Au trecut 10 ani și de când OnePlus s-a înființat și între timp s-a depărtat mult de la ideea de Android cu CyanogenMod de la care a pornit. Începând din 2021 sunt într-un strâns parteneriat cu Oppo, au început să pună la comun hardware-ul și software-ul folosit.
OnePlus a fost întotdeauna un brand de nișă, așa că OnePlus 11 este primul telefon pe care-l văd.
Ce oferă OnePlus 11?
- Un decupaj circular pentru modulul de cameră, care mie nu îmi place;
- Slider fizic pentru alerte (cu sunet, cu vibrație, silent);
- Display de 6.7″ AMOLED cu HDR10+ și refresh rate variabil între 1-120 Hz;
- Snapdragon 8 Gen2, 256 GB de stocare UFS 4.0 și 16 GB RAM;
- Vapor Chamber cooling pentru chipset;
- Cameră foto cu senzori de la Sony, dezvoltată în cooperare cu Hasselblad. Senzorul principal este de 50 MP (IMX890), cel ultra-wide de 48 MP (IMX581), Tele + Portret de 32 MP (IMX708 x2);
- Baterie de 5.000 mAh și Super fast charging (SUPERVOOC) la 100W – bateria este împărțită în 2 secțiuni a câte 2.500 mAh fiecare, se încarcă la 100% în 25 min;
- OnePlus 11 vine cu încărcătorul proprietar în pachet;
- Suport pentru 4 versiuni de Android (adică până la Android 17) și 5 ani de patch-uri de securitate;
- Oferta de precomandă include căști Oppo Enco X2. Livrările se fac începând cu 16 februarie.
Iată mai multe detalii în prezentarea oficială, dacă v-a atras ceva atenția din cele subliniate de mine:
Iată și cum arată OnePlus 11 în cele două variante de culoare:
Mie unul nu-mi place design-ul. Mi se pare că acel disc pentru cameră este poziționat ciudat așa asimetric, iar materialul acelui disc este un fel de plastic cu șanțuri ca în viniluri. Pare foarte … zgâriicios (am decis că acest cuvânt trebuie inventat).
Culoarea verde și aspectul glossy nu mă atrage în general iar cea neagră mi se pare prea ternă, deși probabil va rezista foarte bine la zgârieturi.
Ce îmi place la el? Modulul de camere cu acei senzori de la Sony, care sunt rapizi și excelenți în low light. Am spus același lucru și la Oppo Reno8, vărul lui OnePlus 11T. În schimb au cam început să rămână în urmă cu dimensiunea senzorilor. Modulul de cameră pus pe OnePlus 11T nu este la nivel de flagship.
Alt capitol la care este câștigător este cel al bateriei de 5.000 mAh și al încărcării super rapide. Și are și încărcător super puternic în cutie! 🙂
Prețul nu știu cum să-l interpretez. 4700 lei mi se pare mult pentru un smartphone care îmi dă mixed signals. Pe de altă parte însă, OnePlus 11 are câteva capitole (Snapdragon 8 Gen2, Display bun, încărcare super rapidă), la care stă mai bine decât competitorii. Deci dacă vorbim strict de specificații și raportarea la concurență, prețul este corect.
Un lucru care mi se pare ciudat este prezența acelor căști branduite cu Oppo. Mi se pare că e ca și cum ai cumpăra un VW și ai primi o roată de rezervă cu sigla Seat. Ok, înțeleg că OnePlus nu are căști așa de budget-friendly care să poată fi oferite la precomandă, dar măcar puteau să schimbe sigla celor de la Oppo și să le redenumească. Așa mi se pare cumva o improvizație.
De fapt cam asta e problema mea cu OnePlus. Mi se pare că este un brand care s-a îndepărtat de origini și acum plutește cam în derivă și nu par commited pe o strategie anume. Cei patru ani de update-uri de Android ar trebui să ofere însă un sentiment de stabilitate.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Ai omis sa spui că are bonus și o boxa bang Olufsen A1
Nu știu cum stă treaba cu boxa respectivă. La evenimentul de lansare n-au zis nimic. Acum uitându-mă pe site-ul OnePlus văd că scrie ceva de “preorder and you might win a free Bang & Olufsen speaker worh 299€”. Nu știu dacă se dă bonus la toate precomenzile.