Sunt la Rădăuți și am avut ocazia să mănânc o ciorbă rădăuțeană din restaurantul în care s-a inventat, făcută după rețeta originală, chiar de către inventatoarea ei. Am stat, am analizat, și nu știu dacă mai există o asemenea oportunitatea cu o altă mâncare. De regulă toate mâncărurile tradiționale sunt după rețete de demult, iar bucătarii care le-au inventat sunt și ei istorie. Se pare că tanti Cornelia (Dumitrescu) se ține bine.
Ciorba rădăuțeană s-a dorit a fi inițial o ciorbă de burtă fără burtă. Așa că burta a fost înlocuită cu pui. Nu vă speriați dacă nu vă place ciorba de burtă, aceasta este cu totul altceva. Dacă vă place smântâna, usturoiul și pieptul de pui. N-aveți cum să dați greș. Se drege totuși cu oțet și smântână dacă este nevoie. La mine n-a fost.
Așa că dacă treceți prin Rădăuți, neapărat să opriți la Restaurantul Național, pentru un moment culinar unic în viață. Am mai mâncat prin zonă o ciorbă rădăuțeană. A fost bună, mai zemoasă, dar parcă nu ca asta.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.