Pixel 9 de la Google s-a lansat oficial în România!

By | August 14, 2024

Google a anunțat că Pixel 9 va fi disponibil oficial în România. După ani de zile în care telefoanele nu au fost accesibile pentru piața din România, iată că generația a noua vine și la noi. Iar Google pare foarte hotărât. A lansat magazinul Google în limba română și telefoanele sunt listate deja la precomandă la eMAG și la Vodafone.

Și nu doar telefoanele vin la noi, ci și Pixel Watch 3 și căștile Pixel Buds Pro 2.

Cât despre telefoane, iată principalele diferențe între Pixel 9, Pixel 9 Pro și Pixel 9 Pro XL:

Pe lângă diferențele de dimensiuni între cele trei mai sunt diferențe și la baterie. Pixel 9 și Pixel 9 Pro au baterie de 4.700 mAh, iar Pixel 9 Pro XL are de 5060 mAh. Ar mai fi și diferențe minore la luminozitatea display-ului, în sensul că 9 Pro și 9 Pro XL îl au o idee mai luminos, dar cred că este irelevant. Per total dintre cele trei Pixel 9 mi se pare “best buy”.

După cum bine știți însă, la Pixel avantajele au venit întotdeauna din partea software, nu din cea hardware. Gama Pixel 9 vine cu AI-ul Gemini preinstalat și are și câțiva ași pe mânecă în ceea ce privește cameră foto și editare fotografii.

Îmi place foarte mult ideea acestei funcții prin care faci o fotografie de grup, apoi rogi pe altcineva să facă aceeași fotografie cu tine în ea și telefonul te adaugă automat în fotografie. Funcția se numește sugestiv, foarte elegant și foarte creativ… “Adaugă-mă”:

Nu intru în detalii despre mai multe funcții cu AI pentru că dacă este ceva ce am învățat de la celelalte lansări de Pixel, este faptul că în realitate ar trebui să așteptăm un review ca să vedem câte dintre aceste funcții chiar vor fi disponibile cu adevărat. Dar dacă vreți, puteți vedea video de mai jos:

În fine, lansarea lui Pixel 9 este o veste foarte bună pentru piața de smartphone-uri din România. La precomandă Google oferă (cel puțin la eMAG) până la 1.000 lei bonus de BuyBack, upgrade de memorie și 12 luni de Google One AI Premium.

Dacă ar fi să speculez, aș spune că Google a decis să facă push pe lansarea în alte piețe în principal pentru a fi printre primii care pun AI-ul lor în mâinile cât mai multor clienți.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: