Review Gear Fit2 Pro – un ceas-brățară destul de complex

By | November 29, 2017

Părerea mea este că un smartwatch nu va înlocui niciodată un ceas bun. Dar o brățară, cum este și Gear Fit2 Pro, nu este deloc o idee rea la mâna opusă față de cea la care porți ceasul (elvețian, sper). De vreo două săptamâni eu le port pe ambele ca Maradona și am pregătit un review pentru voi.

geart fit2 pro si ceas

Specificații Gear Fit2 Pro:

  • TizenOS, compatibil cu Android și iOS;
  • Display Super AMOLED Curbat de 1.5″, Gorilla Glass 3;
  • Bluetooth, Wifi, GPS, Glonass;
  • Accelerometru, barometru, giroscop, cititor puls;
  • 4 GB memorie internă, 512 MHz RAM, baterie de 200 mAh;
  • Autonomie între 3 și 5 zile;
  • Rezistență la apă 5 ATM, rezistență la șocuri;
  • Curea interschimbabilă de silicon;
  • Preț: 114,5 € la reducere la Orange

Mai jos este video-ul de unboxing:

Brățara vine într-o cutie alături doar de încărcătorul magnetic. Acesta este foarte ușor de folosit, iar brățara se poate fixa în orice direcție pe el.

Design și construcție:

Gear Fit2 Pro arată foarte bine. Display-ul este curbat, iar în lateral are doar două butoane, de dimensiuni diferite. Cel de sus este pentru back, cel de jos pentru home. Cureaua are un finisaj discret în stilul diamant, iar partea de jos a brățării este de culoare roșie. Există și o variantă mai sobră, neagră completă și fără finisajul despre care vă spuneam.

geart fit2 pro cutie

Display-ul este excelent iar rezoluția este foarte bună. Mie mi se pare prea luminos chiar și cu luminozitatea setată la jumătate. Sunt convins că și în soare puternic se va vedea la fel de bine.

Pe spate are cititorul de puls cu un LED foarte puternic și conectorul magnetic pentru încărcare. Cele două clipsuri se folosesc pentru desprinderea curelei.

Se prinde printr-o cataramă clasică, iar gaica mobilă mai are o gheară care se prinde de una din găurile lăsate libere. În practică, a mai ieșit cureaua din gaică. Cred că mi-ar fi fost bună o curea de mărimea M, aceasta era S.

Ce poate să facă Gear Fit2 Pro?

Spre deosebire de prima variantă, destul de multe:

  • măsoară numărul de pași;
  • măsoară caloriile arse;
  • analizează somnul și calitatea acestuia;
  • recunoaște diverse tipuri de activități (alergare, mers pe bicicletă, ridicat greutăți);
  • măsoară pulsul periodic sau continuu;
  • arată calendarul;
  • știe câte scări ai urcat;
  • arată informații despre vreme

Cred că cea mai spectaculoasă funcție este cea de măsurare a pulsului, pe care o poate face inclusiv în somn. Am povestit în detaliu în articolul despre măsurarea pulsului ce poate face.

A doua funcție care mi se pare foarte precisă este cea de măsurare a somnului. Știe la ce oră te-ai așezat în pat, ce eficiență a avut somnul tău, cât timp ai stat nemișcat, câte ore ai dormit în total și la cât te-ai trezit. Mi-a plăcut că delimitează foarte bine “sesiunile” de somn. De exemplu dacă te trezești în mijlocul nopții și mișuni prin casă vreo jumătate de oră după care te culci la loc, Xiaomi-ul meu nu mai înregistrează și a doua parte a somnului.

În rest, mai are și un counter pentru cafea sau pentru apă și integrare cu diverse aplicații de la Speedo, Under Armour, MapMyRun, MyFitnessPal sau Endomondo.

Mi-a plăcut și funcția care îți atrage atenția că ai stat prea mult pe scaun și te pune să faci un pic de aerobic la fiecare 50 de minute. De asemenea, are și o funcție de “Water lock mode”, care blochează touch-ul ecranului atunci când este în apă.

Interfață Gear Fit2 Pro

Pe scurt, așa funcționează:

Mie îmi place că brățara îți poate afișa rapoarte detaliate pentru fiecare măsurătoare în parte, devenind astfel destul de independentă față de telefon. Sigur, în Samsung Health vor fi și mai multe detalii, dar 90% este acoperit și de brățară.

Totuși, dacă vrei o mulțime de opțiuni de customizare, poți descărca aplicația dedicată. Pe lângă partea de gesturi și notificări, sunt disponibile și zeci de watch faces pentru download.

Apropo de notificări, Samsung Gear Fit2 Pro știe să afișeze notificări de la absolut toate aplicațiile din telefon. Un punct portocaliu în colțul din stânga sus al ecranului semnalează notificările noi, iar display-ul se aprinde automat când ridici mâna. Recomandarea mea este să nu le păstrați activate decât pe cele importante. Iar rezoluția ecranului ajută foarte mult. Astfel poți citi tot SMS-ul sau tot mail-ul direct pe brățară:

Are și un player intern, unde poți să asculți muzică sau unde ai putea să downloadezi playlist-ul din Spotify, dacă s-ar lansa mai repede Spotify și la noi. Eu l-am folosit doar ca să dau next sau pauză melodiilor din YouTube.

În principiu, știe să facă destul de multe. Nu mai ai acel sentiment că ai doar 2-3 funcții limitate, ca la primul model de Gear.

Plusuri: Minusuri:
Display foarte bun Autonomie cam mică
Rezistență la apă si șocuri
Mulți senzori, conexiune Bluetooth și Wifi

Concluzie

Samsung Gear Fit2 Pro este un gadget impresionant care face tot ceea ce spune că face. Se simt foarte multe îmbunătățiri față de prima generație pe care am testat-o, însă și prețul este pe măsură. Dacă vreți să vă monitorizați cât mai precis somnul sau pulsul și nu va deranjează să aveți încă un gadget care trebuie încărcat o dată la trei zile, Gear Fit2 Pro face o treabă foarte bună.

P.S: Gear Fit2 Pro este primită prin Orange Tester, așa ca dacă v-a plăcut articolul, dați-i un share 🙂


Discover more from revoblog.ro

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: