Moment culinar unic în viață

By | July 21, 2014

Sunt la Rădăuți și am avut ocazia să mănânc o ciorbă rădăuțeană din restaurantul în care s-a inventat, făcută după rețeta originală, chiar de către inventatoarea ei. Am stat, am analizat, și nu știu dacă mai există o asemenea oportunitatea cu o altă mâncare. De regulă toate mâncărurile tradiționale sunt după rețete de demult, iar bucătarii care le-au inventat sunt și ei istorie. Se pare că tanti Cornelia (Dumitrescu) se ține bine.

Ciorba rădăuțeană s-a dorit a fi inițial o ciorbă de burtă fără burtă. Așa că burta a fost înlocuită cu pui. Nu vă speriați dacă nu vă place ciorba de burtă, aceasta este cu totul altceva. Dacă vă place smântâna, usturoiul și pieptul de pui. N-aveți cum să dați greș. Se drege totuși cu oțet și smântână dacă este nevoie. La mine n-a fost.

rsz_2014-07-19_154456

Așa că dacă treceți prin Rădăuți, neapărat să opriți la Restaurantul Național, pentru un moment culinar unic în viață. Am mai mâncat prin zonă o ciorbă rădăuțeană. A fost bună, mai zemoasă, dar parcă nu ca asta.


Discover more from revoblog.ro

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: