Pe piață este un ocean de căști true wireless, iar în acest ocean mai sare și o pereche de căști Panasonic, pe nume de cod RZ-B100W. Mie îmi place întotdeauna să văd cum se adaptează “clasicii” la noi trenduri și categorii de produse, așa că am testat această pereche de căști de la Panasonic.
Specificații:
- Bluetooth 5.0 prin codec SBC și AAC;
- Difuzoare de 13 mm;
- Greutate 5 grame pentru fiecare cască și 39 grame pentru cutie;
- Autonomie 2.5 ore pentru căști și până la 16 ore cu tot cu cutie;
- Rezistență la apă IPX4;
- Control tactil, compatibilitate cu asistenți vocali;
- USB Type C;
- Preț: 290 lei pe alb la eMAG, 307 lei negre la evoMAG, 400 lei negre la Elefant, 400 lei negre la Altex,
Design și utilizare
Căștile vin într-o cutie destul de simplă, fără bling bling (și cu multă documentație!), alături de cutia de încărcare și de cablul USB Type C. Cablul de o fabuloasă dimensiune de … aproape … 25 de centimetri.
Mi-a plăcut design-ul cutiei de încărcare, în care căștile se bagă “pe verticală”. Studiind-o am ajuns la concluzia că seamănă un pic cu acele cutiuțe de încărcare pentru GLO, cu acel cerculeț care se aprinde alb atunci când încarci căștile.
Căștile în sine nu au suporți de cauciuc pentru urechi de dimensiune diferită. If it fits, it sits, dacă nu, va trebui să faci rost de o altă pereche de urechi. Din fericire pentru mine, căștile au stat foarte ferm în ureche. Nu mi-au căzut niciodată și nici nu m-au durut urechile după ce le-am purtat mai mult timp.
Per total mi-a plăcut designul căștilor. Sobre, branduite cu Panasonic, iar pe acel inel sunt comenzile tactile, destul de ușor de accesat.
Conectare și sunet
First of all, pair-uirea prin Bluetooth a fost destul de simplă. Activat Bluetooth telefon, deschis cutiuța, găsit căști, conectat la căști. Nicio problemă.
În acest mare ocean de căști true wireless, părerea mea este că marele noroc al acestor căști este că se aud foarte bine. Fără fâșâit pe fundal, fără zgomote în plus. Mi-a făcut plăcere să ascult orice melodie folosindu-le. Reproduc destul de bine toate frecvențele, cu un bass ușor pronunțat. Aș spune că este cantitatea potrivită de bass. Cu toții știm că dacă punem prea mult bass în mâncare, mâncarea devine apoi grețoasă. Aici nu este cazul.
După cum spuneam, mi-a fost destul de ușor să pun play/pause folosind cercul tactil. În manual scria că ar trebui să apăs pe casca stângă pentru play/pause. Doar că în realitate a mers cu o apăsare pe oricare dintre căști, așa cum mi se pare și normal de altfel.
Partea cu care trebuie să te obișnuiești este cea de control al volumului sau de skip. Pentru volum up trebuie să apeși de trei ori rapid pe casca stângă, pentru volum down trebuie să apeși de două ori rapid pe casca stângă. Dacă apeși în același mod pe tasta dreaptă vei da forward sau back la o melodie. E posibil să le încurci până le înveți.
Pentru asistentul vocal trebuie să ții apăsat timp de două secunde pe oricare dintre căști. Eu l-am testa pe Google Assistant și a funcționat. Mi se pare că l-am întrebat care-i populația României și a știut să răspundă.
Ce nu am observat inițial a fost lipsa aplicației de pe telefon. Acest lucru însă înseamnă că va trebui să faci setările legate de sunet din egalizatorul playerului pe care îl folosești. Dacă playerul respectiv nu este Spotify, bineînțeles, care nu știe de așa ceva.
Nu am avut destul timp să testez autonomia căștilor, dar cunoscându-i pe cei de la Panasonic, mă aștept să fie așa cum scrie în specificații, poate chiar un pic mai bună.
Concluzie
Dacă ești fan al japonezilor, căștile Panasonic RZ-B100W sunt o alegere cinstită, de care nu vei fi dezamăgit.
Sigura problemă a căștilor pe care o văd este poziționarea lor pe piață. După cum spuneam, vin într-un ocean de alte căști. Dacă vrei să mergi în jos ca preț, la 100 de lei găsești căști true wireless de la Xiaomi. Da, sigur, acelea nu au calitate audio așa de bună, au și un mic zgomot alb pe fundal, poate și autonomie mai mică și nici Google Assistant. Dar sunt și de trei ori mai ieftine. Dacă vei pierde o cască, vei plânge de trei ori mai puțin.
Dacă vrei ceva la același preț (sau chiar cu 50 lei mai ieftine), găsești căști de la Huawei cu active noise canceling. Sigur, nu au (și nu vor mai avea vreodată Google Assistant), posibil să mai auzi din când în când cum îți șoptește Partidul în cască, dar hey! au active noise canceling!
În concluzie, căștile Panasonic sunt foarte ok, dar parcă nu aduc niciun argument cu adevărat “pentru” într-o zonă foarte aglomerată de produse.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
290lei nu mai este deja 🙁
Au urcat la 397RON
280 lei acum la evoMAG 🙂