Panasonic a lansat de curând Lumix S1 și S1R, primele mirorless-uri full-frame produse de ei. Reprezentanții au spus că piața de mirorless-uri s-a stabilizat, și că singurul segment care crește acum este cel al mirorless-urilor full frame.
Așa că Panasonic Lumix S1 este răspunsul lor la Sony a7. Este un aparat serios, weather sealed, care cântărește puțin peste un kg cu tot cu baterie și card (mai greu decât un Nikon D850 de exemplu), și care va folosi montură L. Vor să lanseze 40 de obiective cu această montură până la sfârșitul lui 2020.
Când am testat Lumix LX15 am fost foarte impresionat de ce poate face Panasonic cu o jucărie atât de mică, așa că am vrut să văd și cum arată un full frame de-al lor.
Panasonic spune că Lumix S1 este potrivit pentru “high amateurs and professionals”, care vor fotografie în 70% din timp, dar au nevoie și de video uneori. Pentru portrete, pentru low-light (concerte, noapte, astro-fotografie) sau jurnalism. În timp ce S1R ar fi pentru “very high amateurs and professionals”, cu focus mai mult pe fotografie decât pe video: fotografie comercială, portrete, peisaje etc. Primul are 24 Mp, în timp ce al doilea are 47 Mp și un mod “high resolution”, care poate scoate o fotografie la calitate de 187 Mp.
Dacă ar fi să aleg lucrul care m-a impresionat cel mai mult, acesta a fost viewfinder-ul, care are cea mai mare rezoluție de pe piață. Tot îți poți da seama că este electronic, dar este cel mai clar viewfinder de mirorless pe care l-am testat. Pe lângă asta, are un inel de cauciuc foarte ergonomic. Pur și simplu este foarte confortabil.
Apoi, mi-a plăcut și faptul că are un pic de AI integrat, ca să recunoască siluete, fețe, animale și păsări. Are slot pentru două carduri, butoane iluminate, încărcare prin USB Type C, Bluetooth, Wifi șamd. Are și ecran rabatabil, însa nu l-au făcut rabatabil în toate cele trei axe, ca să nu sacrifice din rezistență.
N-am descoperit nimic neplăcut în cele 10-15 minute cât timp m-am jucat cu ea, dar eu nu sunt un reper bun, pentru că nu sunt fotograf profesionist. Tocmai din această cauză nici nu intru în detalii ultra-tehnice legate de senzor, rezoluții, tehnologii șamd.
Cred că-i o chestie de gusturi. Cei care-s obișnuiți cu Sony vor merge pe Sony, fotografii profesioniști care sunt fani Panasonic sunt convinși că d-abia așteptau acest model. Eu mă bucur că există încă o alternativă pentru a7. Concurența e bună.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Un amator ar cara atat de multe kg cu el?! Sau doar cei care vor sa-si treaca photography pe acolo pe la profil?! 😀
Da. Drept dovadă, pe vremuri mulți cărau DSLR-uri care probabil erau mai grele după ei 😀
Cred ca-s pe acolo ca greutate și dacă-i mai pui și grip-ul… mhm… 🙂
Aparatele acestea de fotografiat arata super bine si au o groaza de tehnologie in ele. Par destul de mari in mana si cred ca sunt grele cu obiectivele alea cu lentile uriase in ele, dar cred ca sunt sharp, sharp.
Am testat pe parte de ISO Panasonic S1H. Am facut 4 teste. Pe primul il puteti gasi in link-ul de mai jos
https://www.youtube.com/watch?v=ZsGkLz2OdZQ&t=441s
Confirm si eu ce ziceau baietii. E un aparat cu adevarat foarte mare. 🙂