Încărcarea wireless pe smartphone nu este ceva esențial. Poți trăi și fără ea și mulți producători aleg din rațiuni de costuri să nu o adauge pe anumite modele. Este mai degrabă o funcție nice to have pe care poate o vei folosi, poate nu.
Eu o folosesc foarte rar din două motive. În primul rând pentru că întotdeauna prefer să se încarce telefonul mai repede. Sunt pregătit să sacrific gestul simplu și convenabil de a pune telefonul pe un încărcător wireless pentru a câștiga rapiditate atunci când îl conectez la fir. De asemenea, nu folosesc wireless charging atât de des pentru că încărcarea wireless încinge acumulatorul telefonului și știu că temperatura mare afectează acumulatorul și implicit autonomia pe termen lung. Prefer deci să folosesc wireless doar când situația o impune.
Am avut însă o situație în care wireless charging mi-a salvat pielea. Cred că aveam un Galaxy S7 pe vremea aceea și la un moment dat pur și simplu telefonul nu a vrut să se mai încarce. Îmi dădea un fel de eroare care spunea că-i o problemă cu mufa. După ce am testat mai multe cabluri și încărcătoare, mi-am dat seama că de fapt portul telefonului se stricase. Nu era o problemă prea mare, pentru că încă mai era în garanție. Doar că știu că pentru orice intervenție în service “nu se garantează integritatea datelor stocate pe dispozitiv”. Telefonul era aproape de zero ca baterie și voiam să fac un backup și să dau factory reset înainte să predau telefonul în service, ca să am confortul psihic că am salvat tot și că nu poate umbla oricine la mine în telefon.
Așa că am folosit un încărcător wireless pentru a-l încărca. L-am încărcat la 100% baterie, i-am făcut backup, am făcut factory reset și am dus telefonul în service. Din fericire nu s-a schimbat decât mufa de încărcare și telefonul a revenit în mâinile mele în mai puțin de o oră.
Un prieten mi-a povestit însă o altă situație cu potențial și mai nasol. Era în concediu pe malul mării și a vrut să facă niște fotografii cu un telefon care teoretic avea protecție IP68. A intrat până la brâu în apă, a venit un val mai puternic și l-a udat pe mâini. Seara, când a ajuns în hotel și a încercat să încarce telefonul, a primit eroarea care spunea că este apă în portul USB. L-a lăsat până a doua zi. A încercat să-l usuce în fel și chip, telefonul nu se mai putea încărca prin cablu. Așa că a făcut aceeași manevră. A găsit cumva un încărcător wireless, l-a încărcat, l-a folosit pe restul sejurului, apoi a ajuns acasă, a făcut backup și a trimis telefonul în service.
Vă dați însă seama cât de nasol ar fi fost dacă s-ar fi întâmplat acest lucru în prima zi de concediu, cu un telefon care n-avea wireless charging? Ar fi însemnat că practic restul vacanței să nu mai ai telefon, să nu mai faci poze și în același timp stai cu grijă că poate nu le recuperezi nici măcar pe cele pe care le-ai făcut până atunci.
În concluzie, chiar dacă este folosită rar, încărcarea wireless te poate salva din astfel de situații. De asemenea, în caz că vi se întâmplă ca telefonul să nu vi se încarce, să nu vă panicați și să știți că există și posibilitatea de a-l încărca wireless.
Gândindu-mă la astfel de scenarii, parcă se justifică să plătesc un pic mai mult pentru un telefon cu încărcare wireless, chiar dacă nu o voi folosi aproape deloc. E de ajuns să am nevoie de ea o dată într-un astfel de incident ca să își scoată banii.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
eu am la s20 ultra si il folosesc destul de des, mi-ar placea sa vad la mai multe telefoane
Eu am avut o întâmplare mai haioasa in care l-am folosit, mă întâlneam cu cineva și acesta persoana nu mai avea baterie, era către 2%… Îmi zice, mai stam puțin la mașină sa îmi incarc și eu telefonul? Zic, neee… Hai la masa că mi-e foame rău. A rămas uimit de cat de măgar am putut sa par. La masa însă scot telefonul meu, butonez ceva și îi zic, pune-ti telefonul peste al meu. In vreo 30 minute avea undeva la 20%, suficient pentru el pentru perioada imediat următoare. A rămas uimit, nu știa că pot să dau curent din bateria mea… Mi-a zis doar atât: Voi ăștia cu mașini electrice… Mă întreb și acum ce ar fi vrut sa zică.????
“Voi ăștia cu mașini electrice…. vă temeți că dacă încărcați telefonul altcuiva rămâneți fără baterie la mașină.” Glumesc 😛 Probabil se referea la faptul că “voi ăștia cu mașini electrice sunteți mai pricepuți la tehnologie” 🙂