzoarele și să nu se mai audă.
  • Dan Pavelescu – Ce să se întâmple cu sunetul când filmezi și faci zoom? Microfonul captează sunetul de unde ești tu, nu face și el “zoom” 🙂
  • Sorin – Am pus galeria în articolul cu camera foto. A mai rămas doar poza cu luna 🙂
  • Andrei – Nu am testat One Plus 5T. Cât despre Samsung, părerea mea este în concluzii. Cred că Huawei-ul are camera mai bună.

Discover more from revoblog.ro

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Review Huawei P20 Pro – a ajuns Huawei la maturitate?

  1. Sorin

    Competiția este benefică pentru beneficiarii telefoanelor (valabil și la cel mai general mod) – într-o piață extrem de dinamică cum este cea a smart-urilor, dacă nu apreciezi corect cerințele pieții rămîi doar istorie statistică. Huawei reușește “să țină piept lui Samsung” și asta printr-un nivel foarte ridicat de calitate și performanță. Din comoditate elegem să vorbim despre telefoane, însă ambele firme au in portofoliu o serie de produse dintr-o gama enorm de diversificată.
    Un telefon mobil rămîne tot un telefon mobil, dar nivelul de performanță la care s-a ajuns pentru aceste bijuterii tehnologice este incredibil. Pe partea foto cel puțin, dar și video, performanțele sînt fantastice, un articol întreg fiind decicat pentru acest capitol și pentru care mulțumesc încă odată, aprecierea venind din partea tuturor celor care sînt interesați de acest capitol.
    Din punctul meu de vedere strict personal, am ce am cu Samsung, nu e pe gustul meu și de aceea am urmărit evoluția unui cvasi-necunoscut producător pe piață internațională, care acum a ajuns la o recunoaștere bine-meritată. Pentru că multă lume consideră jucătorii de pe piață ca fiind cei “consacrați”, începînd cu Samsung, iPhone, Sony, etc., o dilemă mai greu de înțeles de ce sînt preferate aceste mărci… De fapt greu este pentru că de fapt avem o Tri-lemă, și nu o Di-lemă !
    Dar uite că încă cineva a ridicat ștacheta, sus de tot, atît prin prisma performanțelor cît și, evident, a prețului, pentru că nu-i așa, ‘geaba e frumos dacă nu mi-l pot permite.

    Reply
  2. George

    Intr-adevar cred ca este primul device relevant de la Huawei, intra si in lista mea de optiuni. Am o curiozitate totusi, n-am vazut review-uri la device-uri de la alti producatori care din experienta mea sunt cel putin la fel de reliable. OnePlusFive are super behaviour, monstru in benchmark-uri, baterie grozava, pret incomparabil. LG V30 e remarcabil, a fost o mega surpriza cand l-am testat prima oara din toate punctele de vedere: constructie, design, behaviour si mai ales camera. Am impresia ca din cauza unei dependente ratam experiente si indirect, poate inconstient favorizam anumite elemente. Care e opinia ta in privinta asta, nu crezi ca oamenii ar trebui sa fie mai informati si mai deschisi in a experimenta?

    Reply
    1. Revo Post author

      Eu sunt convins că sunt foarte multe device-uri mișto la care nu ajungem. Din exemplul tău, nu am cum să testez un telefon de la OnePlus pentru că nu am de unde să-l obțin. Ei nu au agenție de publicitate în România, deci dacă vreau să-l testez al trebui să-l cumpăr. La fel și cu Pixel-ul. În ceea ce privește LG, agenția care se ocupă de ei în România nu prea este în stare să ofere sample-uri pentru test (poate și din cauză că nu le primesc de la LG). În cazul ăsta, eu nu ajung să testez telefonul, deci nu am cum să-l recomand, oamenii nu știu de el, deci chestia asta se vede în vânzări. Și din cauza vânzărilor slabe probabil nu au în continuare bani să dea sample-uri și tot așa. Este un cerc vicios 🙂

  3. George

    Legat de OnePlus, am avut Note 3, Note 4 și Oneplus 3T, fiecare cam câte doi ani. Momentan am OP 3T și sincer, cam vreau să scap de el. După ce îl folosești intensiv, îți dai seama de defecte: aplicația de GPS Here Maps crapă de la sine (nu am pățit-o niciodată cu Samsung), volumul se reduce de la sine, Dash charging devine o povară deoarece nu există accesorii și nici cabluri mai lungi de 1.5m care să îl suporte etc.

    Dacă nu ești pretențios e OK, dar mie nu prea-mi place să mă opresc din mers cu motocicleta prin Africa, să dau mănușile jos, să pornesc iar aplicația de navigație, să ies și să intru în player ca să-și revină volumul la muzică, toate astea când se decide dragul de telefon că ar vrea o oprire.

    Raportul hardware/preț este unul bun, dar eu nu pot trece peste minusurile software ce se observă la o utilizare îndelungată și care sunt confirmate pe forumul lor.

    Următorul meu telefon probabil că va fi P20 Pro.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: