Philips a vândut divizia de domestic appliances către Hillhouse Capital contra sumei de 3.7 miliarde de euro. Divizia de electrocasnice include printre alte: purificatoare airfryere, espressoarele LateGo, aspiratoarele SpeedPro Max și stațiile de călcat cu aburi din seria Perfect Care Elite.
Așa cum ați ghicit probabil, Hillhouse Capital este un investitor din Asia, care va avea dreptul de a brandui produsele sala cu logo-ul Philips timp de încă 15 ani. Vor mai plăti câte 0.7 miliarde în fiecare an pentru asta. După cum probabil că știți deja, Philips a făcut același lucru și cu divizia de TV-uri, când a vândut-o unui alt investitor din China prin 2012. Drept urmare și acum TV-urile Philips nu sunt produse de compania din Olanda, ci în China.
Acum mie mi se pare că prestigiul TV-urile Philips de acum nu se ridică la rangul brandului Philips de acum 30 de ani. E clar că Philips nu mai este un lider pe acest segment, ci mai degrabă undeva în zona mid level. Au rămas doar cu Ambilight-ul care mi se pare senzațional.
Însă nu trebuie neapărat să se întâmple așa și cu produsele care vor intra sub tutela Hillhouse Capital. Nu cred că ar trebui să aruncăm cu pietre. Să ne aducem aminte la valul de repulsie din momentul în care Volvo a fost vândut către Geely. Ce face Volvo acum? E pe creștere și și-a întărit poziția ca brand premium.
În concluzie, de acum încolo Philips va rămâne doar cu divizia de Healthcare. Și cu Signify, care este o companie separată. Acum am înțeles și eu adevăratul motiv pentru care Philips a separat divizia care făcea Hue-urile de cea de electrocasnice.
Dacă vă pasionează detaliile, puteți citi mai multe în comunicatul Philips.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Faci un pic de confuzie. De prin 2012 brandul Philips de TV-uri nu mai este alaturi de divizia aceea. TP Vision i-a cumparat atunci. Chiar in Romania ai agentii diferite de comunicare, comunicare ce vine din diferite zone ale Europei. Philips TV este cu Philips audio, in timp ce Philips monitoare este cu AOC, iar becurile si altele sunt impartite in alte zone.
Păi exact asta am zis și eu: “După cum probabil că știți deja, Philips a făcut același lucru și cu divizia de TV-uri, când a vândut-o unui alt investitor din China prin 2012. Drept urmare și acum TV-urile Philips nu sunt produse de compania din Olanda, ci în China.”