Specificații? Design? Cameră? Display? De unde să încep? Samsung Galaxy S6 Edge+ împreună cu Note 5 (la fel ca specificații) sunt făcute de coreeni în așa fel încât să-ți ofere tot ce ți-ai dori de la un telefon în momentul de față. Se vede că nu au făcut compromisuri și se vede că fiecare detaliu este atent analizat, nimic nu-i lăsat în voia sorții.
Testez acest telefon de vreo 3 săptămâni prin programul Orange Smartphone Testers, timp în care telefonul s-a comportat admirabil. Urmează un review căruia te invit să-i dai un share dacă-ți place, ajutându-mă să fiu cu un pas în fața celorlalți bloggeri înscriși în campanie. Şi să câștig telefonul.
Citește și celelalte articole ale mele:
- Unboxing: Primele impresii despre S6Edge+
- Note 3 vs S6 Edge Plus: O poză pe timp de noapte
- Ecranul curbat de la Samsung S6 Edge Plus
- Cât ține bateria la S6 Edge Plus?
Specificații S6 Edge Plus (SM-G928F):
Display curbat Super AMOLED 5.7″ – 1440 x 2560 – 518 ppi – Gorila Glass 4
Procesor Exynos 7420 – Quad Core la 1.5 GHz + Quad Core la 2.1 GHz
Memorie RAM – 4 GB + Capacitate de stocare 32 GB
Cameră foto de 16 MP f/1.9 + secundară de 5 MP + filmare video 4K
WiFi 802.11 a/b/g/n/ac + LTE Cat 9/6 + Bluetooth 4.2 + NFC
Pulsoximetru, busolă, barometru
Baterie de 3.000 mAh.
Ambalare & Accesorii
În interiorul cutiei albe găsim telefonul, manualul de utilizare, pin-ul pentru schimbarea cartelei (nanoSIM) și încărcătorul rapid, cu un fir o idee mai lung decât precedentele. Îmi place că au decis să includă și o cutiuță pentru căști, care probabil le va ajuta să nu se mai încurce în toate chestiile pe care le am prin ghiozdan.
Încărcătorul funcționează fie la 9V și 1.67 Ah (pentru fast charging) fie la 5V și 2 Ah. Practic are două circuite interne, deci nu riscați să stricați un alt telefon dacă-l conectați la el. Pe fir telefonul se încarcă în 1h:20m dar mai interesant mi se pare că S6Edge+ are și funcție de fast wireless charging. Asta înseamnă că dacă îi cumpărați un încărcător comercializat separat de Samsung, îl puteți încărca wireless în cam 2 ore. Adică de 3 ori mai repede decât se încarcă telefoanele normale acum prin wireless.
Design & Construcție
Butoanele mi se par foarte bine realizate. Cele de pe margine sunt tăioase, ferme, iar butonul central înconjurat de o ramă metalică are un click distinctiv. Pe spate găsim, înconjurate de o ramă metalică asemănătoare, camera foto proeminentă și flash-ul împreună cu senzorul pentru puls.
Tăvița pentru nanoSIM se găsește pe muchia de sus a telefonului iar portul USB, jack-ul și cu difuzorul în partea de jos. Aici ar fi două probleme: prima ar fi că eu prefer jack-ul sus, a doua că de regulă țineam degetele fix pe grila difuzorului când dădeam play la un film, tăindu-i volumul.
Sticla de pe spate și marginile de metal îi dau un look cel puțin la fel de premium ca cel al unui măr. Sticla totuși se traduce și în foarte multe amprente adunate, și pe față, dar mai ales pe partea din spate.
E o chestie de gusturi, dar mie mi se pare cel mai frumos telefon de pe piață.
Interfață
Cei care spun că urăsc Touch Wiz-ul ar trebui să încerce S6 Edge+. S-au schimbat multe lucrurile de pe vremea lui Galaxy S2 și interfața mi se pare mult mai serioasă. Samsung a reușit în sfârșit să renunțe la tonele de progrămele preinstalate. Acum ai doar un widget care te invită să downloadezi “Galaxy gifts” și “Galaxy Essentials” din magazinul lor. Îmi place și parteneriatul cu Microsoft (cu Office preinstalat pe telefon), dar aș fi preferat prelungirea bonusului pentru spațiul de găzduire gratis în Dropbox, nu în OneDrive.
Poți personaliza telefonul oricum îți trece prin cap. Dacă nu-ți place interfața standard, îți poți descărca diverse teme, poți alege câte aplicații să ai pe homescreen (4×4, 4×5, 5×5) și poți dimensiona cam toate widget-urile de la Samsung.
Cititorul de amprente funcționează foarte bine. Doar pui degetul pe butonul central și gata, l-ai deblocat. Au fost doar două momente în 3 saptămâni când a trebuit să tastez parola. Am reușit să deblochez telefonul chiar și plin de praf pe mâini sau ud. Deși când ești foarte ud ai 50% șanse să nu te recunoască. Dacă l-aș avea, aș ține în permanență autentificarea prin amprentă activată. Mi se pare modul de deblocare care oferă combinația perfectă dintre simplitate și securitate.
Ecranul curbat a primit și el îmbunătățiri însă eu îl consider în continuare un moft. Se puteau scoate mai multe din el. Citiți articolul meu separat dacă vreți să știți cum stau lucrurile, mai în detaliu.
S Planner mi se pare foarte util. Cred că este unul dintre principalele motive pentru care folosesc Samsung. Este singurul organizator cu care m-am înțeles. Mi se sincronizează cu Google Calendar și îmi adaugă automat evenimentele din Facebook. Apoi pot crea eu evenimente și îl pun să-mi dea mailuri cu o zi înainte, ca să nu uit. Ce să vrei mai mult?
S Health a fost îmbunătățit o dată cu lansarea lui S6 și acum poți înregistra mult mai multe: numărul de pași, câte ore ai dormit, ce ai mâncat, diverse activități. Eu îl țin mereu activat și verific din când în când cum o mai duc.
Performanță & Autonomie
Cei 4 GB de RAM își fac simțită prezența. Poți să încarci oricâte aplicații vrei și să faci multi tasking fără să simți un glitch cât de mic. Pur și simplu telefonului nu-i pasă cât de multe aplicații ai tu de rulat în background, execută totul și nu comentează.
La modul angelic în care se mișcă sistemul de operare printre meniuri contribuie și modulul de memorie intern, care este de 4 ori mai rapid decât cel mai rapid card microSD. Telefonul intră în aplicația de cameră instant, la fel și în cea de contacte sau în galerie.
Se încălzește simțitor, dar nu mai mult decât restul telefoanelor testate. Cred că ăsta este trendul acum.
La capitolul autonomie m-aș fi așteptat mai mult. Telefonul rezistă o zi întreagă fără probleme, dar în spiritul Note-ului, eu aș fi vrut două 🙂 Cred că Samsung și-a modificat un pic strategia și a zis: “dacă tot nu se pot face baterii cu autonomie mai mare, măcar să le încărcăm mai repede!”. Să ai telefonul încărcat 50% în 30 de minute este o mare realizare.
Display & Cameră foto
Display-ul este unul dintre cele mai bune lucruri la acest telefon. Cu setările standard se obțin culori foarte fidel reprezentate. Iar în privința luminozității, este primul display despre care pot afirma că-l poți vedea în orice condiții, chiar dacă bate soarele direct în el. Şi mai are o chestie mișto numită super dimming mode, care atunci când e beznă în cameră își închide cât mai mulți pixeli ca să nu-ți streseze retina.
Camera foto este senzațională pe timp de zi. Aplicația de cameră poate fi lansată instant prin dublă apăsare pe butonul central și focalizează foarte rapid. Nu are tendința să suprasatureze nicio culoare și (cred) datorită distanței focale mai mici, poți surprinde mai multe lucruri în cadru. De exemplu stând pe scaun, poți face o poză persoanei care stă în fața ta la masă fără să fii nevoit să te dai mai în spate ca s-o cuprinzi cu totul în fotografie.
Am zis senzațională pe timp de zi? În întuneric este și mai bună. Focalizează la fel de rapid și nu mai trebuie să aștept acele câteva secunde de procesare după ce fac poza, așa cum trebuie să fac cu telefonul meu, cu night mode activat. Are și un selector rapid pentru luminozitate cu care m-am înțeles de minune.
În modul PRO poți modifica paleta de culori folosită, distanța de focalizare, temperatura de culoare, ISO și timpul de expunere. Te crezi fotograf profesionist? Poți trage pozele direct în format .RAW.
Are și o mulțime de setări. Poți selecta niște efecte pe care să le vezi în timp real aplicate peste poze și chiar poți descărca altele dacă cele predefinite nu-ți ajung. Poți face panorame, selective focus, colaje video (un fel de .gif-uri), poți filma în slow motion, în fast motion și nu în ultimul rând, dacă te simți reporter, poți transmite live prin Youtube. Inclusiv camera frontală are câteva setări pentru dimensiunea pozei și filtre pentru corectarea tenului, mărirea ochilor sau subțierea feței. Iar modul video este capabil să filmeze 4K. Gasiți aici o mostră cu camera video setată la 1920 @ 60 fps pe timp de noapte.
Cocluzie & Preț
Galaxy S6 Edge+ este primul telefon care mi-a făcut într-adevăr telefonul meu să pară depășit. Şi dacă înainte mă mai amăgeam spunând ca n-aș renunța la al meu în detrimentul unui S6 simplu, acum nu mai am nici argumentul ecranului mai mare.
Plusuri:
- Design aparte
- Cameră excelentă
- Display foarte bun
- Încărcare rapidă, chiar și wireless
Minusuri:
- Lipsa modulului infraroșu
- Mi-aș fi dorit autonomie mai mare
Se vede că Samsung s-a străduit mult să renunțe la vechile metehne dar în final a ieșit un telefon bun, un telefon despre care pot spune cu mâna pe inimă că l-aș cumpăra. Şi mai mult, am curajul să fac afirmația din titlu și să spun că este cel mai bun telefon cu Android în momentul de față.
Preț: Telefonul a fost primit de la Orange, unde costă 830€ fără conectare sau 450€ cu abonamentul Orange Me 42.
Acest articol face parte din campania Orange Smartphone Testers. Dacă l-ai considerat util, dă-i un share și ajută-mă să fiu cu un pas în fața celorlalți bloggeri înscriși. Mulțumesc!
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Cred că ai un typo la început: peste tot ar trebui sa fie A și nu mAh/Ah
Ai dreptate, era un “m” în plus acolo. Ești perspicace, ce facultate ai terminat? 😛
https://ro.wikipedia.org/wiki/Amper_or%C4%83
Ah măsoară sarcina electrică, dat tu cred că vrei să exprimi curentul.
Nu cred ca ne-a învățat așa ceva la facultate 🙂
Eu pot sa spun ca se intampla la al meu aproape zilnic sa vreau sa umblu la el si sa apas taata menu sa aprin ecranul si el sa nu faca nimic, sta si se gandeste…e frustrant rau!! Nu reusesc sa il fac sa blocheze cand il folosesc dar cand vreau doar sa il deblochez …sa nu pot
Chiar n-am pățit chestia asta niciodată. Ia verifică tu ce prostioare ai instalat pe acolo 🙂
Nu am ce sa verific zic eu…..face asa doar la deblocarea ecranului , dupa merge frumos….cursiv…
E primul telefon premium pe care chiar as da banii pentru ca imi place foarte tare aspectul, chiar este diferit fata de restul telefoanelor si pozele ies incredibil de bine.