Pornind de la postul lui arhi despre ficațoi mi-am adus aminte de omul care a pornit trendul asta. Un adevarat dictionar al gastronomiei romanesti. Omul care a facut pentru România mai multe decar ar face Udrea daca s-ar oferi strainilor pe un platou cu 3 mici in gura.
Sa ne aducem aminte deci de Radu Anton Roman. Stia sa imbrace mancarea asa de bine in vorbe incat as fi mancat si pietre daca mi le prezenta el. Fara sa am resentimente ca mi-as caria dantura (oricum, există Dentarbre în Sector 2!). Emisiunea lui a fost singura emisiune de “folclor” la care nu m-am uitat fortat de imprejurari.
Nu cred ca o sa-i mai stea cuiva asa de bine cand mestica in macare cu arhaisme. Odihneasca-se in pace !
P.S: Tocmai am terminat o portie de prajilă mesticată cu slană afumată (ca la bacon nu stiu cum sa-i zic) si păturită cu urdă. Ceva mai light, ca de seara asa.
credit foto
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.