Testez de anul trecut Galaxy Ring, așa că în acest articol o să vă spun câteva curiozități despre el, care mi se pare mie cea mai tare funcție, ce semne de întrebări am cu privire la el și marea sa slăbiciune.
Prețurile pentru inel pornesc de la 2.000 de lei la eMAG. Nu pot să îmi dau seama exact de ce, dar sunt diferențe de preț între mărimi. Din ce am văzut, mărimile mai mici (de exemplu 6 și 8) sunt mai scumpe decât mărimi precum 10 sau 11.
Cel mai important lucru de știut înainte de a comanda inelul
Începem cu ceva ce poate părea plictisitor, dar este foarte important. Știți probabil că inelele acestea vin în mai multe mărimi. Inelul este cât de cât gros, așa că dacă nu alegeți măsura potrivită, poate să nu fie confortabil. De alegerea mărimii potrivite va depinde dacă veți purta inelul și vă veți bucura de el sau dacă îl veți pune într-o cutie și veți uita de el.
Sfatul meu este să comandați kit-ul de măsurare, care conține nouă inele de diferite mărimi. Apoi decideți-vă pe ce deget vreți să-l purtați și puneți unul din acele inele de plastic pe deget și faceți mai multe activități cu el pe deget. Spălați-vă pe mâini, mâncați, tăiați ceva cu cuțitul, conduceți, cărați o sacoșă, mergeți la sală, spălați vase. Faceți tot ceea ce faceți pe parcursul unei zile.
Nu mi se pare că este de ajuns să probezi unul într-un magazin Samsung, pentru că în cele 10 minute în magazin nu vei putea trece prin toate activitățile pe care le faceți zi de zi. Așa că vă încurajez să comandați acel kit.
Eu port mărimea 10 și după ce l-am purtat pe arătătorul drept, pe arătătorul stâng și pe degetul inelar drept, am ales să-l las pe arătătorul drept, așa cum recomandă și Samsung. Inelul de mărime 10 are 7 mm lățime, 2.6 mm grosime și cântărește cam 3 grame.
Cum arată Galaxy Ring
Inelul vine într-o cutie destul de mică, iar în interior vei găsi doar inelul, carcasa de încărcare și un cablu. Din punctul meu de vedere, cine a gândit această carcasă a făcut o treabă excelentă. Cel puțin mie îmi place foarte mult.
Carcasa este transparentă, iar în interior are un led circular care indică gradul de încărcare al inelului. Carcasa poate să încarce inelul full și mai rămâne pentru încă 10-20% încărcare și altă dată. O încărcare completă durează cam o oră și 20 de minute.
Inelul este ușor concav pe circumferință și are doar o mică striație, care ar trebui să stea către palmă. Așa se poziționează cel mai bine senzorii pe deget și deci vei obține și cele mai corecte măsurători.
Este gros, dar avantajul este că are marginile foarte bine rotunjite și atunci nu zgârie obiectele pe care pui mâna. Nici de zgâriat nu l-am zgâriat în cele trei săptămâni, deși l-am mai atins de pereți, uși, chei șamd. În primele zile l-am purta cu grijă, ca pe un gadget, iar apoi am început să nu mai fiu așa de grijuliu. Nu aș zice că incomodează, dar nici nu poți face abstracție de el. Îl simți, chiar și atunci când te speli pe mână. Este același sentiment pe care l-am avut când am pus verigheta la mână. Mai jos puteți vedea verigheta și cele două inele Samsung:
Ca variante disponibile, există unul gri titan, negru și unul auriu. Pe interior toate sunt invariabil negre, cu trei mici leduri ieșite un pic în afară.
LED-urile aceasta emit o lumină verzuie și uneori și roșie, care nu este vizibilă însă decât noaptea (vedeți pe video). Îmi afectează un pic profesia mea de ninja, pentru că nu mai pot fi perfect invizibil noaptea, dar pe partea cealaltă… în caz că pierdeți inelul, puteți folosi funcția Find My pentru a-i aprinde LED-urile și a-l găsi.
Ce face Galaxy Ring?
Inelul este compatibil cu orice telefon care are Android 11 sau mai nou, dar anumite funcții sunt disponibile doar pe Samsung. Pentru cei cu iOS… îmi pare rău.
Ce face inelul? Are patru funcții principale:
- Monitorizează activitățile fizice – măsoară pașii, alergarea, diverse exerciții fizice
- Face analiza somnului și arată calitatea acestuia (Energy Score);
- Monitorizează ritmului cardiac, nivelul de saturație din sânge și temperatura corpului;
- Poate fi folosit drept declanșator pentru cameră sau pentru a da snooze la alarma telefonului – doar pe Samsung.
