Panasonic are o idee bună pentru un cuptor 4 în 1

By | March 17, 2022

Pe lângă cuptorul electric, noi avem şi un Tefal Optigrill, şi un air fryer şi un slow cooker şi un multicooker (care-i cam fail). Şi pe lângă asta, mai băgăm şi legume la abur într-o oală pe plită.

Acum mă gândesc şi eu că par prea multe electrocasnice în bucătărie dar cumva fiecare are scenariul specific de utilizare. Cuptorul mare îl folosim pentru fripturi mai mari, atunci când avem 2-3 tăvi de legume de băgat sau un dovleac întreg. În restul timpului folosim air fryer-ul pentru bucăţi mai mici de carne sau legume (de exemplu pentru două mere sau un piept de pui, o bucată de somon şamd). Slow cooker-ul îl folosim o dată la două săptămâni, când avem chef de un curry, coaste fragede, pulled pork, chilli con carne sau pulled chicken. Optigrill-ul îl folosim atunci când vrem ceva cât mai apropiat de gustul de grătar. Pentru arrosticini sau pentru frigărui de pui de la o măcelărie de lângă noi.

Cel mai puţin folosit este multicooker-ul. Este un model de la Heinner, primit cadou. E o combinaţie de tigaie + oală cu presiune. Am încercat să-l folosim ca să steam-uim nişte legume dar a durat muuult mai mult decât dacă le-am fi făcut la abur iar gustul a fost aproape inexistent. Mă uitam la review-urile aluit multicooker pe eMAG şi îl lăudau oamenii ca pe Mesia. Poate nu ştim noi să-l folosim.

Dar cred că nu sunt singurul care şi-ar dori mai puţine electrocasnice în bucătărie. De fapt nu neapărat mai puţine electrocasnice ci mai degrabă mai mult spaţiu. Iar trendul producătorilor de electrocasnice este de a grupa mai multe din aceste electrocasnice în una singură.  Chiar scriam aici pe blog când am fost la IFA în 2017, că cel mai mult m-au impresionat nişte cuptoare. Era vorba despre un cuptor denumit Dialogic de la Miele şi despre un cuptor 3 în 1 de la Panasonic. Iată cum arăta în interior:

Între timp acel cuptor 3 în 1 de la Panasonic s-a transformat în cuptor 4 în 1. Pe numele său de cod Panasonic NN-DS59N. E micuţ, cam cât un cuptor cu microunde şi poate fi folosit pentru a prepara alimente prin 4 metode diferite de gătire – la abur, în cuptor (încălzitor sus-jos), pe grătar și în cuptorul cu microunde. Aşa arată:

cuptor panasonic 4 in 1

Mi se pare interesantă partea de steamer. Are undeva un rezervor unde poţi turna 600 de mililitri de apă. Mi se pare un pic ciudat să torni apă în cuptorul cu microunde (că aşa arată), dar avantajul este că poţi face genul acela de orez perfect în stil asiatic, fără să ai probleme că se lipeşte dacă-l uiţi un pic mai mult pe plită. Iar funcţia de “aburire” poate fi combinată cu cea de cuptor sau grill. Deci ataci mâncarea în două moduri de-o dată.

Nu are platan din acela care se roteşte şi nu are nici “marea rezistenţă” în tavan. Adică elementul care se încălzeşte de fapt la cuptoarele cu grill (şi e foarte greu de curăţat). Tava se poate băga la maşina de spălat, pereţii interior sunt din inox (nice!) şi are 4 programe de curăţare automată. Chiar am râs când am citit specificaţiile şi am văzut că unul dintre ele se numeşte “Cavity Cleaning”. Poate nu-i cel mai potrivit nume :)) Oricum, teoretic ar trebui să fie foarte uşor de curăţat.

 

În rest, are 1100W cu inverter şi 27 de litri. Mi-aş cumpăra aşa ceva. Încă nu ştiu preţul, dar probabil că va costa mult mai mult decât un simplu cuptor cu microunde. Caz în care planul meu este să aştept până când acest cuptor va deveni 7 în 1 – cuptor, grill, cuptor cu microunde, steamer, blender, maşină de spălat vase şi hotă 😀

UPDATE: Am aflat şi preţul. 2999 lei. Not bad. Nu ştiu de ce, dar mă aşteptam la mai mult.


Discover more from revoblog.ro

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Panasonic are o idee bună pentru un cuptor 4 în 1

  1. Cristian

    Pentru orez stil asiatic(clean) eu am folosit următoarea metoda: orez spalat bine(băsmăluțe e ăla la punga de la magazin turcesc, made in Pakistan/India) spalat pana când apa e limpede, pus in oala cu un litru de apa și o lingura de oțet. Lăsat pana când clocitoare(2 minute) și scurs apa( dar nu de tot. Pus pe foc mic apoi cu capac(10 minute). Atâta. Enjoy.

    Reply
    1. Revo Post author

      Mulţumesc! Ne iese şi nouă, printr-o tehnică destul de asemănătoare.

  2. Alex

    Eu am un cuptor de-ala gen 3 in 1 de vreo 5 ani. Un electrolux care are abur, ventilator si sus-jos. Cred ca e o varianta mai veche a astuia: https://www.emag.ro/cuptor-incorporabil-electrolux-electric-70-l-multifunctional-steampro-sousvide-wifi-touch-control-grill-clasa-a-inox-negru-koaas31wx/pd/DD8VSRBBM/

    Sunt super multumit de el, chiar face treaba foarte buna si probabil ar fi excelent pt cineva mai priceput la gatit. Eu il folosesc aproape in fiecare zi, dar ziceam acum ceva timp ca daca se strica, nu-l inlocuiesc cu alt cuptor si cu diferite aparate: un grill, un multicooker, air fryer si microunde.

    Reply
    1. Revo Post author

      Amuzant. Eu le am separat şi aş trece la cuptorul 4 în 1. Tu le ai 3 în 1 şi ai trece la ele separat 😀

Spune-ți și tu părerea: