Realme introduce încărcarea la 320W pentru telefoane. Durata de încărcare completă scade sub 5 minute!

By | August 15, 2024

Realme a ajuns la performanțe incredibile cu adaptoarele lor de rețea (adică cu încărcătoarele de telefon). Tehnologia lor denumită SuperSonic Charge încarcă bateria de 4.400 mAh a unui smartphone de la 1% la 100% în 4 minute și 55 de secunde.

Da, încărcare full sub 5 minute. Încărcare la 320W în condițiile în care Samsung S24 Ultra încarcă la maxim 45W de exemplu.

Când am auzit de viteza respectivă de încărcare primul meu gând a fost: “oare cât de mare o fi încărcătorul?”. La Huawei, primii care au pornit această cursă a vitezei de încărcare, încărcătorul de la P30 Pro era cât două încărcătoare de Samsung.

L-am căutat pe cel de la Realme să-l văd cum arată și surprinzător …. nu este așa mare. Probabil este foarte over engineered pentru a ajunge la o densitate de putere de 3.3W/cm cub. Are două porturi și poate încărca inclusiv simultan un smartphone la 150W și un laptop la 65W.

Puteți vedea încărcătorul în acest video:

Și bateria trebuie să aibă ceva special pentru a permite o asemenea încărcare fără a lua foc. Realme spune că acea baterie de 4220 mAh, este una “pliabilă“, “inspirată de mecanica dispozitivelor pliabile“. De fapt șmecheria este că bateria are mai multe celule (4 în cazul de față), fiecare cu gosime sub 3mm, iar celulele se pot încărca simultan. Realme spune că “este prima baterie de smartphone cu patru celule din lume, permițând viteze de încărcare mai rapide.”. Probabil așa este, am mai văzut acest principiu de încărcare și la Oppo, doar că nu cu 4 celule.

Bineînțeles, mai este și o a treia latură a problemei. Realme nu precizează cât de fiabilă este această baterie cuplată la o asemenea putere de încărcare. La câte cicluri de încărcare de 5 minute rezistă fără să se deterioreze bateria? Sau în cât timp scade sănătatea bateriei sub 80%?

Oricum, n-am ce să zic decât slow clap pentru Realme. Sunt entuziasmat de idee. Pe de-o parte mă bucur că se ajunge la asemenea viteze de încărcare. O încărcare completă sub 5 minute nu sună deloc rău, plus că această performanță pune presiune pe restul concurenților din industrie, să mărească și ei viteza. Pe de altă parte, mă și sperie puterea dezvoltată de o asemenea cutiuță mică, și sper să nu aud că a luat foc vreun utilizator care-și încarcă telefonul.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: