Oppo adaugă funcții AI pe toate telefoanele lor. Am testat și eu câteva pe Oppo Reno12 Pro

By | June 19, 2024

În primul rând, am pus mâna pe Oppo Reno12 Pro. Este un smartphone care mi-a lăsat o impresie plăcută. Este bine construit la prima vedere și are un spate absolut senzațional. Cel de mai jos este modelul cu “Astro Silver” pe spate.

Din punct de vedere al specificațiilor, este un upper mid-range destul de bine dotat:

În al doilea rând, Oppo a anunțat că va pune AI pe toată linia de produse. Ce-i interesant la ei este că deși colaborează cu Google, nu se bazează exclusiv pe AI-ul Google, ci și-au dezvoltat și ei propriile funcții.

Declarativ, au o tonă de funcții cu AI, inclusiv pentru productivitate, funcții de genul celor care sumarizează articole de pe web, writing assistant sau “AI record summary”, care ia o înregistrare audio și o transformă într-o minută.

În practică eu am văzut vreo două demonstrate. Primul este AI Eraser-ul lor, care funcționează destul de bine.

@90revo

Funcții wow cu AI. #android #revoblog #tech #5pasidebine #smartphone #oppo #opporeno12pro #genai #tipsandtricks #android14 #opporeno @OPPO

♬ original sound – Marius Vasilescu

A doua funcție este o chestie în stilul pe care l-am văzut și la Canva. Adaugi o fotografie și telefonul ți-o convertește conform unui șablon.

În rest, algoritmi pentru detectarea de scenarii și algoritmi pentru recunoașterea scenariilor.

Ce să zic, mi-a plăcut ce am văzut. Rămâne de văzut cât de bine vor fi “traduse” funcțiile de AI pentru productivitate în limba română și prețul la care va veni smartphone-ul pe piață.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Oppo adaugă funcții AI pe toate telefoanele lor. Am testat și eu câteva pe Oppo Reno12 Pro

Spune-ți și tu părerea: