Lenovo a lansat recent în România trei dispozitive super interesante, de zici că au așteptat să vină sfârșitul de an ca să treacă la artileria grea. Lenovo a prezentat în România primul laptop din lume cu răcire internă pe lichid, consola Legion Go și un device surpriză, cel puțin pentru mine.
Primul laptop din lume cu răcire internă pe lichid – Lenovo Legion 9i
Primul dispozitiv impresionant este laptopul Lenovo Legion 9i, care este primul laptop din lume cu răcire internă pe lichid. Au mai existat în trecut laptopuri care veneau cu docking extern cu răcire pe lichid, acesta însă are traseele integrate. Și asta este cu atât mai impresionant cu cât laptopul cântărește 2.5 kg și are 22.7 mm grosime în cel mai gros punct. Arată așadar ca un laptop normal.
Laptopul are o pompă și un heatpipe care răcește GPU-ul. Circuitul acesta de răcire adițional nu funcționează permanent, ci doar la nevoie, atunci când placa video se supraîncălzește (peste 84 de grade) și există riscul de throttling. Pe lângă asta, Lenovo a întors la 180 de grade componentele din interior, astfel încât fluxul e aer este îmbunătățit, iar cele trei ventilatoare pot trage aer atât pe jos cât și prin partea de sus a laptopului.
Și nu doar răcirea este impresionantă. Laptopul vine cu un capac din carbon forjat și display de 16″ miniLED. Display-ul se duce până la 165 Hz și are rezoluție de 3200 x 2000 pixeli în format 16:10.
Pe lângă asta, cei de la Lenovo au pus și un chip cu AI pe laptop, care teoretic detectează diverse scenarii din jocuri și oferă ușoare îmbunătățiri.
Specificațiile includ un procesor Intel Core i9-13980HX, GPU NVIDIA GeForce RTX 4080 sau 4090, 64 GB RAM, SSD de 1 sau 2 TB, Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3 și o baterie imensă de 100Wh.
Practic vorbim despre unul dintre cele mai puternice laptopuri din piață. Sunt două configurații în România. Cea cu RTX4080 pornește de la 19.999 lei, iar cea cu RTX4090 ajunge la 23.999 lei.
Dacă vreți să îl vedeți și pe video, am pus aici un tik-tok care a strâns 100.000 de vizualizări.
Lenovo Legion GO
Lenovo Legion Go este cel de-al doilea produs care vine practic pe o nișă care acum se formează. După ce SteamDeck a pornit trendul de astfel de device-uri, Lenovo Legion Go este alături de RoG Ally a doua consolă portabilă cu Windows 11 care există pe piață.
Legion Go vine cu Windows 11 preinstalat, display de 8,8” cu rezoluție QHD+ (2560 x 1600) la 144 Hz și 500 niți luminozitate, procesor AMD Ryzen Z1 Extreme, 16 GB DDR, stocare de 512 GB sau 1 TB, slot microSD de până la 2 TB, Wi-Fi 6E și Bluetooth 5.2. Bateria este de 49.2 Wh.
Mai are însă câteva avantaje care o deosebesc de multitudinea de console concurente. Are joystick-urile detașabile, trackpad pe unul dintre ele, mouse wheel, iar controller-ul din dreapta se transformă într-un fel de mouse vertical (pentru shootere, spun ei). Plus un lucru senzațional: un stand integrat. Adică un banal suport pe care o poți pune pe masă, dar care o face mult mai practică din punctul meu de vedere.
Mie mi s-a părut destul de bine construită și mă atrage acest gen de device. Nu m-a convins mouse-ul vertical, dar având în vedere că-i cu Windows 11, nici nu contează. Poți să îi pui oricând un mouse dacă vrei să joci CS2 pe un display de 8″.
Pe video vedeți și când detașez controllerele.
Consola exista deja în România la precomandă, iar prețul este de 4.000 lei. O găsiți la eMAG.
Ochelari Lenovo Legion Glasses
Pe mine acest device m-a luat prin surprindere. Legion Glasses sunt niște ochelari care se pot conecta la consolă și îți proiectează în fața ochilor un display de 50″. Doar că partea interesantă este că merg și cu orice smartphone sau orice dispozitiv care are o ieșire USB-C. Așa că i-am conectat la telefonul meu și am putut vedea în fața ochilor ce rula pe telefon. Te poți uita deci oriunde la YouTube, Netflix, Disney+ sau ce vrei tu pe un display… cât vezi cu ochii.
Display-urile micro-OLED integrate în ochelari oferă o calitate bună a imaginii și pentru perioada scurtă de timp în care i-am purtat nu am avut rău de mișcare sau alte asemenea. Mie acești ochelari mi se par game-changers pentru un zbor lung cu avionul, o călătorie cu trenul, în camera de hotel, sau chiar în dormitor, dacă nu vrei să deranjezi partenerul cu lumina puternică de la TV. Sper să văd mai multe astfel de device-uri în curând, pentru că au potențial să devină un gadget pentru mase.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
E bine ca toti producătorii de handheld gaming consoles fac doar controlere tip xbox. Pentru că noi, utilizatorii de PS avem ciunga in par.
Utilizatorii de PS au PlayStation Portal 😀
Also îi poți pune orice controller consolei, că până la urmă e Windows 11.
Nu. Nu ai înțeles. Si ma mir… Si daca tot suntem la stirea cu Lenovo Legion GO, sa dam exemplu pe Lenovo, de ce nu a fact Lenovo o consola cu controler cu layout playstation? De ce xbox?
Păi ia să ne gândim. Ce jocuri ar juca majoritatea userilor pe o consolă cu Windows? Jocuri de Windows/XBOX sau jocuri de PlayStation? S-ar justifica dpdv financiar ca Lenovo să plătească drepturi de autor către Sony pentru a folosi layout-ul de PS doar pentru câțiva useri care vor să joace Spider-Man? Sau mai bine îi lasă să își cumpere și să pună singuri controller de PS5 separat ca pe orice Windows?
Pare destul de promitatoare aceasta consola Legion Go dar nu as schimba Steam Deck pe Lenovo.