Am citit că România se adaptează la noua strategie impusă la nivel european și că de la 1 iulie 2018 pungile de transport din plastic subţire (sub 50 de microni) şi foarte subţire (sub 15 microni) cu mâner vor fi interzise.
Foarte frumos, lăudabilă inițiativa. Dar nu s-au mai interzis o dată, în urmă cu 2-3 ani? Știu că la momentul respectiv legea a fost primită cu foarte mare ostilitate de români, pe principiul “dar noi cu ce ne mai cărăm acum cumpărăturile?“, iar în final, singurul efect a fost că unele magazine îți cer acum bani pe pungile de plastic. Ce s-a întâmplat cu acea lege?
Din punctul meu de vedere, ar fi trebuit interzise de mult. Cel puțin într-o țară cu un nivel scăzut al civilizației, ca România. Dacă ați vizitat celelalte țări civilizate, știți probabil cât de înapoiați suntem noi. Până în 2020 ar fi trebuit să ajungem la o rată de reciclare de 50% a deșeurilor municipale, iar noi prin 2015 eram d-abia pe la 3%.
Nici Guvernul nu vrea să educe oamenii, dar nici oamenii nu își dau silința, tot din cauza lipsei de educație. În fine, m-am convins între timp că aici oamenii nu pot fi convinși să recicleze, și singura soluție ar fi interzicerea ambalajelor dăunătoare.
Știrea integrală: Digi24
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Billa, Austria. Pungile de plastic au disparut de un an și mai bine.. Poți alege liniștit o pungă din hârtie/carton subțire, sunt trei mărimi disponibile și sunt surpinzător de rezistente.
Din cate am inteles, interzicerea folosirii plasticului pentru pungi, tacamuri si castroane de unica folosinta este o urmatoarea pedeapsa dupa recomandarea initiala.
Anyway, facem un business cu plase de panza? Sau poate linguri/furculite de carton… daca gasim o varianta care sa nu se inmoaie in tocanita.
Lingurițe din marțipan. După ce termini de mâncat, mănânci lingurița ca desert!