Nu are notificări, nu vibrează și nu are nici NFC pentru plăți.
Un lucru inteligent este că dacă vei purta inelul în același timp cu un smart watch Samsung, inelul va măsura doar bătăile inimii și informații despre somn pentru a oferi o autonomie mai bună. Dacă ceasul nu mai măsoară însă, inelul revine în “full mode”.
Cea mai tare funcție mi se pare cea de măsurare a somnului. S Health îți arată cât ai dormit, cât ți-a luat să adormi, cât de odihnitor a fost somnul, un procent pentru recuperare fizică, unul pentru recuperare psihică, câte cicluri de somn ai avut, cât timp ai fost treaz, REM, somn adânc, saturația de oxigen în timpul somnului, cât timp ai sforăit, temperatura pielii, bătăile inimii și ritmul respirației.
Pe locul doi aș pune această funcție de declanșare a camerei. Mi se pare foarte inedit să pui telefonul pe o suprafață și să-ți faci o poză folosind inelul. Și mi se pare destul de utilă și funcția de măsurare a stresului:
Cât de precise sunt măsurătorile? Sunt… oarecum pe acolo. De exemplu somnul din timpul zilei nu prea îl înregistrează. Iar dimineața, dacă ești treaz și mai stai 30 de minute în pat (dar fără să ai activitate, fără să folosești telefonul), inelul trece uneori aceste 30 de minute la categoria somn. Nu trebuie văzut ca un dispozitiv medical, ci mai degrabă ca un gadget care îți poate oferi niște insight-uri despre activitatea ta.
Galaxy Ring este rezistent la 10 atmosfere și este certificat IP68. Totuși, oricine știe (sper) că aceste certificări se referă la presiune statică și la apă… neutră. Adică nu la apă fierbinte, nu la apă sărată, nu la cosmetice și chimicale. Acesta ar fi singurul meu semn de întrebare: cât timp va fi rezistent la apă? Pentru că spre deosebire de un ceas, pe acesta îl bagi sub apă zilnic, de mai multe ori. Și îl speli cu apă caldă și cu săpun. Oare câte sezoane de băi în apa sărată de la mare? Nu am cum să testez asta, dar sper ca Samsung să fi făcut o treabă bună aici.
Ce autonomie are inelul?
Trebuie să știți că autonomia diferă în funcție de mărimea inelului. Deh, într-unul de mărime mai mare, intră o baterie mai mare. Al meu, de dimensiune 10, are autonomie de 5-6 zile. Ceea ce-i un pic frustrant, pentru că speram să țină 7 zile și să-mi pot face o rutină de încărcat inelul duminica de exemplu. Din păcate doar de la mărimea 12 în sus are 7 zile autonomie.
Concluzie
Din punctul meu de vedere, Galaxy Ring este un produs excelent. E primul smart ring pe care-l testez, nu știu cum se compară cu celelalte, însă pentru mine acest inel este un produs foarte bun, care face tot ce mi-aș putea dori. Monitorizează de toate, este bine construit, este rezistent și mi se pare chiar un gadget stylish.
Deși nu este o comparație tocmai corectă, trebuie să menționez că dușmanul lui natural este smart-watch-ul, care la o fracțiune din costul inelului, face cam aceleași lucruri.
Însă inelul are avantajele lui. Cu siguranță este mult mai comod de purtat un inel în timpul somnului decât un smart-watch. Și sunt multe persoane ca mine, care nu vor să înlocuiască ceasul mecanic cu un smart watch, iar atunci acest inel este perfect pentru monitorizarea activității. Este impresionant ce departe au ajuns tehnologia și miniaturizarea.
Dacă îl vreți, îl găsiți la eMAG, începând cu 2000 lei.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Asta e genul de produs pe care nu-l inteleg, no offence.
None taken. Probabil și Samsung este conștient că nu-i un produs pentru toată lumea. Este un pas în plus pentru a-i atrage pe cei care nu se înțeleg cu smartwatch-urile dar ar vrea totuși să vadă niște date despre activitatea lor.
Eu oricum stiu deja ca sunt stresat si ca dorm prost (apnee), deci nu cred ca are la ce sa ma ajute… cu miscarea iar nu ma omor, deci nici acolo 😀
e varianta interesanta pt iubitorii de ceasuri clasice ce nu doresc un ceas inteligent dar totusi ar vrea monitorizare pe parte de snatate.
Dacă nu sintetizai tu ce ne-am fi făcut?!